Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Bruschetta met pesto en tomaat

Borrelhapjes... ik ben er gek op! Van verschillende kaasjes tot nootjes. En van bladerdeeg hapjes tot olijven. Regelmatig duiken wij de koelkast in om te kijken wat we allemaal nog in huis hebben en welke restjes er wel op moeten. Dan zetten we de tafel vol met hapjes en hebben we een heerlijk diner. 

Deze bruschetta zijn makkelijk te maken en als je nog een restje pesto of stokbrood hebt... dan kun je ze in een handomdraai maken. Maar maak ze ook gerust als je alle ingrediënten nog op je boodschappenlijstje moet zetten, want ze zijn te lekker om niet te maken... 

Dit heb je nodig voor een lekkere schaal vol; (4-5 personen)

* 1 groot stokbrood of 2 afbak stokbroden
* half potje pesto (of maak je eigen pesto)
* 5 teentjes knoflook
* 5- 6 tomaten
* Olijfolie, kies voor dit recept het liefst de goede kwaliteit olijfolie 
* eetlepel Italiaanse kruiden
* peper
* zout 

Zo maak je ze!


* Verwarm de oven voor op 200 graden

* Snijd de tomaten in blokjes, doe ze in een schaal samen met een scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Laat de smaken even goed intrekken.

* Snijd het stokbrood in plakjes. Heb je gekozen voor afbak stokbrood? Dan is het verstandig om de stokbroden eerst tot driekwart af te bakken en ze dan in plakjes te snijden, dat snijdt een stuk beter.

* Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en bak ze krokant in de oven (dit duurt ongeveer 10-15 minuten)

* Haal de stokbroodjes uit de oven en maak de teentjes knoflook schoon. Snijd elk teentje knoflook doormidden en smeer ermee over de broodjes... ben je ook zo dol op knoflook? Dan mag je deze stap zeker niet overgaan. De knoflookteentjes smeer je over de broodjes uit en dit geeft een heerlijke knoflooksmaak.

* Besmeer de bruschetta daarna met pesto.

* Leg de bruschetta op een borrelplank of schaal en schep de tomaten erop.


(Je kunt ze nog mooier maken door er blaadjes basilicum op te leggen, dit is optioneel)


En je bruschetta zijn klaar. Heerlijk als hapje of maak er een aantal voor de lunch... genieten!


Eet Smakelijk!

Het makkelijkste appelflappen recept!
door Doortje 13 september 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor heerlijke appelflappen!
Weekmenu: Tortilla schotel, pasta pesto en de bbq aan
door Doortje 11 september 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je, wat eten we deze week allemaal?!
Onze week: Oogarts, oogst uit eigen tuin en lekker koken
door Doortje 9 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Verspillingsvrije week, 20 tips om niets meer te verspillen op een rij
door Doortje 6 september 2025
Het is volgende week de verspillingsvrije week! Daarom delen we vandaag 20 tips om minder voedsel te verspillen, thuis, in restaurants en in de supermarkten...
Wat geven wij uit in 1 week als gezin van 5?
door Doortje 4 september 2025
Hoeveel geven wij nou uit als gezin van 5 in een week? Ik hield het bij en laat vandaag het hele overzicht zien.
Onze week: Weer naar school, nieuwe schoenen, koken en marktplaats
door Doortje 2 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
door Doortje 1 september 2025
In September zijn er weer heerlijke seizoensgroenten verkrijgbaar. Ik vertel je vandaag welke groenten dit zijn en wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken!
Onze boodschappen: €62,73 bij Vomar
door Doortje 30 augustus 2025
Vandaag delen wij weer onze boodschappenbon met je. Hoeveel gaven wij uit en wat werd er gekocht?!
Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
door Doortje 28 augustus 2025
De vakantie is (bijna) voorbij. Heb je ook net iets teveel uitgegeven? Zorg dan dat je je gewone rekening, spaarrekening of spaarpotjes snel weer aanvult..
Onze week: Feest, naar het bos, 3 keer uit eten en strand!
door Doortje 26 augustus 2025
Onze laatste vakantieweek! Kijk je mee?!
Show More