Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Snel van je verkoudheid af

We zouden het bijna vergeten, maar de gewone verkoudheidsvirussen gaan ook nog rond! Nu we allemaal afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven is de kans dat je verkouden wordt minder groot. Maar heb je schoolgaande kinderen? Dan komen ook de verkoudheidsvirussen gewoon het huis binnen. Ben je negatief getest op het coronavirus, dan is het een kwestie van uitzieken en wachten tot je klachten over zijn. Met deze handige tips met je sneller van je verkoudheid af;

Gorgelen met zout water

Het klinkt een beetje vies en het smaakt ook echt goed zout, maar gorgelen kan goed helpen. Een verkoudheid begint bij mij vaak met keelpijn, daar ben ik heel gevoelig voor! Daarom begin ik dan meteen met een aantal keer per dag gorgelen met lauw water en een flinke lepel zout. Dat helpt vaak lekker snel.

Stomen

Met een dichte neus is het niet lekker, je wilt het liefst dat het snot lekker loskomt... dan ben je er sneller vanaf. Je kunt daarvoor lekker stomen door onder een warme douche te gaan staan. Als onze kinderen verkouden zijn, dan zetten we ze vaak in bad en laten de douche dan warm worden. Dan staat de hele badkamer onder de stoom en komt alles goed los. Dit is vooral lekker om voor het slapen te doen! 

Water drinken

Het is goed om bij een verkoudheid veel water te (blijven) drinken. Zo zorg je ervoor dat je gehydrateerd blijft en worden je slijmvliezen minder geïrriteerd, waardoor je verkoudheid sneller over is. Zorg dus voor een groot glas water binnen handbereik of vul een fles en drink die steeds leeg. Je kunt je water ook een lekker smaakje geven met plakjes komkommer, sinaasappel of rood fruit.

Warm blijven


Het is belangrijk om je lichaam goed op temperatuur te houden, dus om lekker warm te blijven. Doe een warme trui aan of ga lekker in bed liggen (ook al voel je je best prima) Je moet nu toch met klachten thuisblijven, dus pak dan ook lekker je rust.


Ventileren


Droge lucht zorgt er vaak voor dat je meer moet hoesten. Het is dus belangrijk om goed te ventileren. Ook 's nachts kun je vaak beter slapen met het raam open. Dus ventileer je hele huis goed, dan heb je minder last van een droge hoest.


Handen wassen en poetsen


Inmiddels weten we allemaal wel dat virussen sneller overgebracht worden als je je handen niet goed wast. Zorg er dus voor dat de rest van het gezin niet verkouden wordt door goed je handen te wassen en het huis goed schoon te houden. Denk vooral aan oppervlakten die iedereen aanraakt zoals lichtknopjes, deurklinken, trapleuningen en keukenkastjes. Zorg bijvoorbeeld voor een handige spray die klaarstaat en dan heb je alles zo schoon.


Kruidenthee drinken


Naast water is het ook een goede keus om kruidenthee te drinken. Ik maak zelf vaak kurkuma of gember thee. Kurkuma helpt tegen ontstekingen en gember is heerlijk verwarmend.


Uitzieken


Het is niet anders, je moet echt wachten tot de verkoudheid over is en dat kan best even duren! Eerder gingen we met een snotneus nog wel naar ons werk, maar inmiddels is dat een grote no-go. Uitzieken dus! Lekker je rust pakken, extra slapen, extra fruit en groenten eten en accepteren dat het even duurt.


Extra vitaminen?


Onze kinderen krijgen in de herfst en winter altijd een multi vitamine. Ik heb geen idee of het echt helpt, maar het eventuele placebo effect vind ik al fijn. Sinds dit jaar neem ik zelf ook iedere dag extra vitamine c en d. Omdat ik vorig jaar nog chronische keelontsteking had, wil ik er echt alles aan doen om dat nu te voorkomen (want dan kan ik de hele winter niet naar buiten als het even tegenzit) Maar ieder maakt hierin zijn eigen keuze.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: