Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn favoriete kinderkleding!

Kinderkleding shoppen is leuk, ik denk dat iedere moeder wel herkent dat ze na een dagje shoppen meer heeft gekocht voor haar kinderen dan voor haarzelf! Vandaag vertelt gastblogger Saskia over haar favorieten!

Één van de onderwerpen waar vrouwen geen genoeg van kunnen krijgen is kleding. Combineer dit met hun andere favoriete onderwerp, baby’s en kinderen, en je weet meteen dat hier onderling uren over gepraat kan worden. De nieuwste merken en de grootste uitverkopen, we zijn er allemaal graag van op de hoogte. Welke kleding hebben wij hier vooral in de kast hangen en waar kopen wij het liefst deze outfits? Lees mee!

Laat ik voorop stellen dat we enorm van de uitverkoop houden. Het is een sport op zich om kleding in de uitverkoop te scoren en een nog grotere uitdaging om daarin iets te scoren voor hetzelfde seizoen maar dan over een jaar. Meestal gaat dit goed, maar soms kan een verkeerd gegokte kledingmaat rechtstreeks de doos in want te klein of moeten we in de zomer een dikke trui aan want zonde van het niet dragen. Naast de uitverkoop probeer ik de iets duurdere merken altijd te combineren met iets goedkopers van bijvoorbeeld de Hema of H&M. 

De jongens droegen als mini-baby voornamelijk kleding van Noppies. Met name Julian, doordat hij met 34 weken geboren is begon hij in maat 44 en heeft dit ook nog wel flinke tijd gedragen. Noppies heeft veel leuke pakjes voor hele kleine kindjes en daarnaast zeer fijne overslagrompers die ook prettig zijn in het ziekenhuis. Ook Prenatal heeft fijne kleding voor premature kindjes. De eerste periode kochten we voornamelijk alles wat lekker zit en zacht is. Tijdens de kruip-fase ontstaat er een nieuwe uitdaging, broeken waar de gaten invallen omdat er heel hard door huis gekropen wordt. Binnen gaat nog wel, maar na een rondje buiten kruipen kan er meteen een andere broek uit de kast. 

De truc in deze fase was zo veel mogelijk goedkope broeken inslaan tot de loop-fase is aangebroken. Hier ontstond het volgende probleem, want als je eenmaal kunt lopen dan zakken je broeken naar beneden. We hadden al snel door dat met name de duurdere merkbroeken beter aansloten en beter zaten, maar wanneer je kind nog continu op de knieën valt wil je ook geen kast vol dure merkbroeken hebben. De oplossing vonden we in kleertjesdoos.com, hier kun je tweedehands merkkleding van goede kwaliteit kopen (en ook je kleding aan verkopen trouwens). En zo hadden we een kast vol goed zittende broeken voor heel weinig. Inmiddels kunnen we alles overal wel kopen en zit het eigenlijk altijd wel goed. En heeft Lucas in elke maat alvast een goed gevulde kledingkast (maar kan mama het niet laten om toch in elke maat weer wat nieuwe dingen in te slaan..).

Merken die de jongens veel dragen zijn zoals ik hierboven al schreef Noppies en Prenatal, maar daarnaast ook merken zoals Z8, Tumble ’n Dry, Vingino, Name it en Quapi. Z8 heeft enorm leuke kleding, waarbij er een enorme run is op de kledingstukken in de uitverkoop. Des te leuker als het lukt om dat te scoren wat je graag wil hebben. Kleding kopen we via de webwinkels van de genoemde merken maar ook vaak via sites zoals schattigebabykleertjes.nl, kleertjes.com en jayno.nl, waar een enorme verzamelingen kinderkleding te vinden is en waar vaak leuke acties zijn. Hebben jullie nog leuke tips? Leuke merken of leuke webshops? Ik hoor het graag!


Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: