Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het allerleukste aan het moederschap

Kinderen... je krijgt er zoveel voor terug! En nee, dat zijn niet altijd de leuke dingen... zwangerschapshormonen, een fijne bevalling, slapeloze nachten, eindeloze voedingen en als ze ouder worden driftbuien, ruzie met broertjes en zusjes en soms vinden ze je de stomste van de hele wereld (en roepen dat gerust over het winkelcentrum heen) 

Maar... wat ben ik dankbaar dat ik moeder ben geworden. Ik vind het 1 van de moeilijkste, maar ook de meeste leuke uitdaging in mijn leven. Je weet niet waar je aan begint als je besluit de anti conceptie de deur uit te gooien, maar wat is het mooi! Ik herinner mij de nachtvoedingen bij de meiden waarbij we zo moe waren, maar die zo knus voelden terwijl de regen tegen de ramen tikten. Ik herinner mij de geboorte van Thijs en de zorgen bij de zwangerschap van de meiden. Maar als ik nu naar mijn kinderen kijk, dan voel ik zoveel trots en zoveel liefde. Ik vertel je vandaag over de allerleukste dingen aan het moederschap! 

Verschillende fases

Je maakt samen met je kinderen zoveel fases mee. Van kleine baby die nog niets zelf kan tot zelfstandige pre-puber (en verder, maar daar ben ik zelf dan nog niet) ;) En iedere fase brengt zoveel mooie dingen met zich mee. Van leren praten tot de eerste stapjes. Van de eerste keer mama zeggen tot de eerste keer "alleen" buiten spelen. Van leren lezen tot de eerste logeerpartij bij vriendjes en vriendinnetjes. 

De ontwikkeling die je ziet bij je kinderen vind ik zo leuk om mee te maken. Ze leren iedere dag bij en iedere dag worden ze wat groter en zelfstandiger. En ja, ik betrap mijzelf er regelmatig op dat ik mij afvraag waar de tijd is gebleven, want (dooddoener) de jaren vliegen voorbij... Maar ook de volgende fases wil ik allemaal meemaken. 

Onvoorwaardelijke liefde

Toen Thijs geboren werd, werd ik overspoelt met liefde. Ik vond het een magisch moment, want "opeens" (haha, na 13 uur bedoel ik) was er een babytje. Ik kon niet geloven dat hij in mijn buik had gezeten en toen wij besloten om te proberen een tweede kindje te krijgen en dat er ook nog eens 2 bleken te zijn, vroeg ik mij af; Kan ik van deze kindjes ook zoveel houden? Dat kan toch gewoon niet? 

Maar echt... het kan. De liefde vermenigvuldigd zich. Keer 2, keer 3... het stopt niet, het wordt niet anders, het blijft. 

Knuffels

Ik ben dol op knuffelen en onze kinderen gelukkig ook. De een wat meer dan de ander, maar ik krijg dagelijks wel mijn portie knuffels. Het is zo lief als ze in mijn oor fluisteren dat ze van mijn houden of als de pre-puber naast mij op de bank komt kruipen en even een knuffel komt geven en halen. (Terwijl er geen kus meer vanaf kan op het schoolplein...) Het hoort er allemaal bij en ik hoop dat dit nog heel lang zo doorgaat.... ik knuffel mijn eigen ouders ook (althans, dat deden we... en als het weer mag, dan doen we dat ook weer) Dus ik verheug mij nu al op later... als de knuffels nooit stoppen.

Niet zonder mama kunnen


Ik heb het al vaker vertelt, als ik op de bank zit en Dustin staat in de keuken, dan vragen ze of ik water voor ze wil pakken... het is altijd MAMA!! En dat is niet altijd handig, maar wel een fijn gevoel. Ik ben belangrijk voor ze en dat is heel waardevol.


De gesprekken


Hoe groter je kinderen worden, hoe meer gesprekken je met ze kunt voeren. Vaak is dat 's avonds als ze naar bed gaan... ze vertellen over hun dag en wat ze beleefd hebben. Hoe ouder ze worden, hoe meer serieuze gesprekken ik met ze heb en dat is zo gezellig!


Over later, wat ze willen worden en over het leven zelf. Over hoe ze wereld gaan redden met hun machines die plastic kunnen laten verdwijnen en over de vriendjes en vriendinnetjes en de logeerpartijen. Er zit soms nog een flinke doses fantasie bij en dat mag... maar zo'n gesprek is echt genieten.


De relatie met je partner


Bij het krijgen van kinderen verandert ook de band met je partner. Het was best pittig allemaal... met de meiden die tegelijk hun nachtvoedingen kregen waren we een gouden team, terwijl we elkaar 's nachts tegenkwamen; Oh ja, hoe goed gaat het met jou? Het was een mega drukke tijd en we hadden weinig tijd voor elkaar. Maar onze relatie is verandert. We hebben samen een gezin en dat verstrekt de band bij ons alleen maar meer.


1 op 1 tijd


Helemaal met 3 kinderen vinden wij het belangrijk dat ze allemaal aandacht krijgen. Dat kan 's avonds bij het naar bed gaan, maar ook overdag als we even een spelletje met de 1 doen. Die 1 op 1 tijd is wat mij betreft goud waard. Ze krijgen even de volle aandacht en zijn daar ook altijd blij mee. Ze vertellen weer hun verhalen, vragen wat ze willen weten en ondertussen vermaken we ons en maken we herinneringen.


Dus hoewel het ouderschap echt niet altijd makkelijk is, zijn er zoveel mooie dingen. Ik zou het niet willen missen...

10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: