Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Salade met boontjes en shoarma!

Na een aantal weken nu eindelijk weer een weekmenu zonder hittegolf maaltijden ;) Ik hou enorm van de zomer, maar ook ik vond het wel echt heel warm! Nu is het gelukkig iets afgekoeld en krijg ik ook weer zin om meer te koken en weer lekker in de keuken te staan. Lees je mee met ons weekmenu van deze week?! 

Maandag; Spaghetti met tomatensaus

Toen ik het weekmenu aan het maken was, zei Sara dat ze wel weer eens spaghetti wilde eten. Helemaal prima natuurlijk! Ik maakte er tomatensaus bij met ui, knoflook en paprika en we hadden er lekker Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum overheen. Simpel, maar erg lekker! 

Dinsdag; Broodje shoarma

Deze dag mocht Sofie kiezen en ze wilde wel weer eens zo'n plat broodje met vlees eten, haha! Als wij shoarma eten, dan koop ik altijd kipfilet die ik zelf kruid, de kant en klare shoarma vinden wij nooit zo lekker. We versieren de broodjes met sla, tomaat, komkommer en ik maak zelf knoflooksaus door mayonaise en flink wat geperste knoflook te mixen.


Woensdag; Tomatensoep

Ik vertelde jullie vorige week al dat de meiden vanaf deze week naar zwemles gaan! En dat valt precies onder etenstijd. We gaan om 17u de deur uit en zijn rond 18.45u thuis, omdat school ook weer is begonnen wil ik dat de kinderen wel een beetje op tijd naar bed gaan en niet dan pas gaan koken. Ik ga dus woensdagmiddag alvast aan de slag; Ik maak een pan simpele tomatensoep en bak ook alvast wat stokbrood af, dan kunnen we meteen eten als we thuis zijn. 

Donderdag; Bonen salade

We eten de laatste tijd veel salades en ik wilde wel weer eens iets nieuws proberen. Ik vond op internet een salade met sperziebonen, tomaten, eieren, sla en spekjes. Dat leek ons wel lekker, ik ga het vanavond uitproberen en deel het recept binnenkort als het een succes is. 

Vrijdag; Wraps

Ik vond nog een voordeel verpakking wraps in de kast liggen, dus daarom eten we ook nog een keertje wraps. Ik bedenk mij nu dat we er ook wel quessedilla's van hadden kunnen maken, maar dat is dan mooi een goed idee voor de volgende keer. Ik vul ze met paprika, ui, knoflook, mais en kidneybonen en laat er daarna wat kaas overheen smelten in de oven... 


Zaterdag; Pizza

In het weekend gaan we gezellig bij mijn ouders eten omdat mijn vader dinsdag jarig was. De kinderen mochten kiezen van opa en oma en kozen voor pizza om zelf te maken, Dustin moet werken, dus ik ga iets eerder met de kinderen die kant op, zodat ze nog lekker kunnen spelen en kunnen helpen met het maken van de pizza!

Zondag; Plaattaartjes

De oven kan weer aan nu de hitte een beetje verdwenen is! Tijd voor de "good old" plaattaartjes... ;) Favoriet bij ons allemaal, dus ik heb er nu al trek in! 

En dan is het weekmenu rond. Voor volgende week heb ik dus al wat leuke ideeën, dus voor meer inspiratie hoop ik dat je volgende week donderdag weer meeleest!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: