Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Top 5 goedkope herfstgroenten

Nog een paar dagen en dat begint de herfst toch echt. Hoewel de zomer 1 van mijn favoriete seizoenen is, kan ik de herfst inmiddels ook wel waarderen. Het is een seizoen om meer binnen te zijn; spelletjes te doen, appeltaarten te bakken, kaartjes aan te steken en series te kijken onder een lekker dekentje op de bank. En om toch ook nog lekker naar buiten te gaan. Met zonnige dagen, maar ook minder zonnige dagen (om daarna lekker thuis op te warmen met chocolademelk en kruidnootjes, haha!) Dat klinkt niet zo vreselijk, toch?! 

Het grote voordeel zijn ook de herfstgroenten die je weer overal volop ziet en goedkoop op te kop kunt tikken. Ik vertel je vandaag onze top 5 goedkope herfstgroenten en wat je er allemaal mee kunt maken;

1. Kool

Het seizoen van de kolen begint weer. Denk aan bloemkool, rode kool, boerenkool, Chinese kool en ga zo maar door. Je kunt ze in de aanbieding voor een klein prijsje in huis halen.
- Met boerenkool kun je natuurlijk stamppot maken.
- Bij rode kool denk ik aan lekker stoofvlees met aardappelpuree en rode kool
- Bloemkool gebruiken wij onder andere bij de Gado Gado, maar je kunt de roosjes ook lekker roosteren in de oven.
- Chinese kool is wat zachter van smaak dan andere kolen, je kunt het lekker roerbakken met kerrie of gebruiken in de nasi of bami.

2. Pompoen

De pompoen is natuurlijk bij uitstek een herfstgroenten en die mag zeker niet ontbreken. Hier thuis is iedereen dol op pompoensoep, lekker verwarmend en ideaal voor een snelle maaltijd. Maar je kunt pompoen ook lekker roosteren in de oven (dat heb ik weleens gedaan met kaneel, erg lekker!) of gebruik hem in een traybake met verschillende soorten groenten (denk aan ui, wortel, champignons) en wat worstjes. Even in de oven voor 45 minuten en je kunt aan tafel. (af en toe even omscheppen en voeg lekkere kruiden naar keuze toe)


3. Broccoli

Broccoli is in de zomer ook volop te verkrijgen, maar in de herfst gelukkig ook nog! Ik gebruik het graag als groenten bij de aardappels, groenten, vlees of als extra groenten bij de pasta. Onze kinderen zijn wederom dol op broccoli soep, dus dat maak ik ook regelmatig. 
Ik heb ook weleens de roosjes geroosterd in de oven, dan worden ze lekker knapperig en kun je ze dippen in een yoghurtsausje. 

4. Andijvie

De andijvie gebruiken we hier ook vaak in de stamppot. Vooral met een gehaktbal erbij is het erg populair! Maar je kunt veel meer met andijvie. Ik heb het eens gebruikt in een ovenschotel met pasta, je kunt het stoven en mocht er nog een zonnige dag langskomen; Andijvie is ook heel erg lekker in een salade met appel en spekjes. 

5. Winterpeen

Deze is het hele jaar rond populair hier in huis. Ik koop standaard 2 kilo winterpeen per week en dat gaat altijd op. De wortels worden hier tussendoor opgegeten en ik gebruik ze bij aardappels, groenten en vlees. Maar ook een traybake met krieltjes, wortel en feta is erg lekker! Ik maakte eerder in de zomer weleens een salade met wortel, appel en rozijnen, dat is ook erg lekker! En vindt je hem saai om tussendoor weg te knagen? Dip hem dan in een knoflooksausje! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: