Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkope activiteiten voor thuis!

Het is weer zo ver... we zitten thuis en moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Geen echt verschil met een jaar geleden... maar we moeten ons weer thuis vermaken. Naast het werk en huishouden, dat natuurlijk gewoon doorgaat, maken we er zo leuk mogelijke weken van. Het grote voordeel van thuis zijn; De kosten zijn laag. Je hoeft de auto niet iedere keer te gebruiken (en met de benzinekosten van dit moment is dat ook best fijn) Je geeft geen geld uit aan dagjes uit, de bioscoop, theater en etentjes, al zullen wij de komende weken zeker geld uitgeven aan de kleinere ondernemers hier in de buurt, want dat verdienen ze wel.


Maar goed... thuis dus. Wat gaan we doen? Gelukkig hebben we nog genoeg goedkope activiteiten die we kunnen doen, ik deel vandaag graag een heleboel leuke ideeën met je! 


  1. Bakken maar! Als het buiten geen goed weer is, dan is bakken altijd een leuk idee. En met basis ingrediënten hartstikke goedkoop. Denk aan koekjes, een focaccia of ga aan de slag met bladerdeeg voor een hartige kerstboom voor komend weekend.
  2. Verstoppertje en dan vooral; in het donker! Het is vandaag de kortste dag van het jaar, dus het wordt nog wel een paar weken vroeg donker. Dus alle lampen uit en verstoppen maar! Wij deden dat vroeger ook altijd. Ik weet nog dat ik mijzelf een keer verstopte in mijn kledingkast met de deur dicht, daar heb ik vervolgens bijna een uur gezeten, omdat niemand mij kon vinden, haha! Mooie herinneringen...
  3. Spelletjes. Wij doen regelmatig spelletjes en dat is altijd leuk. Van ouderwets ganzenbord tot Uno. Wat nog leuker is; is om er een echte competitie van te maken; Wie wint er het meest? En wie wint de grote hoofdprijs? (Er ligt vast nog wel iets van snoep in de voorraadkast) Ook de bingo is weer uit de kast gehaald... kleine prijsjes en een hele middag plezier.
  4. Uitgebreid brunchen... in de gewone weekenden doen wij dit ook regelmatig. De kinderen mogen een boodschappen lijstje maken en dan mogen ze helpen in de keuken. Vaak komen er lekkere broodjes, fruitsalade en spiesjes op tafel. Altijd een succes en boodschappen moeten toch gedaan worden, dus een paar extra dingen is prima.
  5. Knutselen. Er wordt hier regelmatig geknutseld en gelukkig hebben we nog genoeg spullen in huis nu de winkels dicht zijn. Maar heb je dat niet? Geen probleem. Met plakband, wat stiften en ander "gratis" spul kun je ook prima vooruit; lege eierdozen, wc rollen, stenen van buiten om te versieren... kost niks en is hartstikke leuk.

6. Lekker lezen. Nu de meiden ook al goed kunnen lezen, zitten we hier regelmatig op de bak te lezen allemaal. Ik heb vorige week nog allerlei boeken gebracht (en opgehaald) bij een mini bieb, dus we kunnen even vooruit. En anders kun je nu ook nog bij de bibliotheek terecht...


7. Gamen maar. Ja, ook hier in huis zal de schermtijd een stukje meer zijn dan normaal. Het grappige is dat vooral de oudere kinderen natuurlijk de hele tijd klasgenoten kunnen bellen via Teams. Er wordt dan ook lekker samen gegamed en dat is natuurlijk meer dan prima!


8. Geocaching... de app hebben wij laatst gedownload en wij zijn helemaal enthousiast! De kinderen vinden het ontzettend leuk om overal "schatten" te zoeken. En soms fietsen we een stukje en kunnen we weer heel ergens anders op onderzoek uit gaan.


9. Winter BBQ... ook in de winter kun je prima BBQ-en, en je mag 2 mensen uitnodigen... daarnaast ben je lekker buiten, dus het is op dit moment de ideale activiteit om ook nog even bij te kletsen met vrienden en familie. En een bbq hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn!


10. Naar buiten. Ook rondom huis kun je lekker naar buiten. Weer of geen weer... wij gaan iedere dag een aantal keer naar buiten. Als het regent of kouder is, dan kleden we onszelf extra goed aan. Ook 's avonds na het eten is het inmiddels vaste prik; nog even een rondje door de buurt. Kerstverlichting bekijken. De meiden kochten vorig jaar in de lockdown beiden een nieuwe step met lichtjes, dus die gaan mee en dat is nog toffer als het donker is ;)


Met deze activiteiten kunnen wij ons wel even vermaken. Sommige dagen zijn druk met werk en andere dagen zijn rustiger en soms blijven we lekker in pyjama zitten. Het mag allemaal en waarom ook niet?! Ik hoop zelf dat oa hiermee de weken snel voorbij vliegen en we achteraf blij zijn hoe goed we ons vermaakt hebben...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: