Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Verhuizen naar Frankrijk!

Verhuizen naar Frankrijk!
Laatst werd ik aangesproken door de juf van Thijs. Door corona komen we de school als ouders niet meer in. We zijn veel minder op de hoogte van alles wat er speelt en dan is het fijn als we toch even wat kunnen bespreken. Wat zij met mij wilde bespreken verbaasde mij;

Juf; Hoi! Even een vraagje; jullie weten dat we al druk bezig zijn met het indelen van de klassen voor volgend jaar he? 
Ik; Oh ja, dat zal zeker... nog maar een paar weken voordat de zomervakantie begint!
Juf; Ja, dat klopt. Je weet ook dat je de kinderen uit kunt schrijven en dat dat op tijd moet he? Dan houden wij er rekening mee voor volgend schooljaar.
Ik; Ja? (vragend....)

Juf; Ja, want ik vroeg mij af wanneer jullie gaan verhuizen, ik weet niet of het nog erg "geheim" is, maar Thijs vertelde het in de klas.
Ik; Oke? (ook vragend) we gaan alleen niet verhuizen! 

En zo ging het gesprek nog even door en kwamen we tot de conclusie waarbij we beiden in lachen uitbarstten. Het zat namelijk zo; Thijs had in de klas vertelt dat we zouden gaan verhuizen naar Frankrijk! Naar een prachtig oud huis, middenin de natuur. Hij was zo enthousiast, dat de juf het verhaal meteen geloofde. 

Hoewel ze nog niets van ons gehoord had (wat ze logisch vond zo met corona) besloot ze om maar eens te vragen wanneer wij dan zouden gaan verhuizen en zelfs naar Frankrijk, hoe gaaf! Maar dat is dus helemaal niet zo, haha! 

En ik weet ook meteen waar dit verhaal van kwam... het was mijn schuld, oeps! 

Verhuizen naar het buitenland

Het was dus mijn schuld en ik moet bekennen dat we het er inderdaad over hadden gehad. Ik heb namelijk een nogal leuke hobby; Ik bekijk graag woningen op Funda (en ja, ook die in het buitenland!)


Na een middagje scrollen zag ik een appartement in Zuid-Spanje, zo mooi, vlakbij het strand! En daarna zag ik een schattig boerderijtje in Frankrijk, middenin de natuur... prachtig!


Ik heb zelf inmiddels een broer en een zus die beiden in het buitenland wonen en ik heb werk wat ik overal kan doen... geef mij een internetverbinding en mijn bedrijf draait door! Dus de gedachte schiet weleens door ons hoofd. Met de overwaarde die nu op vele woningen zitten, is het ook heel aantrekkelijk. Niet pas over 20 jaar hypotheekvrij, maar binnen een aantal jaar, leven in het groen met veel ruimte, ook voor de kinderen... het klinkt natuurlijk als een droom.


Wij kunnen er inderdaad heel enthousiast van worden en heel beeldend over praten (dat blijkt wel!) Maar ik zie het niet gebeuren hoor.... we spreken geen Frans (of Spaans) en zijn niet bovengemiddeld handig qua klussen, ik vrees dat het een Ik vertrek 2.0 zou worden als wij zouden gaan emigreren, niks dromerigs aan.


Maar erover nadenken en plannen maken is natuurlijk wel heel leuk! Volgende keer doen we dat alleen maar als de kinderen al naar bed zijn, want kennelijk werd Thijs in ieder geval ook wel enthousiast...


Ik heb er samen met zijn juf ontzettend om gelachen en ik hoorde al van meer mensen om mij heen dat er meer mensen graag woningen bekijken... gewoon die in de straat (want voor hoeveel zet de buurman zijn woning te koop?) maar ook de woningen verder weg, om lekker weg te dromen over een verhuizing die niet gaat gebeuren. ;)


Lees ook; Een woning kopen, hier moet je op letten.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: