Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo organiseer je een low budget BBQ

Zo organiseer je een low budget barbecue
De barbecue staat hier regelmatig aan. Nadat Dustin vorig jaar een cursus volgde, gebruiken we iedere gelegenheid om weer lekker te barbecuen. Het kerstdiner kwam vorig jaar zelfs gedeeltelijk van de barbecue. Het hoeft echt geen 30 graden te zijn om hem aan te steken... 

Barbecuen is al snel een duurdere maaltijd, maar gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. Maak handig gebruik van de tips van vandaag en je kunt gerust iedere week de barbecue aansteken zonder dat je veel kwijt bent aan de boodschappen... 

Barbecue met korting

Een goede barbecue is het halve werk, maar dat betekent niet dat je meteen de hoofdprijs hoeft te betalen. Koop je barbecue in de aanbieding, dan betaal je een goede prijs en kun je de barbecue steeds opnieuw gebruiken. 

Vlees met korting of een groot stuk vlees

Vlees "hoort" wel een beetje bij de barbecue, maar het hoeft echt niet zo veel te zijn. Wij grillen vaak een stukje vlees voor bij de "aardappels, groenten en vlees". Maar als we echt barbecuen dan kiezen we voor maximaal 2-3 stukken vlees per persoon, dat is meer dan genoeg, helemaal als je er nog andere gerechten bij serveert. 

Voor vlees kun je kijken naar aanbiedingen en de kortingsstickers in de winkel. Vlees met korting zoals hamburgers of worstjes nemen wij altijd mee, dat kan in de vriezer. Aanbiedingen zijn soms ook interessant, dat kan ook in de vriezer en zo hou je het heel betaalbaar. 

Wij kiezen ook vaak voor een groot stuk vlees. Dat moet dan een paar uur op de barbecue garen, maar dat is ontzettend lekker en in verhouding niet duur. Je kunt er zo 2 dagen van eten. 

Kies voor groenten 

Er zijn heel veel mogelijkheden voor groenten op de barbecue. Denk aan de good-old maiskolven. Maar ook pakketjes groenten (zoals paprika, champignons, courgette) met kruiden in aluminiumfolie zijn lekker om te grillen. Denk ook eens aan gepofte aardappels, uien of bollen knoflook, ontzettend lekker! 

Stokbrood

Brood is ook lekker bij de barbecue en natuurlijk kiezen we dan vaak voor stokbrood. Wij maken ook regelmatig bruschetta op de barbecue of knoflookbroodjes (broodjes even insmeren met knoflookolie en grillen maar) Zo heb je daar ook variatie in. 

Zorg ook voor lekkere smeersels bij de broodjes. Kruidenboter mag natuurlijk niet ontbreken, maar kruidenkaas, hummus, pesto of aioli is hier ook populair. Je kunt veel dingen ook gemakkelijk zelf maken. 
Goedkope bijgerecht voor de barbecue

Zelf maken


Veel dingen kun je zelf maken. Zoals de dips bij het stokbrood. Maar denk ook aan kip sate, die je zelf rijgt of een lekker brood wat je zelf hebt gebakken.


Als je dingen zelf maakt, dan scheelt dat vaak in de kosten. Zelf kruiden, marineren, bakken of groenten pakketjes maken is veel goedkoper dan alles "kant en klaar" kopen, je betaalt dan voor het gemak.


Salades


Salades zijn een mooie aanvulling op de maaltijd van de barbecue. En als je dan ook nog veel groenten roostert, dan kun je ook voor de lijn gerust wekelijks barbecuen.


Kies voor simpele salades, die zijn vaak het lekkerste. Ik kies vaak voor een Griekse salade of pasta salade, maar een simpele tomatensalade met kruiden en goede olijfolie is ook heerlijk!


Restjes opmaken


Het is zonde om eten weg te gooien, daarom maken wij altijd alle restjes op. Een restje salade kan opgemaakt worden bij de lunch en stokbrood, daar maken we de volgende dag wentelteefjes of een broodpudding van... het kan maar beter opgemaakt worden...


Als je ervoor zorgt dat je niet al het vlees tegelijk uit de koeling haalt, dan kun je het nog invriezen (of als het uit de vriezer komt, de volgende dag nog opmaken) zo zorg je voor minimale restjes en gooi je niks weg.

door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: