Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Mediterrane quiche en courgette soep

 Het is weer eens tijd om een nieuw weekmenu met jullie te delen! Wat eten we deze week allemaal? Want iedere week hebben we weer dezelfde vraag; wat eten we vandaag? Ik heb natuurlijk nog steeds een aantal succes gerechten die iedereen lekker vindt, dus die komen regelmatig terug. Maar ook nieuwe dingen staan er nu regelmatig op tafel. Laatst hadden we een lekkere curry (iets te pittig voor de kinderen, maar dat werd verzacht met kokosmelk) en we aten roti. Ook deze week komen er een aantal "oude favorieten" op het menu, maar ook wat nieuws; 

Maandag; Aardappels, groenten en vlees
 
We begonnen de week met een lekker agv'tje. Dustin was maandag vrij en kookte die dag. Omdat de kinderen ook vrij waren ivm de ijzel, hielpen zij mee. We hadden aardappeltjes uit de oven (lekker krokant!), doperwtjes en steak. Lekker gekruid, het was heerlijk!

Dinsdag; plaattaartjes 

Ik maakte weer de plaattaartjes met spinazie en geitenkaas. Een grote hit hier in huis en dit staat nog steeds iedere 2 weken wel een keer op tafel. Ik wil mijn "plaattaartjes repertoire" inmiddels wel graag uitbreiden, dus ik ga de komende tijd aan de slag met wat andere recepten. Iets met gegrilde groenten en brie of ui en met spekjes? Ik ga op onderzoek uit. Heb jij een succesrecept qua plaattaart? Laat het mij even weten :)  

Woensdag; Pasta met pesto

De kinderen zijn hier dol op pasta met pesto. Makkelijk om te maken en ze eten er altijd enorm goed van. Ze mogen hier ook altijd zelf meebeslissen over het weekmenu en pasta met pesto komt heel vaak voorbij! Ik maakte dat dus gisteren weer, maar ik heb zelf een tomatensausje uit de vriezer gepakt. Soms heb je maaltijden die je dan echt te vaak hebt gegeten en dat heb ik op dit moment met pasta pesto, haha! Dus ik at de pasta met een lekkere tomatensaus. We hadden er als groenten deze keer broccoli bij. 

Donderdag; Courgette soep 

Een lekker soepje hoort altijd bij ons weekmenu. Een grote pan soep komt hier gewoon altijd op.Sara wilde graag broccoli soep, maar we hadden al broccoli bij de pasta. Daarom koos ze voor courgette soep (want dat smaakt bijna hetzelfde, mama!) Ik heb nog wat kruidenkaas in de koelkast liggen, dus dat doe ik erdoorheen om de soep nog een extra lekker smaakje te geven. 

Dit is overigens straks in de zomer ook een heerlijk soepje. Dan zijn de courgettes altijd heel goedkoop en wist je dat je courgettes ook heel gemakkelijk kunt laten groeien in je eigen tuin? Dan kun je straks soep uitdelen in de buurt ;) Maar ook nu zijn de courgettes heel betaalbaar, dus een prima low budget optie.

Vrijdag; Mediterrane quiche


Ik zag bij de boodschappen weer verschillende verspakketten staan (ik bestelde de boodschappen deze keer) Die van de mediterrane quiche leek mij erg lekker en toen ik hem wilde bestellen zag ik dat ik de meeste dingen voor deze quiche nog had. Feta had ik nog, paprika en tomaat was al besteld en er lag nog bladerdeeg in de koelkast. Ik besloot om het verspakket dus nu even te laten en zelf te gaan knutselen. Ik ben benieuwd of de quiche lekker wordt, maar volgens mij kan dat niet anders met allerlei lekkere kruiden en groenten.


Zaterdag; Andijvie stamppot


In de winter kan stamppot natuurlijk niet ontbreken. En we besloten om deze week weer eens andijvie stamppot te maken. Met spekjes erdoorheen en met een gehaktbal erbij. Binnenkort wil ik echt ook nog een keer boerenkool en zuurkool eten, wat mij betreft hoort dat echt bij de winter en hoewel ik uitkijk naar de lente, gaat het snel voorbij... dus de komende tijd nog even wat stamppotten in het weekmenu plannen!


Zondag; Restjes


Ik plan eigenlijk altijd een restjes dag in. Soms loopt de week anders en eten we op die dag alsnog een andere maaltijd. Maar anders kijken we wat er allemaal nog over is en wat er in de vriezer te vinden is.


Ik hou niet van eten weggooien, dat proberen we dus zo min mogelijk te doen. Juist daarom is het belangrijk om regelmatig een restjes dag in te plannen, want je hebt er niks aan om alle restjes te bewaren en ze alsnog niet op te eten. Ik zorg er dus ook voor dat de vriezer niet vol komt te liggen met restjes, maar dat we het een beetje bijhouden en regelmatig echt opmaken.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: