Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x dit kun je doen met oud brood

Wij houden niet van weggooien. We hebben regelmatig een restjes dag en zorgen dat er verder vrij weinig weggegooid hoeft te worden. Maar ook bij ons komt het weleens voor dat iets toch te lang ligt. Vandaag geef ik je handige tips wat je kunt doen met oud brood!

Laat ik voorop stellen dat ik dol ben op brood, ja ik weet het... koolhydraten enzo, maar het is echt veel te lekker! Ik hou enorm van vers brood met goede olijfolie om in te dippen of een stokbroodje met aioli. Laatst keek ik de serie "emily in Paris" op Netflix en ze liep daar zo'n heerlijke Franse bakker binnen... verse croissants, stokbrood en heel veel meer lekkers, ik kan daar echt van dromen, haha! 

Wij vriezen brood vaak in, daardoor wordt het niet snel oud, want we halen de boterhammen eruit voordat we gaan eten. Maar hebben we toch oud brood over, dan maken we 1 van deze 5 dingen en gaat het op tot de laatste kruimel! 

1. Paneermeel

Paneermeel kost niks in de winkel, ik kocht laatst een pak voor € 0,20... dus voor de besparing hoef je het niet te doen,(tip; hierop kun je wel besparen!) maar heb je geroosterde broodjes over, of brood dat al hard is. Dan kun je 2 stukken tegen elkaar wrijven en heb je in no-time je zelfgemaakte paneermeel! Super makkelijk en helemaal no waste! 

2. Wentelteefjes

Nu ik dit artikel schrijf, bedenk ik mij dat we al heel lang geen wentelteefjes meer hebben gegeten! We hadden een tijd waarin alle kapjes van het brood in de vriezer achterbleef. Ik haalde dat eens in de zoveel tijd eruit en maakte er dan wentelteefjes van. Nu de kinderen wat ouder worden, eten ze zonder gedoe ook gewoon de kapjes, dus die blijven niet meer over... maar het wordt toch echt weer eens tijd om wentelteefjes te maken!

Ik maak ze altijd met een mengsel van ei, melk, vanillesuiker en natuurlijk kaneel. Lekker opbakken in de pan en dan eten met kaneelsuiker, zo lekker! 

3. Tosti's

The good old tosti is natuurlijk super lekker! Met ham en kaas of alleen kaas maak je ons al blij. Maar je kunt nog veel meer variëren met tosti's. Zo maakte ik er ooit 1 met brie en tomaat. Of geitenkaas en honing! En een grote favoriet was er 1 met banaan en chocoladepasta... dus leef je uit! 

4. Croutons


Ik maak croutons voor de bonensalade, maar ook voor de Panzanella (een Italiaanse broodsalade) die we in de zomer vaak eten. Ik gebruik er graag oud stokbrood of ciabatta voor, maar heb je dat niet, dan koop je ze gewoon opnieuw. Ik maak altijd een mengsel met olijfolie, knoflook en optioneel Italiaanse kruiden. Het brood insmeren en krokant laten worden in de oven.


5. Broodpudding


Wist je dat broodpudding echt makkelijk te maken is? Het is een heerlijk toetje, bijvoorbeeld met een bolletje ijs. Ook prima te serveren tijdens een etentje en je merkt niet eens dat je eigenlijk de restjes op aan het maken bent.


Ik maakte ooit met kerstmis deze broodpudding van Jamie Oliver. (Let op; recept is in het Engels) en die was ontzettend lekker! Het recept wordt gemaakt met Panettone, een Italiaans kerstbrood, maar je kunt het ook gemakkelijk met ander brood maken, echt een aanrader!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: