Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 gerechten waar je 2 dagen van kunt eten

10 gerechten waar je 2 dagen van kunt eten

In een druk gezin komt het regelmatig voor dat we ’s avonds minder tijd hebben om te koken. Met sport en sociale afspraken zijn er dagen bij dat alles even snel moet, omdat de kinderen dan ook nog een beetje op tijd in bed liggen. Daarnaast koken wij regelmatig 1 keer een grotere hoeveelheid om daarna nog een dag van te eten of in te vriezen, het bespaart namelijk ook nog eens wat geld. Maar niet ieder gerecht is geschikt om 2 keer van te eten… Om je op weg te helpen vertel ik je vandaag over 10 gerechten die je 1 keer kunt koken en er gemakkelijk 2 keer van kunt eten; 


1. Stamppot 

De herfst en de winter zijn het echte stampotten seizoen! Hier thuis zijn we dol op boerenkool en zuurkool, maar probeer ook eens iets anders uit… ik maakte eerder al een rode kool stamppot en een stamppot met pompoen en geitenkaas. Er is zoveel te verzinnen! Wij maken soms ook gewoon 2 soorten tegelijk, dan kan iedereen kiezen en de volgende dag kiezen we allemaal opnieuw, ideaal. 

2. Stoofpotten 

Dustin maakte laatst een geweldige stoofpot met hele simpele ingrediënten. Natuurlijk ging er lekker vlees in, maar ook ui, winterpeen en aardappel. Goedkope groenten die na al die tijd pruttelen ook heel erg lekker waren! Stoofvlees vind ik ideaal om groots te maken, want het kost nu eenmaal best veel tijd, dan kun je er ook maar beter 2 keer van eten. 

3. Soep 

Wij zijn dol op soep en ik weet dat niet iedereen het een volwaardige maaltijd vindt, helemaal prima natuurlijk! Maar een
simpele tomatensoep of juist een stevige maaltijdsoep kan wat ons betreft altijd! Een lekkere linzensoep, minestrone soep of natuurlijk erwtensoep maken we in grote hoeveelheden. Er wordt veel ingevroren, want soep is ook zo lekker als gezonde lunch, maar we eten er ook gerust meerdere dagen van. 

4. Quiche 

Ik maak tegenwoordig meerdere quiches tegelijk, als de oven toch aan staat, dan kun je natuurlijk prima meerdere quiches tegelijk bakken (scheelt ook nog wat elektra kosten)
De mediterrane quiche waarvan ik het recept heb gedeeld, is nog steeds mateloos populair. Honderden keren per week wordt deze door jullie gemaakt! Maak er dus gerust eens 2 of zelfs 3 tegelijk. 

5. Pasta 

Een grote pan pasta, daar kun je onze kinderen voor wakker maken! Ze houden enorm van pasta met
verse pesto, maar ook met tomatensaus vinden ze het erg lekker. Ik maak dus vaak een hele pan vol. Lasagne wordt hier ook regelmatig gegeten en daar kun je ook gerust 2 schalen van maken. Lekker veel groenten erin, lekker veel tomatensaus en natuurlijk lekker veel kaas, onweerstaanbaar! 

6. Nasi of Bami 


Als we weleens bestellen bij de plaatselijke Chinees, dan wordt er altijd extra nasi en bami besteld, maar we maken het gerust ook regelmatig zelf. De ene keer doen we er kip in en de andere keer bak ik er een eitje bij. We kiezen vaak voor veel bijgerechten zoals plakjes komkommer, kroepoek, satè saus, gebakken uitjes en atjar, helemaal geen straf om vaker te eten! 

7. Wraps 

Als we wraps maken, dan kopen we altijd een voordeel pak met 12 stuks. Vaak gebruik ik 2 pakken en vul ik ze met een lekker groentemengsel. Met ui, knoflook, paprika, mais en lekkere bonen. Een hele pan vol met de vulling zorgt ervoor dat we daarna met zijn allen kun oprollen. Alles nog even in een ovenschaal en met wat kaas eroverheen lekker goudbruin bakken in de oven. De kinderen eten er tegenwoordig heel graag knoflooksaus bij en wij gaan zelf vaak voor de pittige chili saus. Een aantal ovenschalen vol zorgen ervoor dat we alles 1 keer maken en het verderop in de week zo even kunnen opwarmen in de oven. 

8. Salades 


De zomer is echt ideaal voor salades, maar ook in het najaar zijn ze nog heerlijk! We kiezen voor goed vullende maaltijdsalades zoals
pastasalade of panzanella (zo lekker met de knoflook croutons!) en ik maak altijd een enorme schaal vol… stokbroodje in de oven, misschien nog een stukje vlees op de grill? Het duurt in ieder geval niet lang voordat je de tweede dag aan tafel kunt. 

9. Pizzadeeg 

Wij maken regelmatig
zelf pizza deeg (of deeg waar we focaccia van maken) en dat is altijd even een werkje, maar echt veel lekkerder (en goedkoper) dan kant en klaar deeg. Gelukkig kun je deeg goed bewaren of invriezen. 2 dagen pizza vindt niemand hier erg, want ook dat kan prima gezond. We maken pizza’s met lekker veel groenten… paprika, courgette, champignons, olijven etc. Met een lekkere salade met tomaat, mozzarella en basilicum erbij heb je een prima maaltijd. 

Het deeg haal je de tweede dag zo uit de koelkast of de vriezer en na het uitrollen is het alleen nog een kwestie van beleggen, op de pizzasteen in de oven en lekker aan tafel. 

10. Chili 

Wij aten vroeger vaak chili con carne, de laatste jaren waren we het recept een beetje “vergeten”, maar inmiddels staat het weer regelmatig op het weekmenu. En het mooie hiervan is dat je een grote pan vol kunt maken en lekker kunt variëren met de verschillende bijgerechten. We eten de chili vaak met rijst, maar ook weleens met een stokbroodje, lekker dippen in de saus en als je toch een pan vol hebt staan, hoef je alleen even een stokbroodje af te bakken. 

Met deze 10 gerechten kun je dus gerust kiezen om ze in grote hoeveelheden te maken en dat de dat daarna nog een keer te eten. Het is makkelijk op drukke dagen, het is goedkoper en het scheelt een keer koken, mooi meegenomen.

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More