Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hoera! Super makkelijk € 200,- gespaard...

Super makkelijk sparen

Sparen... het gaat niet altijd vanzelf. Wij boeken altijd enthousiast geld over naar de spaarrekening, maar het komt gerust ook eens voor dat het er weer afgehaald wordt. En dat is met een fijne spaarrekening gelukkig helemaal niet erg. Met spaardoelen zorg je er ook nog eens voor dat de drempel wat hoger wordt om geld weer terug te boeken.


Gisteren werd er weer een fijne extra € 200,- op de rekening gestort, die kon meteen door naar het vakantiepotje. Deze € 200,- hadden we super gemakkelijk gespaard via de... supermarkt! (Lees hier meer over kooppunten sparen) Wij bestelden regelmatig de boodschappen bij de Picnic en ik ben nog steeds fan, alleen zijn er de laatste tijd veel producten niet leverbaar. De goedkopere producten zijn populair in deze tijd en dat betekent dat er vaak alleen nog duurdere opties zijn of je de keus hebt om het niet te bestellen en alsnog naar de supermarkt te gaan... daarom bestellen we nu wat minder en gaan we 2 keer per week naar de fysieke supermarkt. Dat betekent dus ook dat we sneller kooppunten sparen en het bedrag eigenlijk ongemerkt omhoog vliegt!


Bij onze supermarkt kun je per € 200,- retourpinnen en het bedrag op je rekening ontvangen. Nu staat er inmiddels wel meer op, maar wij besloten om alvast de eerste € 200,- op te nemen. Over de kooppunten ontvangen we momenteel 6% rente, dus het is echt heel erg interessant om je spaargeld voor een gedeelte bij de plaatselijke super te stallen.


Ik laat het bedrag regelmatig uitbetalen. Vaak voor de December cadeaus en de zomervakantie. Dit jaar besloten we om apart te sparen voor de vakantie. Begin Maart begon in een apart spaarpotje voor de vakantie. Daar gaat volgende maand een gedeelte van het vakantiegeld in, we sparen het geld wat we verdienen met verkopen en het geld van de kooppunten. Inmiddels staat er bijna € 400,- op. Begin volgende maand laat ik ook mijn spaarpunten van Euroclix weer uitbetalen, dat is ook weer € 150,-

Hier kunnen we straks gemakkelijk een weekje van weg....


Wil jij ook ongemerkt makkelijk sparen? Kies dan voor deze opties;


- Kooppunten bij de supermarkt tellen super snel aan. Als de Appie je standaard supermarkt is en je hebt een premium abonnement spaar je zelfs 2 x zo snel.

- Spaarpunten zoals een klik programma als Euroclix. Met online aankopen en het invullen van enquetes spaar je ongemerkt een mooi bedrag bij elkaar.

- Spaar de opbrengsten van je verkopen via marktplaats of Vinted (zet ze op een aparte spaarrekening)

- Open een spaarrekening bij een andere bank en laat er iedere maand een vast bedrag op storten. Ongemerkt spaar je dan gemakkelijk door en je haalt het geld er niet zo gemakkelijk vanaf.

- Loop je vaste lasten eens na. Zeg een aantal abonnementen op of stap over van verzekeringen. Spaar je besparingen automatisch.

- Krijg je meer loon? Een loonsverhoging of een extraatje? Spaar (een gedeelte) hiervan op een aparte spaarrekening.


Sparen is zeker niet altijd gemakkelijk. Maar door deze opties te gebruiken kun je ongemerkt toch sparen. Voor de duurdere maanden, voor leuke uitjes in de vakantie, voor de reparatie aan je auto of iets anders waar je nu eigenlijk het geld niet voor hebt... Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: