Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Plaatjes sparen, nieuwe schoenen en verdriet

Een nieuw weekoverzicht, na een week waar veel gebeurt is. Het is niet ons verdriet, maar het voelt niet goed om er niets over te zeggen... want soms gebeuren er vreselijke dingen in het leven, die onmenselijk veel verdriet met zich meebrengen. Vorige week is er, heel plotseling een vader overleden van een vriendinnetje bij de meiden uit de klas. Wij hoorden dat 's ochtends en hoewel de klas zo goed mogelijk opgevangen is, waren we allemaal van slag. Zoals ik al zei; het is niet ons verdriet, maar wat een impact had het op iedereen. De moeder die ik regelmatig spreek, waar ik mee babbel bij het schoolplein en app over bakken (daar houden we allebei van), kinderfeestjes en meer van dat soort dingen is zomaar alleen achtergebleven. Jong en weduwe, met 2 schoolgaande kinderen en een baby die nog geboren wordt. Het is onmenselijk en het verdriet is niet bevatten. Ik weet dat ze regelmatig op de blog meeleest. Of ze dat nu doet, dat weet ik niet, maar als ze meeleest (nu of later) dan wil ik dit zeggen; Lieve M. ik zal er voor je zijn en ik denk aan je.


En hoe gek dat ook is, het leven gaat na zoiets afschuwelijks ook weer door en daarom heb ik ook van de afgelopen week nog foto's om met jullie te delen...

Maandag gaan de meiden bij een vriendinnetje eten. Thijs is wel gezellig thuis en zo hebben we tussen de middag even tijd samen. De buurman geeft 's ochtends voetbalplaatjes aan ons en daar is Thijs dan weer blij mee.. alles wordt meteen uitgepakt en uitgebreid bekeken.

Dinsdagochtend heb ik weer visite over de vloer. Zo gezellig een koffiedate! We kletsen over van alles en als ik de kinderen van school ga halen, dan is de ochtend voorbij gevlogen, ik heb niet eens tijd om alle kopjes weer op te ruimen, maar dat komt later wel.

Dinsdag maak ik weer eens appelmoes. Ik schrijf het recept uit en maak er een video bij. Die staan inmiddels allebei al online, echt een herfstgerecht... ik probeer nu sowieso vaker recepten te filmen en ze dan snel online te zetten, dat is toch het leukste!

Dinsdagavond heb ik een klein ongelukje bij het koken. We hebben siliconen ovenhandschoenen, maar kennelijk zit er een scheurtje in. Als ik een bakplaat uit de oven wil halen, dan gaat mijn vinger er zo doorheen en pak ik de bakplaat zo vast... die 220 graden is. Auw! Ik hou mijn vinger onder de kraan en zie al snel een blaar verschijnen. Omdat het blijft prikken zit ik tijdens het eten met mijn vinger in het water... gelukkig gaat het daarna al snel beter. De blaar zit er inmiddels nog wel, maar die zal binnenkort weggaan, poeh! Gelukkig viel het mee.

Woensdagochtend gaan de kinderen naar school, maar vergeet 1 van de meiden haar gymtas. Ze komen dus nog even terug en zien een egeltje vlakbij huis! We zagen er laatst ook 1 in de tuin, dus misschien is het wel dezelfde... zo schattig! 

De woensdagmiddag zit volgepland met gesprekken op school (die zijn er altijd aan het begin van het jaar, dus de middag vliegt ook zo voorbij)

Woensdag gaat Dus met Thijs mee naar de honkbal training. Ik blijf thuis met de meiden en omdat het buiten lekker is, gaan we nog even naar de speeltuin. Deze is favoriet, dus daar zijn we de afgelopen week 4 keer geweest, haha!

Een paar weken terug hebben de meiden nieuwe schoenen gepast (toen Thijs ook op zoek was naar andere schoenen) Ze hadden leuke gezien, maar die waren nog niet echt nodig. We zagen nu wel dat die winkel online korting had en besloten voor beiden de schoenen te bestellen. Donderdag kwamen ze al binnen... ze waren er blij mee, maar helaas moesten die van Sara toch geruild worden. In die paar weken zijn haar voeten kennelijk goed gegroeid, want deze maat zat nu toch alweer een beetje te strak!

Bij de post vinden we donderdag het eerste sint en kerst speelgoedboek! Hoewel de kruidnoten al in de winkel liggen, vind ik dit wel weer erg vroeg, haha! Maar de kinderen vinden het niet erg, ze kunnen meteen lekker kijken en bedenken wat ze gaan vragen aan sint en piet. Inmiddels weten ze alle 3 hoe het zit, dus ze vragen cadeaus aan "Sint en Piet".... ze knipogen erbij, zo leuk!

Vrijdag zit er een andere verrassing bij de post! Ik kreeg begin van de week een appje van familie of onze kinderen de Disney plaatjes sparen. Bij ons tijdelijke huis gingen we vaak naar de AH, maar nu eigenlijk te weinig. Nou, dat kon worden opgelost! Vrijdag lag er een mega grote envelop in de bus met boeken en heel veel plaatjes! De kinderen vonden het een mega verrassing... en waren meteen druk met plakken...

Vrijdagavond ben ik met de meiden thuis... wat wordt het alweer vroeg donker he? We spelen een spelletje familie Poen, nog steeds favoriet sinds ze het een tijdje terug kregen. En met een bakje chocolade kruidnootjes erbij, lekker!

Zaterdagochtend zou Thijs een wedstrijd hebben, maar die werd afgelast. Erg jammer, maar opeens hadden we de hele dag nog open! De meiden besloten meteen om pannenkoekjes te bakken voor het ontbijt (met een kleurtje!) en daarna gingen we meteen even naar de stad om de schoenen van Sara te ruilen, zo was dat ook meteen gedaan. 's middags waren we druk bezig in de tuin, ook heerlijk nog even dat zonnige weer.

Zondag ging Dustin weer werken. Wij rommelden wat in huis... er werden kamers opgeruimd en de stofzuiger kwam erbij, erg fijn... alles weer netjes voor de nieuwe week. Na de lunch ging ik met de kinderen even naar de bouwmarkt. We moeten nog steeds een huisnummer bordje. Helaas hadden ze alleen een systeem met losse cijfers, zelf uitzoeken, plakken etc. Ik zag dat niet zitten... haha! Dus we gaan even online kijken. 

En... we kregen bericht dat de nationale club actie weer is begonnen! Thijs verkoopt voor zijn honkbalclub ook loten, dus mocht je hem (en zijn club) willen steunen... dan kan dat via deze link (of klik op de afbeelding hierboven!) Dankjewel :)


De komende week staat de agenda weer lekker vol. Met sport, een informatie avond op school, de laatste honkbal wedstrijd (en dan hopen ze echt kampioen te worden, spannend!!) en nog veel meer... druk, druk. Hele fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: