Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Zachte karamel brownies

Vandaag hebben we weer een heerlijk recept voor je! Volgens mij is iedereen dol op brownies, wij in ieder geval wel! En een lekkere karamel daar doorheen en als sausje eroverheen... beter kunnen we het niet maken, toch?! Deze brownies maak je heel gemakkelijk en de karamelsaus is nog makkelijker. Ik vertel je vandaag graag hoe je deze brownies maakt en laat het je zien in de nieuwste video op Youtube, veel kijk en bakplezier!


Dit heb je nodig voor de brownies;


- 150 gram boter

- 200 gram pure chocolade

- 120 gram gewone suiker

- 60 gram bruine basterdsuiker

- 3 eieren

- theelepel vanille

- snufje zout

- 60 gram zelfrijzend bakmeel


Dit heb je nodig voor de karamel saus;


- handvol karamel fudge (bijvoorbeeld van Lonka)

- scheutje melk


Zo maak je de zachte karamel brownies;


- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Smelt de chocolade samen met de boter, au bain marie (boven een pannetje met water tegen het kookpunt)

- Laat de chocolade iets afkoelen en voeg de suiker toe (beiden suikers tegelijk)

- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige helemaal is opgenomen, even goed mengen!

- Giet een scheutje vanille essence in het beslag en roer door

- Voeg een snufje zout toe en doe daarna de zelfrijzend bakmeel erbij, roer dit er zachtjes doorheen


- Zet nu een nieuwe schaal op het pannetje met water aan het kookpunt, smelt de karamel fudge samen met een scheutje melk (op deze au bain Marie manier, duurt het wel eventjes, dus heb even geduld... in 10-15 minuten is de fudge gesmolten)


- giet het beslag in een bakvorm (of ovenschaal) bekleed met bakpapier. Voeg de helft van de karamel saus toe en verdeel de karamel saus met een sate prikker.

- Zet de brownies 25-30 minuten in de oven. De buitenkant moet krokant zijn en het midden mag nog een beetje zacht zijn, dan heb je de lekkerste zachte brownies.

- Laat de brownies helemaal afkoelen, verwarm dan nogmaals de karamel saus en giet die eroverheen


Geniet!


Vergeet ook niet om onze andere recepten eens te maken... Zoals bijvoorbeeld een lekkere appeltaart!


In de onderstaande video kun je stap voor stap zien hoe wij dit recept maken;

Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More