Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Stoofvlees, stamppot en pompoensoep

weekmenu, wat eten we vandaag?

Ons weekmenu voor deze week stond weer vol met lekkere gerechten! Ik neem jullie graag mee in ons weekmenu, omdat het altijd voor nieuwe inspiratie zorgt. Wat eten we vandaag? Dat is de vraag die in menig huishouden dagelijks gesteld wordt, want het is ook lastig om iedere dag weer iets nieuws te verzinnen... dit is ons weekmenu voor deze week;


Zondag; Stoofvlees met rode kool en aardappels


We beginnen de week even bij zondag, want Dustin deed de boodschappen en zag stoofvlees met een kortingssticker. Dat nemen we dan graag mee... ipv € 10,- betaal je dan zo'n € 6,- en dat is dan maar weer mooi meegenomen. In het weekend heeft het ook de tijd om lekker te stoven. (Ik heb ook een hooimadam in huis, waar de pan dan uren in gaat)


We aten het stoofvlees lekker met rode kool en er gingen aardappels, wortels, uien en knoflook doorheen. We hadden nog een fles gluhwein staan, dus daar gebruikten we een gedeelte van, daardoor kochten we geen rode wijn en ging die ook eens op.


Maandag; Pompoensoep


Maandag was een drukke dag, door de storm bracht ik Dustin naar zijn werk en moest hem, samen met de kinderen, rond etenstijd weer ophalen. Het is dan fijn als je iets vooruit kunt koken. Ik maakte een pompoensoep, omdat we nog een aantal fles pompoenen hadden liggen, die kocht ik in de herfst in de aanbieding voor € 1,- per stuk en die kun je lang bewaren. Ze zijn nog steeds helemaal goed, maar ik besloot dus om er weer 1 op te maken.


Dinsdag; Risotto met doperwtjes


Ik maakte weer eens risotto, dat was een tijd geleden. Deze keer met ui, knoflook en doperwtjes, vrij simpel, maar wel erg lekker! We aten er een tomatensalade met mozzarella bij en die ging helemaal op.


Woensdag; Aardappeltjes uit de oven met broccoli en een grill burger


De meiden hebben op woensdag altijd zwemles en dan zijn ze moe en hongerig als ze rond 18.30u thuiskomen. Ik zorg er altijd voor dat het eten dan klaarstaat, dan is het eten, nog in bad en lekker naar bed. Ik maakte aardappeltjes uit de oven, daar deed ik knoflooktenen bij (die dan lekker zacht worden, de kinderen zijn er ook al dol op, haha!) en we aten er broccoli en een grill burger bij.


Donderdag; Plaattaartjes


Echt een succesnummer die plaattaartjes. Wij eten ze regelmatig en we vinden ze altijd lekker. We maken ze weleens met andere kaas (zoals feta, brie of Goudse kaas) en we variëren ook met de groenten... soms met champignons, tomaatjes of courgette.. maar deze keer deden we het gewone recept; met spinazie en geitenkaas.


Vrijdag; Pasta pesto


De kinderen zijn echt dol op pasta pesto en willen het regelmatig eten. Ik ben er een beetje op uitgekeken, maar dat is geen probleem, ik trek een bakje uit de vriezer en eet ook heerlijk. Deze keer had ik linzensoep. De pasta werd gegeten met pesto, Parmezaanse kaas en gegrilde tomaatjes uit de oven.


Zaterdag; Andijvie stamppot


Een paar weken terug kochten we 10 kilo aardappels in de aanbieding. Wij eten daar natuurlijk wel een paar keer van, maar ik moet er dan echt altijd even op letten dat we ze wel op tijd opmaken. Daarom staat er vanavond weer stamppot op tafel. We hadden allemaal even geen zin in boerenkool, zuurkool of hutspot (tijd voor de lente!) maar wel in andijvie! Lekker met spekjes en rookworst deze keer.


En toen hadden we weer een week vol met lekker eten. Soms simpele gerechten, anderen duurder weer wat langer, maar altijd lekker. Wij eten altijd veel verschillende dingen, ik probeer altijd een gevarieerd weekmenu te maken en voor ieder wat wils te verzinnen. Gelukkig roepen de kinderen altijd ook al van alles als we een weekmenu maken, dan is het helemaal snel gevuld! ;)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: