Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Thuisonderwijs,

uitgebreide brunch en boodschappen!

Het was wel weer een weekje zeg! Met niet 1, maar 2 persconferenties... de sluiting van de basisscholen, de aankondiging van de nieuwe lockdown, het is niet niks allemaal! We hebben naast alles ook nog genoeg andere dingen beleefd, kijk je mee?!

Precies een week geleden, we wisten nog niets van een schoolsluiting (wat klinkt dat gek he?!) Wij kregen om half 8 bericht dat de juf er helaas niet zou zijn. (We hoorden later om welke reden en schrokken daar best van) Dus Thijs bleef thuis en we gingen weer aan de slag met thuisonderwijs. Dat gaat eigenlijk altijd best prima (al wil ik dat niet te hard zeggen nu, wie weet of we dit straks na de vakantie weer moeten gaan doen?!) Maar even lekker aan het werk en de maandag was zo voorbij...

Woensdagochtend... Dustin is vrij en de kinderen gingen allemaal weer naar school. We besluiten om samen lekker te gaan ontbijten, want inmiddels hebben we gehoord dat de vakantie eerder begint en wie weet wanneer dat weer kan, haha! Een donkere foto, maar het idee is duidelijk!

'S middags maak ik dit plaatje... we hebben (zoals jullie wellicht weten) 2 katten en deze lieverd is inmiddels 13 jaar. Ze heeft helaas de laatste tijd veel kwaaltjes.. inmiddels hebben we een hele verzameling medicijnen. En ze is ontzettend knuffelig, dat vinden wij dan weer niet erg... We knuffelen graag wat af, haha!

Donderdag zijn we vroeg op pad. En wat ziet de wereld er toch altijd leuker uit als de zon schijnt! Ik hoop zelf dat we de zon nog lekker veel zien de komende weken, ook al is het koud, kom maar op met de zon... Morgen (dinsdag) is het alweer de kortste dag van het jaar, ik vind het altijd heerlijk als die is geweest... want dan begint de winter en dan volgt de lente alweer snel ;) En voor je het weet merk je opeens dat het weer langer licht is, zo fijn!

We gingen helaas niet echt voor een leuke reden op pad; Thijs moest namelijk zijn 9 jaars vaccinaties halen! De vorige keer toen hij opgeroepen was, was hij verkouden en moest ik de afspraak verzetten. Dat was nogal een uitdaging... de GGD heeft nu natuurlijk heel veel andere dingen te doen, maar het was even afwachten of het nou gelukt was of niet, want ik had niks meer gehoord.


"Gelukkig" konden we terecht en de prikken waren rot, maar het is weer even gedaan.

En toen was het alweer vrijdag. 'S ochtends om 7u begon ik met het bakken van pannenkoeken, want de kinderen hadden een vervroegd kerstontbijt / kerstbrunch op school! Super fijn dat dit toch nog kon. Ze wilden alle drie wel pannenkoekjes mee, dus hoppa... uit bed en beslag maken.

We hadden zelfs nog tijd om ze in mooie hartjes te snijden voor de meiden... dus die kregen beiden hartjes pannenkoeken mee!

En daarna snel aan de slag.... Het was immers de laatste dag om even flink door te werken ;) De komende weken lopen de kinderen er gezellig omheen... ook prima hoor, maar toch iets minder voor de concentratie, haha!


Had ik trouwens al gezegd dat de kat zo aanhankelijk is? Waar wij zijn, daar is zij... zoals je hier ook weer ziet.

Zaterdagochtend konden we rustig opstarten. De kinderen hadden werkboekjes meegekregen van school en gingen daar lekker mee aan de slag. We maakten een lange wandeling en Thijs ging 'S middags voor de laatste keer naar scouting, dat zit er nu op voor hem. Ik kreeg al de vraag waarom hij stopt en wat hij gaat doen...


Hij zit nu bijna 3 jaar op scouting en hij werd iets minder enthousiast, dus hij besloot om te stoppen. Hij weet nog niet wat hij nu gaat doen, we gaan wat dingen uitproberen als alles weer open gaat... dus we vinden vast weer iets leuks!

Eens in de zoveel tijd mogen de kinderen omstebeurt een brunch bedenken. We halen dan boodschappen, zij mogen alles maken en klaarzetten en smullen maar! Dit weekend was het de beurt aan Sara... ze maakte lekkere spiesjes, we haalden donuts en broodjes en er was nog veel meer lekkers! Het was weer geslaagd.

Zondagochtend werden er een aantal boodschappen voor de kerstdagen bezorgd. Ik besloot om de boodschappen dienst Crisp eens uit te proberen... ik zal er binnenkort eens een blog over schrijven. Maar we waren wel blij verrast ;)


En dan gaan we de extra vakantieweek in... gelukkig hoeven de kinderen geen thuisonderwijs te volgen, dat is erg lekker, want zo voelt het als een echte vakantie! En daarna natuurlijk de kerstdagen, we maken er iets moois van. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: