Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Bruschetta met pesto en tomaat

Borrelhapjes... ik ben er gek op! Van verschillende kaasjes tot nootjes. En van bladerdeeg hapjes tot olijven. Regelmatig duiken wij de koelkast in om te kijken wat we allemaal nog in huis hebben en welke restjes er wel op moeten. Dan zetten we de tafel vol met hapjes en hebben we een heerlijk diner. 

Deze bruschetta zijn makkelijk te maken en als je nog een restje pesto of stokbrood hebt... dan kun je ze in een handomdraai maken. Maar maak ze ook gerust als je alle ingrediënten nog op je boodschappenlijstje moet zetten, want ze zijn te lekker om niet te maken... 

Dit heb je nodig voor een lekkere schaal vol; (4-5 personen)

* 1 groot stokbrood of 2 afbak stokbroden
* half potje pesto (of maak je eigen pesto)
* 5 teentjes knoflook
* 5- 6 tomaten
* Olijfolie, kies voor dit recept het liefst de goede kwaliteit olijfolie 
* eetlepel Italiaanse kruiden
* peper
* zout 

Zo maak je ze!


* Verwarm de oven voor op 200 graden

* Snijd de tomaten in blokjes, doe ze in een schaal samen met een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Laat de smaken even goed intrekken.

* Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je gekozen voor afbak stokbrood? Dan is het verstandig om de stokbroden eerst tot driekwart af te bakken en ze dan in plakjes te snijden, dat snijdt een stuk beter.

* Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en bak ze krokant in de oven (dit duurt ongeveer 10-15 minuten)

* Haal de stokbroodjes uit de oven en maak de teentjes knoflook schoon. Snijd elk teentje knoflook doormidden en smeer ermee over de broodjes... ben je ook zo dol op knoflook? Dan mag je deze stap zeker niet overgaan. De knoflookteentjes smeer je over de broodjes uit en dit geeft een heerlijke knoflooksmaak.

* Besmeer de bruschetta daarna met pesto.

* Leg de bruschetta op een borrelplank of schaal en schep de tomaten erop.


(Je kunt ze nog mooier maken door er blaadjes basilicum op te leggen, dit is optioneel)


En je bruschetta zijn klaar. Heerlijk als hapje of maak er een aantal voor de lunch... genieten!


Eet Smakelijk!

Onze week: Weer een beetje
door Doortje 29 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Onze boodschappen... Als de kinderen koken
door Doortje 26 juli 2025
Onze kinderen koken eens per week.. ik laat je vandaag het bonnetje zien van een heus 3 gangen menu ;)
Meer sparen? Met deze 5 tips gaat het (bijna) vanzelf
door Doortje 24 juli 2025
Wij geven je vandaag 5 tips waarbij sparen (bijna) vanzelf gaat!
Onze weken....
door Doortje 22 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
10 lekkere en gezonde zomersnacks
door Doortje 19 juli 2025
De zomer is begonnen! Tijd voor lange zomeravonden of middagen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij.
De beste boodschappen scoren, zo doe je dat!
door Doortje 18 juli 2025
Wil jij ook de beste boodschappen scoren? Zo doe je dat! (gesponsord artikel)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 17 juli 2025
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Show More