Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wat te doen met oude (kinder)kleding? 

De kasten worden hier regelmatig uitgezocht en er gaat dan vaak veel kleding weg. De kinderen groeien snel en passen de kleding dan niet meer, Dustin en ik doen langer met kleding, maar er zitten natuurlijk ook dingen tussen die kapot gaan of niet meer gedragen worden. 

We proberen natuurlijk altijd om de kleding die weg moet of mag een goede nieuwe bestemming te geven. We letten ten eerste op de aankopen waardoor we niet teveel ongedragen kleding hebben, dat scheelt natuurlijk ook, maar verder zijn er verschillende opties, ik deel ze vandaag graag met je! 

Weggeven;

Deze optie staat op 1 voor kleding die nog mooi en goed is. We krijgen zelf ook regelmatig tweedehands kleding, dus we geven het ook graag weer door. We hebben een nichtje die de kleding van de meiden vaak nog draagt en de kleding van Thijs en van ons geven we via via weer door. Het is fijn om andere mensen ook weer blij te maken, dus ik probeer dat ook altijd te doen. 

De kringloop;

Wil je de kleding weggeven, maar heeft niemand interesse? Dat is natuurlijk balen, want je wilt er toch iemand blij mee maken. Denk dan eens aan de kringloop, je kunt het daar inleveren en iemand anders kan voor een klein bedrag de kleding kopen. Dan maak je dus indirect ook iemand blij.

Verkopen;

Sommige kleding probeer ik te verkopen op marktplaats. Dit is dan natuurlijk de kleding die ik zelf heb gekocht en waar ik denk nog wel iets voor te kunnen krijgen. Verkopen is wel altijd een "dingetje". Kleding verkoopt namelijk vaak niet zo goed en hoewel het soms wel lukt, sinds dit jaar merk ik dat het echt niet loopt. Nu heeft mijn voorkeur dus meer om het weg te geven dan allerlei gedoe voor een paar euro. 


Inleveren;

Kleding die niet meer mooi is en zelfs kapotte kleding kun je inleveren. Je kunt ze in een kledingbak stoppen die je vrijwel in iedere buurt wel vindt, maar vaak zitten die vol en ik las zelf op internet dat er zoveel aanbod is, dat het alsnog vaak weggegooid wordt. 

Een betere optie is dan om het in te leveren in de winkel. Als je een zak met kleding inlevert, dan ontvang je een kortingsbon. Dat kan bijvoorbeeld bij de C&A (15% korting) en bij de H&M (Als je member bent ontvang je 2 bonnen met 15% korting) Bij Bristol kun je eens in de zoveel tijd schoenen inleveren voor korting op je nieuwe schoenen. (Je ontvangt dan € 5,- op je volgende aankoop vanaf € 39,99) Deze actie is er niet het hele jaar door, dus door een beetje slim te plannen kun je de korting gebruiken. 

Ik heb inmiddels vaker kleding ingeleverd bij bovenstaande ketens. Bij de C&A gebruikte ik de bon bij de aankoop van een winterjas, dat leverde mooi € 7,50 korting op. En als ik geen duurdere items nodig heb, dan gebruik ik ze ook gerust voor goedkopere producten.... 

Voor de meiden heb ik dit jaar ook winterjassen gekocht met de bonnen. Beiden hadden dus 15% korting en op winterjassen is dat echt een mooi bedrag. 


Hergebruik;

Als je kleding inlevert bij winkels, dan wordt de kleding hergebruikt of gerecycled. Je kunt het hergebruik natuurlijk ook zelf doen. Denk aan poetslappen of handdoeken die wasbare watten schijfjes worden. Er is heel veel mogelijk.
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: