Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag... pak de fiets!

Bespaar tip  van de dag... pak de fiets!

Toen de benzineprijzen door het dak schoten, besloten wij om de auto vaker te laten staan. Eerder hadden we twee auto's voor de deur staan, maar sinds Dustin eerst met de bus en nu met de fiets naar zijn werk kan, is de tweede auto verkocht. Een volle tank werd steeds duurder en dat kunnen we best betalen, maar dat willen we liever niet, haha!


We besloten om vaker te gaan wandelen en de fiets te pakken. Nu alle kinderen zelf kunnen fietsen, we geen kinderzitjes en zijwieltjes meer nodig hebben, is dat meer dan prima te doen.


Inmiddels zijn we een paar maanden verder en merken we echt verschil! Hoewel we eerder zo'n 2 keer per maand moesten tanken, is dat nu eens per maand of zelfs nog iets minder. Voor een volle tank betaalde ik vorige week (op een kortingsdag) zo'n € 90,-. Dat betekent dat het wandelen en fietsen ons nu ongeveer een tank per maand scheelt, dat is dus ook rond de € 90,-


Waarvoor pakken we de fiets?


We gaan veel vaker op de fiets. Het mooie weer werkt natuurlijk ook mee, want in de regen fietsen is niet mijn hobby. We pakken de fiets vooral voor de kortere afstanden, die we eerst ook vaker met de auto deden. De kinderen gaan vaker op de fiets naar school, naar vriendjes en vriendinnetjes, we pakken de fiets als we naar het winkelcentrum gaan en naar de supermarkt (als we niet heel veel boodschappen nodig hebben). Het verdelen van de boodschappen heeft hier ook bij geholpen, dan gaan we dus iets vaker naar de supermarkt, maar laten we de auto staan.


Voordelen van fietsen;


Aan het fietsen zitten vele voordelen. De kinderen vinden het heerlijk om op de fiets naar school te gaan, de terugweg duurt altijd een stuk langer, want we komen altijd wel een speeltuintje tegen om nog even te spelen. Dat betekent dat onze kinderen naast het fietsen nog meer bewegen op een dag.


Op verschillende sites staan verschillende andere voordelen van fietsen; Het helpt tegen stress en depressie, als je regelmatig fietst dan heb je minder kans op chronische ziektes. Fietsen (en sowieso bewegen) zorgt ervoor dat je beter slaapt (en dat kan ik echt beamen, want doordat je fysiek moe bent, slaap je echt dieper) en het helpt tegen overgewicht. Ik kan ook beamen dat dat zo is, want sinds Dustin op de fiets naar zijn werk gaat en ik meer wandel en fiets, zijn we beiden wat kilo's lichter.


Hoe zorg je ervoor dat je vaker de fiets pakt?


Eerlijk is eerlijk. De fiets is niet altijd de makkelijkste keuze. Soms is het regenachtig weer of duurt het gewoon langer op de fiets. Zo zorg je er onder andere voor dat je vaker de fiets pakt;


- Zorg voor een goede buienradar app. Zo kun je precies in de gaten houden wanneer het gaat regenen. Het is handig om er rekening mee te houden en soms net voor of na de bui te vertrekken. (bij schooltijden kan dat natuurlijk niet, maar de boodschappen kunnen gerust een uurtje later gedaan worden)


- Zorg dat je een goede fiets hebt... vorig jaar moest ik de banden van de meiden steeds oppompen, bij beiden fietsen was de voorband steeds te zacht. We hebben er zelf nieuwe binnenbanden ingezet, want er zat een lek bij het ventiel, nu pakken we de fiets en kunnen we meteen vertrekken.


- Neem de tijd. Fietsen kost nu eenmaal meer tijd, maar als je daar rekening mee houdt, dan is het hartstikke prima. Kies bijvoorbeeld een mooie route uit, die misschien iets langer duurt, maar waarbij je wel meer geniet van de omgeving, dan ben je voor je het weet op je eindbestemming.


Wil je dus wat besparen? Door de hoge brandstofprijzen is dat sneller gelukt dan gedacht. En wil je daarnaast lekker gezond bezig zijn? Pak lekker de fiets en fietsen maar. Met ruim 35.000 km. aan fietspaden in Nederland is er meer dan genoeg te fietsen.

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: