Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in de keuken! 

Besparen kan op vele manieren. Ik deelde eerder al handige tips, maar vandaag gaan we het specifiek hebben over besparen in de keuken! Met het besparen van energie, maar ook op voedingsmiddelen. Ik deel graag mijn handige tips! 

* De Boodschappen; 

Ten eerste; de boodschappen. Ik deelde eerder al hoe wij ons boodschappen budget halveerden. Het is voor ons niet heel moeilijk meer om low budget te koken, dat zit er inmiddels wel "ingebakken" ;) Wij geven nu voor ons gezin van 5 personen (3 kinderen) zo'n € 280 tot € 300,- per maand uit. En dat kan echt. Wat vooral veel scheelde was het minder kopen van snaaiwerk. Die lekkere chocolade of die zakken chips in het weekend. Het is zo op. We kopen het af en toe zeker nog wel, maar een heel stuk minder. Dat scheelt trouwens ook een aantal kilo's, dus dat was ook mooi meegenomen! 

* Tijdens het koken;

Wij koken op gas, daar moeten we waarschijnlijk op een gegeven moment van af, maar tot nu toe bevalt het in ieder geval erg goed! Je kunt de warmte goed regelen en dat scheelt vaak ook. We koken met de deksel op de pan en als het water kookt, dan gaat het vuur zacht of helemaal uit. Bij eieren kun je gemakkelijk het vuur uitzetten, dan gaart het prima door, net als bij bijvoorbeeld rijst en pasta. 

Daarnaast is het handig om meer te koken. Wij maken bijna altijd een weekmenu en daar plan ik gerust 2 dagen na elkaar dezelfde maaltijd in. En als we toch iedere dag iets anders eten en we hebben restjes over, dan gaat het in de vriezer voor de volgende restjesdag. Alles wordt wel opgemaakt. 
Waar ik wel altijd op let is dat we vaker een restjesdag inplannen als de vriezer echt vol begint te worden, anders verlies ik echt het overzicht en "verdwijnen" er restjes achterin de vriezer die we pas terugvinden als ze echt niet meer lekker zijn!

Bij een restjesdag leggen we de bevroren restjes s'ochtends in de koelkast, dan hoeft de koelkast minder hard te werken, scheelt ook meteen! 

* De afwas en andere klusjes;

Wij hebben een afwasmachine en daar ben ik erg blij mee! Hij was op een gegeven moment kapot en toen hebben we tijdelijk met de hand afgewassen, maar met 3 kinderen vond ik dat toch best een dagtaak, dus er staat weer een nieuwe. De afwasblokjes doen we door de helft, dan doe je meteen dubbel zo lang met een pak. En ik hoor vaak dat vaatwaspoeder nog zuiniger is, dat gaan we ook eens uitproberen! 

Onze koelkast was inmiddels bijna 12 jaar oud en vorige maand hebben we een nieuwe aangeschaft. De vriezer moesten we wel heel vaak gaan ontdooien, ook een klusje wat ik graag uitstel totdat het echt niet meer kan... Nu hebben we een "no frost" ik ben benieuwd hoe dat gaat! 

Als laatste hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan in de keuken. Een waterbesparende kraan bespaart niet heel veel geld, want water is goedkoop, maar het scheelt wel weer. De meeste tips besparen je een beetje, maar alles bij elkaar telt het toch op. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: