Recept; Bruschetta met pesto en tomaat

Zo maak je ze!
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Snijd de tomaten in blokjes, doe ze in een schaal samen met een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Laat de smaken even goed intrekken.
* Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je gekozen voor afbak stokbrood? Dan is het verstandig om de stokbroden eerst tot driekwart af te bakken en ze dan in plakjes te snijden, dat snijdt een stuk beter.
* Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en bak ze krokant in de oven (dit duurt ongeveer 10-15 minuten)
* Haal de stokbroodjes uit de oven en maak de teentjes knoflook schoon. Snijd elk teentje knoflook doormidden en smeer ermee over de broodjes... ben je ook zo dol op knoflook? Dan mag je deze stap zeker niet overgaan. De knoflookteentjes smeer je over de broodjes uit en dit geeft een heerlijke knoflooksmaak.
* Besmeer de bruschetta daarna met pesto.
* Leg de bruschetta op een borrelplank of schaal en schep de tomaten erop.
(Je kunt ze nog mooier maken door er blaadjes basilicum op te leggen, dit is optioneel)
En je bruschetta zijn klaar. Heerlijk als hapje of maak er een aantal voor de lunch... genieten!
Eet Smakelijk!