Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een prinsessenfeestje thuis; zo organiseerden wij dat! 

Sara en Sofie werden 5 jaar, dus het was tijd voor het eerste kinderfeestje! Bij Thijs hebben we het eerste feestje thuis gehouden, het is toch extra spannend zo'n eerste keer, dus daarom besloten we om ook voor de meiden een feestje thuis te organiseren. Ze mochten zelf kiezen welk thema het moest worden en het verbaasde ons niets, maar het werd een prinsessenfeestje! 

We besloten om een aantal activiteiten te bedenken, want de ervaring van Thijs zijn feestje toen, leerde ons dat de activiteiten soms best snel gaan en je dan "opeens" tijd over hebt, haha! Dus we wilden er zeker van zijn dat we genoeg dingen bedacht hadden. Uiteindelijk hebben we niet eens alles gedaan, we hebben de kinderen ook zelf laten kiezen, zo wilden de meiden op een gegeven moment stoelendans doen, helemaal prima, dan doen we een stoelendans! 

Deze activiteiten hebben we uiteindelijk wel gedaan;

* Na binnenkomst, de cadeautjes in de woonkamer verstoppen. Sara en Sofie mochten daarna de cadeautjes zoeken en natuurlijk uitpakken! Daar wilden de andere meiden natuurlijk ook wel mee helpen, dus dat deden ze met zijn allen. 

* Het feestje begon om 12u, dus na de cadeautjes was het tijd om lekker te gaan eten. Ik had s'ochtends een grote stapel pannenkoeken gebakken, dus die konden even opgewarmd worden en daarna zo op tafel. Lekker smullen! 

* Daarna wilden ze dus allemaal stoelendans doen, helemaal prima! We zette liedjes van K3 op en deden een aantal rondes. Ondertussen konden we mooi de tafel leegruimen en alles klaarzetten voor de volgende activiteit.

* De volgende activiteit was; armbandjes maken! We hadden een aantal knutselsets gekocht en iedereen kon lekker aan de slag. De meiden zitten in een combinatieklas van groep 1/2, dus er waren meisjes van 4, maar ook van 6 jaar. Het viel ons op dat de jongste meiden soms nog wel wat hulp nodig hadden bij het maken van de armbandjes, dat was niet erg, maar daar had ik eerlijk gezegd niet over nagedacht van tevoren! 

* Toen was het tijd om lekker te spelen. Sommige meiden waren sneller klaar met hun armbandje en wilden er niet nog 1 maken. We hadden een grote speelbak met barbie's en poppen beneden gezet. Dus ze konden heerlijk spelen, dat ging ook erg goed, geen ruzies of gedoe. Ondertussen pakte ik de nagellak erbij en konden ze omstebeurt hun nagels laten lakken als ze dat wilden, omdat de rest ondertussen speelde, konden ze prima op hun beurt wachten. 

* Daarna gingen we weer aan tafel! Ik had cupcakes gebakken en we hadden allerlei spullen gehaald om ze te versieren. Slagroom, eetbare glittergel, natuurlijk de standaard versiersels zoals suikerhartjes, balletjes en meer. Ook hier waren er weer meiden die sneller klaar waren en anderen die langer bezig waren. Ook weer helemaal prima met het speelgoed dat in de kamer stond. Ze konden de cakejes natuurlijk lekker opeten, al was het versieren voor velen het leukste ;)

* Hierna stelden wij voor om nog een dansspelletje te doen. Dat wilden ze wel, maar eerst nog een keer stoelendans! Haha! Daarna de "stopdans" dus allemaal stil staan als de muziek stopt. Dat was ook echt een succes!

* Inmiddels was het 14.45u en het feestje zou tot 15u duren. We besloten om de tv even aan te zetten en een aflevering van "princessia" te kijken, ze waren allemaal uitgeteld volgens mij, want er werd met open mond gekeken. 
Toen iedereen opgehaald was en met een cadeauzakje naar huis was gegaan, ploften de meiden op de bank en kwamen ze er niet meer vanaf, ze waren echt kapot! En ook wij vonden het erg leuk! De tijd was echt voorbij gevlogen. 

Ik geef je graag nog wat extra tips voor een superfeest;

* Zorg voor een leuke aankleding. Wij hadden bij de Action wat prinsessenslingers gehaald en er ook 1 bij de voortuin opgehangen, zo was meteen duidelijk waar het feest was! Daarnaast hadden we natuurlijk de kamer versierd met slingers en ballonnen! 

* Nodig niet teveel kindjes uit. Bij feestjes buiten de deur maakt het vaak minder uit, maar thuis, en helemaal bij een eerste feestje zou ik het aantal kindjes laag houden. De meiden hadden 5 meisjes uitgenodigd en die kwamen ook allemaal, dat was prima! 

* Maak het feestje niet te lang! Het klinkt misschien kort; van 12u tot 15u, maar met deze leeftijd is het echt lang genoeg. 

* Denk niet te moeilijk; Bij het feestje van Thijs toen gingen we snel door de activiteiten heen, omdat we er zeker van wilden zijn dat we alles konden doen, maar het is prima om dat een beetje los te laten. We hebben deze keer niet alles gedaan, maar ze hebben het leuk gehad en gewoon spelen met ander speelgoed dan thuis is op deze leeftijd ook meer dan prima.

* Maak foto's! Wij vergaten bijna een foto te maken van alle prinsessen bij elkaar. Gelukkig dachten we er nog op tijd aan, leuk voor de herinnering later! 

* Geniet ervan! Kinderfeestjes zijn druk en soms flink vermoeiend, maar ze zijn ook zo voorbij! Wij zorgden er ook voor dat de meiden echt konden genieten. Extra slagroom? Natuurlijk mag dat vandaag! Het is feest en dus mag er dan meer dan normaal. Zorg er wel voor dat je huis niet afgebroken wordt ;) 

Wij hebben in ieder geval genoten van het leuke feestje en de meiden en de kinderen die uitgenodigd waren, hebben het er nog steeds over! Een groot succes wat ons betreft. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: