Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Seizoensgroenten van September,
met lekkere recepten

Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
Seizoensgroenten zijn altijd een goed idee. Ze zijn volop verkrijgbaar, heel betaalbaar en op zijn allerlekkerste! Het grote voordeel van seizoensgroenten in September is vooral dat je het beste van twee werelden krijgt; er zijn nog veel zomergroenten verkrijgbaar, maar ook al wat wintergroenten. Ik deel vandaag graag een aantal lekkere seizoensgroenten van September met je en natuurlijk vertel ik je ook wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken! 

De seizoensgroenten van September;

Pompoen;

De herfst komt eraan en dat betekent dat de eerste pompoenen in de winkels liggen! Ik rooster pompoen graag in de oven (wist je dat het heerlijk is met kaneel?!) en natuurlijk is "the good old" pompoensoep hier altijd favoriet. Pompoen smaakt zoetig en daarom is het ook een populaire groenten van de kinderen. 

Bietjes;

Ik ben zelf gek op bietjes, de kinderen en Dustin iets minder. Het lekkerste vind ik ze als "carpaccio", dat at ik ooit in een restaurant en dat maak ik nu graag voor mijzelf. Je snijdt hiervoor de bietjes in dunne plakjes, legt ze op een bord, doet er een scheutje olijfolie overheen en je maakt het gerecht af door geitenkaas en pistache nootjes er overheen te strooien. Echt heel erg lekker! 

Bloemkool;

Ik verbaas mij altijd over hoeveel groenten je echt krijgt van een bloemkool. Ik kocht er laatst 1 in de aanbieding voor €1,- en daar haalde ik bijna een kilo bloemkoolroosjes vanaf! Wij eten hem graag gewoon gekookt bij de aardappels, groenten en vlees, maar roosteren de roosjes ook regelmatig in de oven met knoflook, peper, zout en Parmezaanse kaas. 

Spinazie;

Verse spinazie is heerlijk, maar ik haal het ook vaak uit de diepvries, super goedkoop en lekker gezond. Wij maken er vaak plaattaartjes van met geitenkaas of je kunt de spinazie door het pannenkoekenbeslag doen en gezondere hartige pannenkoeken bakken! 

broccoli seizoensgroenten

Broccoli;


Wist je dat broccoli in Nederland een enorme populaire groenten is bij kinderen? Deze "boompjes" eten natuurlijk ook makkelijk weg. Wij maken er graag broccoli soep van, maar ook een traybake met broccoli, tomaat, walnoten en kaas, de oven doet hierbij het werk en dat is ideaal bij een drukke dag.


Komkommer;


Dustin houdt echt niet van komkommer, dus de vele salades die hier in de zomer gemaakt worden, zoals deze, komen op tafel met de komkommer apart (terwijl die er gerust doorheen kan) Maar wij eten gerust een aantal komkommers per week weg. Ik zet ze gesneden tijdens de lunch op tafel, ik geef ze mee in de broodtrommel naar school en leg ze erbij op een monkey platter.


Paprika;


Net zoals de komkommers gaan er hier ook wekelijks minimaal een kilo paprika doorheen. De kinderen nemen ze mee als 10-uurtje (uiteraard in stukjes gesneden) Maar ze gaan ook door de tomatensaus voor de pasta en in de quiche.


Tomaat;


Een lekkere simpele tomatensalade met goede olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en mozzarella, daar mag je mij voor wakker maken hoor! Hoe simpeler, hoe beter geldt eigenlijk voor de tomaat. Als tussendoortje met de lekkere snoeptomaatjes of cherry tomaten of juist de extra grote tomaten die je vult met gehakt en kruiden.


Wortel;


Wortels zijn echt ideaal, ik koop vaak de winterpeen in zakken van minimaal 1 kilo. Om tussendoor op te eten, Om te roosteren in de oven met komijn of om te verwerken in een simpele soep.


Je kunt dus prima low budget seizoensgroenten scoren en daar heerlijke gerechten mee maken. Kies de groenten uit die jij (en/of de kinderen) het lekkerste vinden, maar varieer vooral ook met de rest, probeer eens iets nieuws, andere kruiden en voor je het weet heb je een aanrader te pakken.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: