Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zachte karamel brownies

Vandaag hebben we weer een heerlijk recept voor je! Volgens mij is iedereen dol op brownies, wij in ieder geval wel! En een lekkere karamel daar doorheen en als sausje eroverheen... beter kunnen we het niet maken, toch?! Deze brownies maak je heel gemakkelijk en de karamelsaus is nog makkelijker. Ik vertel je vandaag graag hoe je deze brownies maakt en laat het je zien in de nieuwste video op Youtube, veel kijk en bakplezier!


Dit heb je nodig voor de brownies;


- 150 gram boter

- 200 gram pure chocolade

- 120 gram gewone suiker

- 60 gram bruine basterdsuiker

- 3 eieren

- theelepel vanille

- snufje zout

- 60 gram zelfrijzend bakmeel


Dit heb je nodig voor de karamel saus;


- handvol karamel fudge (bijvoorbeeld van Lonka)

- scheutje melk


Zo maak je de zachte karamel brownies;


- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Smelt de chocolade samen met de boter, au bain marie (boven een pannetje met water tegen het kookpunt)

- Laat de chocolade iets afkoelen en voeg de suiker toe (beiden suikers tegelijk)

- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige helemaal is opgenomen, even goed mengen!

- Giet een scheutje vanille essence in het beslag en roer door

- Voeg een snufje zout toe en doe daarna de zelfrijzend bakmeel erbij, roer dit er zachtjes doorheen


- Zet nu een nieuwe schaal op het pannetje met water aan het kookpunt, smelt de karamel fudge samen met een scheutje melk (op deze au bain Marie manier, duurt het wel eventjes, dus heb even geduld... in 10-15 minuten is de fudge gesmolten)


- giet het beslag in een bakvorm (of ovenschaal) bekleed met bakpapier. Voeg de helft van de karamel saus toe en verdeel de karamel saus met een sate prikker.

- Zet de brownies 25-30 minuten in de oven. De buitenkant moet krokant zijn en het midden mag nog een beetje zacht zijn, dan heb je de lekkerste zachte brownies.

- Laat de brownies helemaal afkoelen, verwarm dan nogmaals de karamel saus en giet die eroverheen


Geniet!


Vergeet ook niet om onze andere recepten eens te maken... Zoals bijvoorbeeld een lekkere appeltaart!


In de onderstaande video kun je stap voor stap zien hoe wij dit recept maken;

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More