Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in November

5 x besparen in November

Iedere maand delen we handige bespaartips om mee aan de gang te gaan. November is inmiddels begonnen, dus het is tijd om te besparen in November! Lees ook deze snelle bespaartips nog eens terug, voor nieuwe bespaar ideeën.


November staat natuurlijk vooral in het teken van de Sint en de aanloop naar de feestdagen, gelukkig valt er nog genoeg te besparen, dus we gaan snel aan de slag;


1.No spend November


November staat onder de bespaarders vooral bekend als "no spend November". Jaarlijks gaan er mensen samen een nieuwe challenge aan om niets (of minder) uit te geven. De spelregels verschillen per challenge, maar het gaat er vooral om dat je wel je boodschappen haalt, maar alle onnodige uitgaven deze maand even laat zitten.


Lijkt het je iets om het eens uit te proberen? (Voor een maand of misschien wel een langere no spend). Dan is deze maand een must om mee te gaan doen. Er zijn verschillende Facebook groepen waarbij je je aan kunt sluiten, zo wordt het in ieder geval makkelijker en krijg je nog heel veel extra tips.


2. Verwarming laag


Met de huidige prijzen voor gas en elektra zetten we allemaal de verwarming graag iets lager. We hebben geluk met het weer, want het was begin Oktober nog vrij warm en zonnig, Nu wordt het langzaam kouder en moet de verwarming echt weer aan.


Als je de verwarming aan zet, zet hem dan  gerust een graadje lager, daarmee kun je tot € 350,- per jaar besparen (met de huidige prijzen)


3. Stop met stand-by


Er staan meer apparaten op stand-by dan je in eerste instantie zou denken... ik ben zelf eens een rondje door het huis gaan lopen en kwam de tv tegen, de magnetron, de WIFI router, maar ook telefoonladers in het stopcontact. Zonder dat je het door hebt verbruikt het allemaal (een klein) beetje stroom.


Wij hebben inmiddels een aantal timers gekocht. Hiermee gaat de TV 's nachts helemaal uit en vergeet ook niet je tv kastje eens na te kijken. Wij hebben dit jaar sinds jaren weer eens een tv abonnement afgesloten, maar ons elektra verbruik ging door het dak toen het kastje was aangesloten. We hebben deze nu uitgezet en streamen via de app naar de tv.


Door eens goed te kijken wat er eigenlijk op stand-by staat en de stekkers uit het stopcontact te trekken, bespaar je tot wel 40% van je verbruik, met de huidige prijzen echt een flinke besparing!


4. Low budget bakken


De herfst is voor mij altijd het seizoen om lekker te bakken.


Nu ook de boodschappen zo duur zijn, is zelf iets bakken nauwelijks (of helemaal niet) goedkoper dan te bakken met een bakmix, maar gelukkig zijn er nog genoeg recepten die lekker low budget zijn;


- Makkelijke mini appeltaartjes

- Jam koekjes

Of wat dacht je van s'mores uit de oven?


Er zijn gelukkig nog heel veel recepten te vinden, ook hier op de blog, die heel leuk zijn om te maken en niet veel kosten, ideaal.


Vergeet ook niet om deze maand een aantal low budget recepten aan je kookrepertoire toe te voegen... zo kook je lekker en gezond en houd je de kosten voor de boodschappen onder controle.


5. Zorgverzekering vergelijken


De premies van de zorgverzekeringen worden deze maand allemaal bekend en dan begint het grote vergelijken weer. Ik vind het altijd best lastig, want er is steeds meer dat niet vergoedt wordt. De ene zorgverzekering heeft anticonceptie in een pakket, bij de ander moet je een duurder pakket afsluiten of heb je bij sommige dingen wachttijd... neem echt de tijd om de verzekeringen te vergelijken, want dat het allemaal alweer duurder wordt, dat staat vast!


Als je toch aan het vergelijken bent, reken dan goed door of een aanvullende verzekering wel loont. Thijs gaat binnenkort naar de orthodontist en veel verzekeringen hebben hier een wachttijd voor. Daarnaast vergoeden ze vaak tot een bepaald bedrag per kind. Doordat je dus sowieso al een groot deel zelf moet betalen hebben wij uitgerekend dat het voor ons voordeliger is om de beugelkosten de komende 3 jaar zelf te betalen. Wij hebben hier voor gespaard.


Zo is iedere situatie anders, want mochten de meiden bijvoorbeeld tegelijk ook een beugel nodig hebben over een aantal jaar, dan betaal je 1 x de maandpremie voor de aanvullende verzekering, maar maken zij er beiden gebruik van, dan kan het wel weer voordeliger zijn.


Wacht dus even op een regenachtige November zondag en vergelijk alles goed met elkaar, dan weet je zeker dat je straks de juiste verzekering hebt afgesloten.


Met deze 5 tips / opdrachten kun je deze maand weer lekker besparen. Ga ermee aan de slag en kijk hoe ver je komt. Volgende maand delen we weer nieuwe bespaartips.

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: