Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn favoriete dingen die onmisbaar zijn bij een dagje strand

Mijn favoriete dingen die onmisbaar zijn bij een dagje strand

De zomer staat voor de deur en wie verheugd zich daar nou niet op? Als het warme dagen zijn, dan zijn wij veel op het strand te vinden. De kinderen vermaken zich met water en zand, er wordt gezwommen en op loeihete dagen gaan we pas aan het eind van de middag naar het strand en eten we uitgebreid op een handdoek in het zand. 


Ik vind het strand het ideale uitstapje. In de zomer om lekker te zwemmen en in het voor en najaar om lekker te spelen en zandkastelen te bouwen. Onze kinderen krijgen er nooit genoeg van. Maar wat nemen we dan allemaal mee? Vandaag vertel ik je graag over mijn favoriete dingen die wat mij betreft onmisbaar zijn bij een dagje strand…. 


Speelgoed


De kinderen vermaken zich altijd meer dan prima op het strand. Met schepjes en emmertjes is er heel wat te graven en te bouwen. De emmers worden ook gebruikt om de gevonden schelpen in mee te nemen. Vorig jaar kwam ik erachter dat het meeste speelgoed een beetje aan zijn einde liep, precies op het moment dat we naar het strand wilden gaan. Ik heb toen even een rondje door het huis gedaan en de strandtas gevuld met bakjes, flesjes en keukenspatels die niet meer gebruikt werden, dat was ook een groot succes. 


Makkelijke kleding 


Omkleden op het strand is vaak een gedoe en op zomerse dagen weet ik dat we allemaal het water in willen zodra we op het strand aankomen. De kinderen hebben altijd makkelijke kleding aan, dat kan zo uit en dan kunnen ze meteen het water in. Ik heb zelf ook een aantal zomerjurkjes (van LASCANA) in de kast hangen. Met warm weer zijn ze lekker luchtig, ze zitten lekker en op het strand trek je ze gemakkelijk uit. Daarna kan een zomerjurkje ook gemakkelijk weer aan als je even een ijsje wilt halen aan de andere kant van het strand. 


De catering

Catering is een groot woord, maar ik bedoel natuurlijk al het lekkere eten en drinken. Als wij op het strand eten, dan bereiden we thuis alles al voor. Dat zijn soms een hele hoop lekkere hapjes (van olijven tot stokbrood en salade) en soms nemen we gerust een stapel pannenkoeken mee. Als je alles goed inpakt, kun je heel veel gewoon op het strand eten. 


Als we overdag naar het strand gaan, dan is het belangrijk om veel water mee te nemen (ik leg de flesjes altijd in de vriezer, dan ontdooien ze gaandeweg en heb je heerlijk koud water), lekkere tussendoortjes (zoals plakjes komkommer, bananen en koekjes) en natuurlijk een grote handdoek waar je rustig op kunt eten. Een pannenkoek met een hap zand is bij niemand favoriet. 


Zwemkleding 


Natuurlijk gaat er zwemkleding mee. Ook als het niet helemaal het plan is om te gaan zwemmen, dan weet ik zeker dat iedereen alsnog in het water belandt. De kinderen vinden het gewoon te leuk en ik vind het altijd heerlijk verkoelend… ik douche altijd koud af en daardoor heb ik het niet snel koud meer, dus hop… lekker het water in, tikkertje doen en de bal overgooien. 


Na mijn tweelingzwangerschap is mijn lichaam niet helemaal meer teruggeveerd. Droeg ik vroeger lekker bikini’s, inmiddels heb ik een aantal badpakken en tankins’s in de kast liggen. Tankini’s vind ik vooral lekker luchtig zitten en ze zijn handig omdat ze niet helemaal uit moeten als je even naar het toilet gaat. Nog een groot voordeel; er zijn tegenwoordig zoveel leuke printjes en soorten, saaie badkleding is hiermee echt verleden tijd! 


Zonnebrandcrème


Op het strand mag zon bescherming natuurlijk helemaal niet ontbreken en het liefst smeren wij met een hoge factor. Ook al schijnt de zon niet zo fel, je kunt in de zomer vaak verraderlijk snel verbranden. Ik vind de geur van zonnebrandcrème altijd meteen lekker zomers, dus smeren maar! 


Naast het smeren kun je gelukkig nog meer doen om verbranding te voorkomen;

  • Ga niet in de felle zon zitten tussen 12u en 15u.
  • Trek een t-shirt aan, ook in het water 
  • Neem een parasol mee 


Met deze favoriete dingen wordt je stranddag zeker een succes. Laat de zomer maar komen, ik heb er al zin in! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: