Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige bespaartips!

Het is Januari, voor velen de maand om de hand op de knip te houden! Ik ben sowieso van het besparen, dat weten jullie vast al.... ik schreef al eerder over besparen in de herfst en het scoren van korting. Vandaag heb ik weer een aantal handige bespaartips waarmee je aan de slag kunt gaan;

1. Telefoon en internet;

In de herfst gaf ik je al de tip om je verzekeringen te vergelijken en over te stappen als dat voordeliger was. Kijk nu eens naar je telefoon abonnement en je internet. Ik koop al jaren zelf een telefoon (niet de nieuwste versie) en heb een Sim-only abonnement van zo'n € 7,- per maand. Voordelig en helemaal prima! Ook ons internet abonnement is voordelig. Ons internet moet betrouwbaar zijn, omdat we vanuit huis werken, maar ons abonnement is snel en zp'n € 25,- per maand. Helemaal prima!

2. Weinig kopen; Heb je het echt nodig?

De euro's vliegen vaak ongemerkt je portemonnee uit, daarom is het handig om eens een bespaarweek of bespaarmaand in te lassen. Het zorgt ervoor dat je gaan nadenken over je uitgaven. Heb ik dit echt nodig? En waarom dan? Kan ik het niet goedkoper of tweedehands krijgen? Probeer bijvoorbeeld eens een maand alleen maar boodschappen te halen en verder niet in de winkels te komen, de kans is groot dat je heel veel geld bespaart en je uiteindelijk weinig tot niets mist. 

3. Tweedehands! 

Ik schreef het al, maar kijk eens naar tweedehands spullen. Er is zo ontzettend veel aanbod! Wij hebben veel tweedehands speelgoed, maar denk ook eens aan fietsen of een auto. Bijna alles is tweedehands te vinden en tegenwoordig ook bereikbaar via marktplaats of Facebook verkoopgroepen. Het scheelt echt enorm veel geld.

4. Abonnementen;

Check ook eens in de zoveel tijd je abonnementen! Denk aan abonnementen voor Netflix, Videoland, Disneyplus, kranten, tijdschriften, de glazenwasser en meer. Abonnementen sluit je vaak makkelijk af en ach, dat tientje per maand... het maakt weinig uit. Totdat je alle abonnementen bij elkaar optelt, dan gaat het vaak toch om een flink bedrag iedere maand. Kijk dus of je de abonnementen wel gebruikt en zo niet, zeg ze dan op. Mocht je het missen dan is een nieuw abonnement zo weer afgesloten! 

5. Kasboek bijhouden;

De allerbeste tip als je wilt besparen; Hou je uitgaven bij! In een kasboek (of schrift dat je nog ergens hebt liggen) Alle uitgaven, ook de hele kleine gewoon even opschrijven. Aan het eind van de week heb je een mooi overzicht waar je geld naartoe gaat en vaak is dat best schrikken. Het maakt je bewust van je uitgaven en het zorgt er ook voor dat je gaat nadenken over al die "kleine beetjes" 

Zoek ook vooral op internet naar leuke bespaartips. De meesten kennen we inmiddels wel, maar er zijn heel veel handige tips te vinden (naast degene die wij allemaal delen) waardoor je flink kunt besparen, succes! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: