Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het perfecte cadeau voor iemand die alles al heeft!

Het perfecte cadeau voor iemand die alles al heeft!

Cadeaus, het is vaak maar wat lastig om iets leuks te vinden. De meeste mensen hebben “alles” al, hebben geen wensen of weten gewoon echt niet wat te vragen. Daarom is het als gever nog moeilijker, want wat geef je dan cadeau? Er zijn natuurlijk altijd wel leuke gadgets te vinden, maar zijn het cadeaus waar iemand echt iets aan heeft?! Vaak belandden cadeaus toch ergens in een kast of la als iemand er niet enorm enthousiast over is en die kans is een stuk groter als je “gewoon iets leuks” koopt. Daarom geef ik je vandaag graag 5 handige ideeën qua cadeaus voor iemand die alles al heeft… 


1. Een ervaring 


Je ziet steeds vaker dat er ervaringen worden gegeven. Denk aan een dagje weg, een lunch, high tea of lekker uit eten. Zo heb je echt even tijd voor elkaar en kom je niet aan met cadeaus waar niemand iets aan vindt. Ik zorg er altijd voor dat ik de boodschap op een mooie verjaardagskaart schrijf, `zodat we toch iets kunnen geven. En heel belangrijk; plan bij het geven meteen al een datum voor je cadeau, je kunt dingen alsnog verzetten, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat, als je niet meteen een datum prikt, je dan op een gegeven moment nog 3 lunches te goed hebt… en dat is ook niet helemaal de bedoeling. 


2. Iets luxe 


Ik heb voor mijn verjaardag in de zomer een parfum gevraagd. Ik vind die enorm lekker, maar hij is wel aan de prijs. Ik wist het budget van de gever overigens wel hoor, het is niet zo dat ik alleen maar dure cadeaus vraag ;) Dit soort dingen koop ik zelf toch niet zo snel en zo kun je toch iets leuks vragen. Vindt je het te duur om te vragen, vraag dan gewoon geld, dan kun je het zelf aanschaffen. Denk bij luxe cadeaus niet alleen aan parfum, maar ook aan bijvoorbeeld een mooi leren keukenschort, die dure Rituals douchegel of kaars van € 20,- 


3. Iets dat op gaat 


Ik vind het altijd leuk om ook dingen te krijgen en te geven die op gaan. Zo wordt je huis niet voller en kun je er lekker van genieten. (Je kunt ook zelf iets maken) Maar denk ook aan lekkere wijn of bier, een borrelpakket met nootjes en zoutjes, mooi bloemen en voor ouders met een pasgeboren baby een aantal maaltijden (voor in de vriezer) 


4. Cadeaubonnen 


Ik weet dat er heel veel mensen zijn die cadeaubonnen geen leuk cadeau vinden, maar ik vind het een prima cadeau als je weet waar de ontvanger geïnteresseerd in is. Je kunt zelfs cadeaubonnen halen voor de dagelijkse dingen, zoals van de Appie of een cadeaubon die je in kunt wisselen voor een cadeaubon naar keuze (snap je het nog?! Haha!) Wij zorgen er altijd voor dat bonnen niet in een la belanden en we ze echt gebruiken.

En kunnen we ze alleen maar inleveren bij die ene winkel, 100 km. Verderop, op donderdagvond om 19u, dan kun je hem altijd nog inleveren. Er zijn verschillende sites waarbij je je cadeaubon opstuurt en daar een geldbedrag of bijvoorbeeld bol.com tegoed voor krijgt. Ik heb dat inmiddels een aantal keer gedaan en dat is ideaal. 


5. Geen cadeau 


We zijn allemaal wel van het geven van cadeaus, maar geen cadeau kan natuurlijk ook. Als er binnen de familie iedere keer een envelop met € 20,- rond gegeven wordt op verjaardagen, dan kun je erover nadenken hoe leuk dat eigenlijk nog is. Je kunt afspreken om geen cadeaus meer te geven, helemaal als iedereen toch al alles heeft (of het zelf koopt als ze iets willen) dat scheelt enorm veel prulletjes en goedbedoelde cadeaus. Maar, zoals gezegd, doe dit in overleg, we zijn allemaal nog veel te gewend aan cadeautjes, dus hoewel veel mensen roepen dat ze toch alles al hebben, ze vinden het dan toch vaak leuk om iets te krijgen. Maar als je hier goede afspraken over maakt, kan het prima!


Als laatste extra tip nog even een handig idee; Ik zet in mijn notities van mijn telefoon vaak ideeën voor cadeautjes, dat doe ik het gehele jaar door. Als ik iemand ergens over hoor praten, ze ergens enthousiast over hoor zijn en zo meer. Dan bewaar ik het idee in mijn telefoon en kijk ik er nog eens naar als het tijd is om een cadeau te geven, vaak staan er dan alsnog leuke dingen bij...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: