Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Bruschetta met pesto en tomaat

Borrelhapjes... ik ben er gek op! Van verschillende kaasjes tot nootjes. En van bladerdeeg hapjes tot olijven. Regelmatig duiken wij de koelkast in om te kijken wat we allemaal nog in huis hebben en welke restjes er wel op moeten. Dan zetten we de tafel vol met hapjes en hebben we een heerlijk diner. 

Deze bruschetta zijn makkelijk te maken en als je nog een restje pesto of stokbrood hebt... dan kun je ze in een handomdraai maken. Maar maak ze ook gerust als je alle ingrediënten nog op je boodschappenlijstje moet zetten, want ze zijn te lekker om niet te maken... 

Dit heb je nodig voor een lekkere schaal vol; (4-5 personen)

* 1 groot stokbrood of 2 afbak stokbroden
* half potje pesto (of maak je eigen pesto)
* 5 teentjes knoflook
* 5- 6 tomaten
* Olijfolie, kies voor dit recept het liefst de goede kwaliteit olijfolie 
* eetlepel Italiaanse kruiden
* peper
* zout 

Zo maak je ze!


* Verwarm de oven voor op 200 graden

* Snijd de tomaten in blokjes, doe ze in een schaal samen met een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Laat de smaken even goed intrekken.

* Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je gekozen voor afbak stokbrood? Dan is het verstandig om de stokbroden eerst tot driekwart af te bakken en ze dan in plakjes te snijden, dat snijdt een stuk beter.

* Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en bak ze krokant in de oven (dit duurt ongeveer 10-15 minuten)

* Haal de stokbroodjes uit de oven en maak de teentjes knoflook schoon. Snijd elk teentje knoflook doormidden en smeer ermee over de broodjes... ben je ook zo dol op knoflook? Dan mag je deze stap zeker niet overgaan. De knoflookteentjes smeer je over de broodjes uit en dit geeft een heerlijke knoflooksmaak.

* Besmeer de bruschetta daarna met pesto.

* Leg de bruschetta op een borrelplank of schaal en schep de tomaten erop.


(Je kunt ze nog mooier maken door er blaadjes basilicum op te leggen, dit is optioneel)


En je bruschetta zijn klaar. Heerlijk als hapje of maak er een aantal voor de lunch... genieten!


Eet Smakelijk!

Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op
door Doortje 12 juni 2025
Bij besparen kijken we vaak naar de grote besparingen, maar al die kleintjes tellen ook mee. En ze tellen sneller op dan je denkt! Ik vertel je hoe wij dat doen.
Onze week: Lekker veel wandelen, voorbereidingen voor de tuin en eerste Pinksterdag!
door Doortje 10 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Snelle s'mores uit de magnetron
door Doortje 7 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor snelle s'mores uit de magnetron, super snel gemaakt en super lekker!
Minder snoepen, zo doe je dat
door Doortje 5 juni 2025
Ik hou enorm van snoepen, maar af en toe is het gewoon nodig om even te minderen. Vandaag deel ik mijn 10 tips, die echt werken.
Onze week: Heel veel honkbal, lekker naar buiten en ijsjes eten
door Doortje 3 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Besparen in Juni; 5 handige tips
door Doortje 2 juni 2025
Juni is begonnen! Een hele nieuwe maand ligt voor ons en iedere maand delen we op de blog 5 handige bespaartips om mee aan de slag te gaan. Ook deze maand staan er weer 5 gloednieuwe handige tips online...
Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 31 mei 2025
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Onze boodschappen bij de Lidl: € 54,95
door Doortje 29 mei 2025
Vandaag laat ik je weer een bon zien van onze boodschappen, deze keer bij de Lidl
Waarom wij zoveel van Tom en Jerry houden
door Doortje 28 mei 2025
Vandaag hebben wij een leuke winactie in samenwerking met Cartoonito. Doe je mee?!
Onze week: BBQen met familie, kapper, softbalwedstrijd en dagje naar Pantropica
door Doortje 27 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More