Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De leukste podcasts voor kinderen! 

Podcastst worden steeds populairder, bij volwassenen, maar ook zeker bij kinderen. Ik ben zelf begonnen met het beluisteren van podcasts en Thijs luisterde al weleens mee als we bijvoorbeeld samen in de auto zaten, ik zocht dan een podcast uit die voor hem ook interessant was. Op een gegeven moment vroeg hij of er ook podcasts voor kinderen waren en toen ben ik eens gaan zoeken. Er ging een wereld voor ons open, er zijn zoveel leuke podcasts te vinden! Vandaag deel ik graag onze 3 favorieten met je!

Wat is een podcast?

Eerst even belangrijk om uit te leggen wat een podcast nou precies is? Het woord is ontstaan door de woorden “iPod” en “Broadcast” te combineren. Een podcast is een geluidsfragment en kan gaan over echt alles. Denk aan het nieuws, persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, de nieuwste films of voor kinderen bijvoorbeeld over verhalen. Vrijwel iedereen kan een podcast beginnen en op internet plaatsen, dan is het wachten op de luisteraars en heb je eigenlijk een soort eigen radioprogramma.

Hoe beluister je een podcast?

Je kunt via internet podcasts beluisteren. Wij gebruiken zelf de “Podcasts” app uit de appstore. Hiermee kunnen we al onze favorieten beluisteren en er is heel veel nieuw aanbod, dus we ontdekken vaak ook nieuwe leuke podcasts. Ook onderweg beluisteren wij ze graag, dan heb je dus wel internet nodig; ik gebruik hiervoor mijn Sim Only abonnement van SimyoZolang ik een abonnement heb, gebruik ik al een Sim Only abonnement, de telefoon betaal ik los en daardoor heb ik een abonnement met veel data voor een klein prijsje, ik vind het ideaal! Er zijn veel aanbieders op de markt; Hier kun je bijvoorbeeld verschillende Sim Only vergelijken.

Onze favorieten;

Thijs is nu bijna 8 en hij luistert dus ook graag podcasts. Voor kinderen is er ook heel veel te beluisteren en ik merk dat hij (en ik!) het prettig vinden dat hij op zo’n moment even niet op een schermpje zit te kijken, maar gewoon aandachtig luistert, het heeft bij hem ook echt geholpen om zich langer te kunnen concentreren. Dit zijn onze favorieten;

1. De waanzinnige podcast;

Dit is een podcast met kinderen van Thijs zijn eigen leeftijd. (7-8-9 jaar) De afleveringen duren gemiddeld 5-7 minuten en zijn daardoor ook ideaal om tussendoor even te beluisteren. De kinderen vertellen in de afleveringen over hun lievelingsboeken. Thijs is niet echt een lezer, maar hierdoor wordt hij vaak enthousiast over een boek waarover vertelt wordt, dus dat is een win-win situatie wat mij betreft!

2. Sleep tight stories;

Dit is een Engelse podcast en daardoor was ik er eerst niet echt enthousiast over. Maar Thijs zit nu in groep 4 en daar beginnen ze al met Engelse woordjes, hij pikt het ontzettend snel op en vindt het mega interessant. Er worden in deze afleveringen verhaaltjes vertelt “voor het slapengaan” Maar je kunt ze prima de hele dag door beluisteren.

3. Luister avonturen;

Ook in deze podcast draait het om verhaaltjes. Dit zijn vaker bekende verhaaltjes; denk aan “ de kikkerprins” die we bijvoorbeeld allemaal wel kennen. Iedere maand komt er een nieuwe aflevering online en de verhaaltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Wij zijn dus helemaal fan van dit nieuwe fenomeen! Heerlijk om even te luisteren als we onderweg zijn of gewoon thuis op de bank. We blijven ontdekken en ik zal zeker vaker nieuwe favorieten met je delen. 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: