Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen op kinderkleding!

Eens in de zoveel tijd is komt er weer een groeispurt voorbij bij de kinderen. Ik merk het meteen aan shirts die opeens te korte mouwen hebben of broeken die wel erg kort worden! Dan is het tijd om weer een maatje groter te gaan! Zonder enorme bedragen uit te geven, hebben onze kinderen genoeg en leuke kleding. Ik vertel je vandaag hoe je kunt besparen op kinderkleding;

1. Tweedehands;

Met stip bovenaan; tweedehands kleding. Je kunt het vinden op verkoopsites zoals marktplaats of de regionale Facebook groep. Vaak gaan er hele pakketten kleding weg voor weinig. Krijg je de vraag van ouders met oudere kinderen of je nog interesse hebt in kleding? Neem de kleding aan en zoek het uit. Als je dankbaar gebruik maakt van het aanbod, dan zul je zien dat je regelmatig kleding doorgeschoven kunt krijgen. Via via krijgen wij bijvoorbeeld veel voor de meiden en onze buren hebben 2 zoons die iets ouder zijn dan Thijs, zij staan regelmatig met stapels jongenskleding voor de deur. 

Ik vind het zelf wel prettig om ook iets terug te doen of te geven. We verzorgen de tuin van de buren als zij op vakantie zijn en geven eens in de zoveel tijd een bon voor de speelgoedwinkel aan diegene waar we kleding van krijgen. Zo help je elkaar en is iedereen blij!
2. Zelf verkopen;

Gekregen kleding verkoop ik niet, dat kan natuurlijk niet! Maar als je zelf vooral merkkleding voor je kinderen koopt, dan kun je dat verkopen als het niet meer gedragen wordt. Merkloze kleding verkoopt een stuk lastiger, maar in een pakket raak je het vaak wel kwijt. Ik hoor van veel ouders dat zij de opbrengsten gebruiken om weer nieuwe kleding te kopen, dus dat scheelt zeker!

3. Shoppen bij low budget winkels;

Wij maken dus gebruik van veel tweedehands kleding, goed voor de portemonnee en het milieu. Maar er zijn natuurlijk ook aanvullingen nodig. Soms koop ik merkkleding en soms niet, ik koop vooral wat wij en de kinderen mooi vinden. Bij low budget winkels kun je ook prima slagen. Zomerjurkjes bij de Action zijn hartstikke leuk en voor Thijs haal ik vaak spijkerbroeken bij bijvoorbeeld de Kik. Dan koop je een spijkerbroek voor € 7,- die maanden meegaat, de kwaliteit is vaak ook echt meer dan prima!

4. Niet teveel kleding;

Kasten vol kleding is niet nodig en hoewel er enorm veel leuke kinderkleding te koop is, hoeven we het echt niet allemaal te hebben. ;) De kasten van onze kinderen liggen alsnog wel redelijk vol, maar ik probeer er zeker op te letten dat het overzicht er wel een beetje in blijft! Voor Thijs hebben we de afgelopen herfst een aantal shirts en truien gekocht die hij zelf had uitgezocht. Iets prijziger, maar omdat we gewoon een stapel hadden gekocht, was dat prima. Ik zorg er altijd voor dat de kinderen sowieso een week tot anderhalve week door kunnen in het seizoen zonder dat er gewassen wordt, maar door de tweedehands kleding ligt er vaak wel meer.

Ik krijg weleens de vraag hoeveel kleding ze dan precies nodig hebben, maar dat is voor ieder kind anders. Het ene kind leeft in korte broeken en shirts, maar mijn meiden leven in de zomer in jurkjes... dus dat is echt voor iedereen anders. 

5. Zelf maken;

Ik ben helaas zelf niet zo creatief, maar mijn kinderen hebben een oma die wel met de naaimachine overweg kan! Ik vraag regelmatig of mijn moeder broeken korter kan maken, een gaatje dicht kan maken en ze maakt nu zelfs mondkapjes voor ons! Van de stof die over is maakt ze voor de meiden rokjes en voor Thijs een korte broek, zo leuk! Ik zou willen dat ik dat allemaal ook zou kunnen, maar ik ben heel blij met mijn moeder dit dat voor ons doet. Ben je dus een beetje handig, dan kun je zeker zelf ook kinderkleding maken. Tegenwoordig is dat vaak niet meer goedkoper dan bij de low budget winkels, maar de kledingstukken die je maakt zijn wel uniek. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: