Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Spaar update; Er kwamen heel wat extraatjes binnen

Makkelijk meer sparen

Sparen is altijd verstandig om te doen, wij verdelen het spaargeld over verschillende potjes. Het sparen voor een nieuwe keuken, de verbouwing van de zolder (die inmiddels begonnen is), voor "later", voor de kinderen, studies en meer... Vroeger spaarden we op 1 grote hoop, maar inmiddels vinden we het prettiger om alles over verschillende potjes te verdelen. Wil jij ook (meer sparen)? Lees hier dan eens mee.


Wij sparen niet alleen "wat er overblijft", maar wij sparen op veel verschillende manieren. Het grote voordeel vind ik altijd, dat het lekker ongemerkt gaat. Voor je het weet kun je weer een extraatje verwachten en kan dat naar een bepaalde spaarrekening. De laatste tijd kwamen er weer heel wat extraatjes binnen, dus ik geef graag een update;


Het leven wordt duurder. Van boodschappen tot benzine. Steeds meer mensen hebben moeite met rondkomen. Wij komen (nu nog) goed rond, maar wij hebben ook een aantal stappen gezet om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven sparen de komende maanden;


- We doen veel meer op de fiets. De auto blijft hier nu zoveel mogelijk staan, ik schreef daar eerder al over.


- Aan de boodschappen geven we rond de € 100,- per week uit, dit lukt tot nu toe nog steeds. Hiervoor maken we gebruik van de scoupy app (waarbij je producten voor minder kunt uitproberen), maar we maken ook vaker goedkopere gerechten, letten nog meer op aanbiedingen en brood van gisteren (voor € 0,50) nemen we mee en doen we in de vriezer.


- Ons contract voor elektra en gas loopt binnenkort af en ook wij gaan dan een stuk meer betalen. Deze week komt er een nieuwe ketel (die is natuurlijk zuiniger dan diegene die er al 19 jaar hangt) en we oriënteren ons nu op zonnepanelen. Allemaal uitgaven, maar wel uitgaven die op de langere termijn prijsstijgingen opvangen.


Spaar update;


Wij kunnen dus nog sparen en zien dat als een enorm voordeel. Met lage vaste lasten gaat dat makkelijker. De laatste tijd hadden we ook een aantal extra's;


- We kregen geld terug van de belasting

Wij deden dit jaar erg laat de aangiften, maar kregen snel bericht. We kregen een bedrag terug en moeten binnenkort nog een bedrag betalen, wat overblijft ging naar de spaarrekening.


- Kooppunten

Nog niet zo lang geleden konden we weer € 200,- aan kooppunten uit laten betalen. We hebben met de € 100,- aan boodschappen per week ongeveer € 10,- aan kooppunten. Dat betekent dat er inmiddels weer € 100,- uitbetaald kon worden.


- Euroclix

Ik kon ook weer Euroclix laten uitbetalen. Ik hoor veel mensen die vinden dat het niet meer zo snel gaat en dat is ook zo, vroeger kon je veel sneller punten sparen, maar uiteindelijk levert het wel iets op. Ik liet € 150,- uitbetalen.


- Verkopen

Een tijdje verkocht ik weinig van de spullen die we niet meer gebruiken, maar sinds het vakantiegeld bij de meeste mensen gestort was, ging het weer lopen. Allerlei verkopen bij elkaar leverde weer € 50,- op.

Ik merk dat ik dan ook weer meer advertenties plaats, omdat het motiverend werkt als je het weer kwijt bent!


- Extra salaris

De afgelopen maanden heb ik het druk gehad, de opdrachten stromen steeds binnen en dat is erg fijn. Vergeleken met vorig jaar verdien ik ongeveer € 100,- per maand meer. Het is natuurlijk de vraag of dit zo blijft de komende maanden.

Dustin kreeg van zijn werkgever een inflatie toeslag, omdat de inflatie zo hoog is; dat is ongeveer € 50,- netto, iedere maand opnieuw, fijn!


Zo konden wij de afgelopen weken weer veel sparen. De potjes worden weer lekker gevuld en dat is altijd prettig. Kun jij minder sparen of merk je de prijsstijgingen heel erg? Kijk of je er iets aan kunt doen. Al die kleine dingen kunnen ervoor zorgen dat je alsnog kunt sparen (of even vooruit kunt met je spaargeld als dat nodig is) Ja, zelfs met een hoge inflatie, is sparen voor een goede buffer nog steeds verstandig.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: