Seizoensgroenten van September,
met lekkere recepten

Broccoli;
Wist je dat broccoli in Nederland een enorme populaire groenten is bij kinderen? Deze "boompjes" eten natuurlijk ook makkelijk weg. Wij maken er graag broccoli soep van, maar ook een traybake met broccoli, tomaat, walnoten en kaas, de oven doet hierbij het werk en dat is ideaal bij een drukke dag.
Komkommer;
Dustin houdt echt niet van komkommer, dus de vele salades die hier in de zomer gemaakt worden, zoals deze, komen op tafel met de komkommer apart (terwijl die er gerust doorheen kan) Maar wij eten gerust een aantal komkommers per week weg. Ik zet ze gesneden tijdens de lunch op tafel, ik geef ze mee in de broodtrommel naar school en leg ze erbij op een monkey platter.
Paprika;
Net zoals de komkommers gaan er hier ook wekelijks minimaal een kilo paprika doorheen. De kinderen nemen ze mee als 10-uurtje (uiteraard in stukjes gesneden) Maar ze gaan ook door de tomatensaus voor de pasta en in de quiche.
Tomaat;
Een lekkere simpele tomatensalade met goede olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en mozzarella, daar mag je mij voor wakker maken hoor! Hoe simpeler, hoe beter geldt eigenlijk voor de tomaat. Als tussendoortje met de lekkere snoeptomaatjes of cherry tomaten of juist de extra grote tomaten die je vult met gehakt en kruiden.
Wortel;
Wortels zijn echt ideaal, ik koop vaak de winterpeen in zakken van minimaal 1 kilo. Om tussendoor op te eten, Om te roosteren in de oven met komijn of om te verwerken in een simpele soep.
Je kunt dus prima low budget seizoensgroenten scoren en daar heerlijke gerechten mee maken. Kies de groenten uit die jij (en/of de kinderen) het lekkerste vinden, maar varieer vooral ook met de rest, probeer eens iets nieuws, andere kruiden en voor je het weet heb je een aanrader te pakken.