Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een woning kopen; Hier moet je op letten!

Een woning kopen: voor ons is het inmiddels alweer 10 jaar geleden! De tijd vliegt echt voorbij. We hebben in onze woning inmiddels veel mooie momenten beleefd; wij wonen hier nog steeds met heel veel plezier. Waar moet je nu precies op letten als je een woning gaat kopen? Ik geef je vandaag een aantal handige tips! 

1. Een woning kopen binnen je financiële mogelijkheden

De huizenmarkt is op dit moment iets anders dan 10 jaar geleden. Je kunt veel moeilijker een woning kopen, omdat er veel gegadigden zijn. Zorg er dus voor dat je, voordat je op zoek gaat, weet wat je kunt lenen en kijk daarbij ook verder dan de grote aanbieders. Je kunt je lening berekenen op verschillende sites. Kijk dus goed rond en bedenk ook of je meteen alles wilt aanpakken. Wil je een nieuwe keuken of kan dat best nog even wachten? Je hoeft namelijk niet alles meteen te doen, je kunt ook eerst de woning kopen en er gaan wonen. Daarna kun je altijd nog extra’s financieren met bijvoorbeeld een persoonlijke lening.

2. Ga op je gevoel af

Je gevoel is altijd het belangrijkste. Hoe voel jij je in de woning? Wij hebben in die tijd veel woningen bekeken en over verschillende woningen waren we best enthousiast. Soms kwamen we er met de onderhandeling niet uit en was dat toch een teleurstelling, maar houdt daarbij in je achterhoofd dat de perfecte woning echt een keer voorbijkomt. Toen wij onze huidige woning gingen bekijken, hadden we er minder verwachtingen van. We waren al een tijdje op zoek en hadden ook best nog wel wat tijd. Maar toen wij hier naar binnen liepen waren we beiden meteen verliefd! Dit moest het worden en is het dus ook geworden. Zorg dus altijd dat je gevoel goed is, je kunt heel enthousiast zijn, maar zie jij jezelf er echt wonen? Voelt het goed? Ga er dan voor! 

3. Plan meerdere bezichtigingen

Wij hebben de tijd genomen voordat wij een woning gingen kopen. We hebben veel woningen gezien, in verschillende wijken en hebben veel bezichtigingen gedaan. Sommige woningen hebben we zelfs meerdere keren bezichtigd, maar die werden het toch niet. Het is heel belangrijk om de tijd te nemen voor het kopen van een woning. Door de tijd heen krijg je steeds meer het idee wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt. Zo komt je droomhuis steeds meer in zicht. 

4. Maak een wensenlijstje

Als je steeds beter weet wat je precies wilt, maak dan een wensenlijstje voor jouw toekomstige woning. Je hoeft geen lijsten van 30 wensen te maken, maar schrijf alleen de allerbelangrijkste wensen op. De kans is groot dat je een huis vindt dat aan de meeste wensen voldoet, maar niet allemaal. Dat is helemaal niet erg, hoe langer je in een woning woont, hoe meer het helemaal van jou wordt is mijn ervaring. 

5. Schakel hulp in

Je kunt van meerdere kanten hulp inschakelen bij het kopen van een woning. Denk bijvoorbeeld aan een aankoopmakelaar. Nu de woningen schaars zijn, kan een aankoopmakelaar je vaak woningen laten zien die nog te koop komen, dan heb je een mooie voorsprong. Daarnaast hebben wij de hulp ingeschakeld van familie. Zij gingen vaak mee bij een tweede bezichtiging. Je kunt zelf zo enthousiast zijn, waardoor je de eventuele nadelen niet meer ziet of gewoon niet meer wilt zien. Het is dan erg fijn als er iemand meegaat die je wijst op die nadelen of gewoon even meekijkt.

Daarnaast kun je de hulp inschakelen van de buurt. Bekijk eens hoe de buurt eruitziet. Ga er eens langs. Bekijk eens hoe het er ’s middags is en hoe zit dat ’s avonds? Bel eens aan bij de eventuele toekomstige buren en maak een praatje. Dit soort informatie kan je alleen maar zelf onderzoeken en is heel belangrijk. 

Uiteindelijk is het kopen van een woning hartstikke spannend en leer je steeds meer. Soms kan het even duren en soms gaat er een woning aan je neus voorbij, maar uiteindelijk lukt het zeker! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: