Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Genoeg drinken, zo doe je dat! (en je kinderen ook!) 

We weten allemaal dat we iedere dag zo'n 1,5 - 2 liter vocht binnen moeten krijgen. Ik drink zelf voornamelijk water en voel mij echt beter als ik genoeg drink. Op drukke dagen vergeet ik het weleens en dat merk ik ook meteen; Ik krijg dan vaak last van hoofdpijn. Het is dus ontzettend belangrijk om genoeg te drinken (helemaal met deze warme dagen!) Maar hoe krijg je genoeg binnen? Ik heb een aantal tips.

Ook kinderen moeten voldoende vocht binnen krijgen gedurende de dag, dit verschilt per leeftijd;
* 1 -4 jaar; ongeveer 750 ml. vocht
* 4- 9 jaar; ongeveer 1 liter vocht
* 9 - 14 jaar; ongeveer 1,5 liter vocht 

Het verschilt natuurlijk per kind en ook of je er goed op moet letten. Als ik er zelf even geen zicht op heb, dan vragen de meiden wel om water, maar Thijs kan bijvoorbeeld prima de halve dag niks drinken en er niet om vragen, daar moet ik dus zeker op letten bij hem! 

Tip 1; Begin de dag met water

Als ik beneden kom, dan drink ik zelf altijd een glas water leeg, na een hele nacht zonder drinken heeft mijn lichaam dat wel nodig. (Heel soms drink ik s'nachts ook, maar zeker niet teveel anders blijf ik uit bed stappen) Ook voor de kinderen zet ik dan altijd een beker water neer, dan drinken zij ook meteen. 

Tip 2; Drinken bij de maaltijd

Bij iedere maaltijd drinken we ook meteen. Bij het ontbijt is het een glas water en de kinderen nemen vaak ook nog melk. Tussen de middag lunchen we aan tafel en drinken zij ook weer melk. Ik kies zelf voor thee of een glas water. Bij de avondmaaltijd drinken we allemaal water. Het handige om dit te doen tijdens de maaltijden is dat je dan meteen 3 drinkmomenten hebt gehad en je kunt het niet vergeten omdat het "erbij" hoort. Het zit er bij ons zo ingebakken, dat we altijd drinken neerzetten en daardoor vergeten we het niet. 

Tip 3; Water lekker en leuk maken

Toen ik nog veel mensen begeleidde bij het afvallen, hoorde ik vaak dat iemand water niet lekker vond. Ik drink zelf bijna altijd water, dus ik heb dat zelf niet, maar ik wil soms ook wel een ander smaakje en dat hoeft wat mij betreft niet meteen een groot glas frisdrank te zijn. Je kunt water verschillende smaakjes geven; Met blaadjes munt, plakjes komkommer of citroen of sinaasappel of rood fruit erin. De kinderen vinden dat ook heerlijk. En ik merk dat de kinderen meer drinken als ik het "leuk" maak. Denk aan leuke ijsblokjes in de beker of een watertap om zelf te tappen, dan drinken ze opeens meer dan genoeg, haha! 

Lees ook; Weekmenu; Eten tijdens een hittegolf! 


Tip 4; Drink iets anders


Water kun je dus heel makkelijk "opleuken" Maar je kunt ook voor andere dingen kiezen, denk aan de eerdergenoemde melk, maar ook thee. In de winkel mogen de kinderen altijd smaakjes thee uitzoeken en dat doen ze met veel plezier! Ze drinken dan thuis ook graag een kopje thee mee.


Tip 5; Voedsel met veel vocht


Oke, dit is niet helemaal drinken, maar als je het echt lastig vindt om veel te drinken of je kind het weigert omdat hij of zij er gewoon geen zin in heeft, dan kun je ook nog kiezen voor voedsel met veel vocht. Ik geef de kinderen als ze koorts hebben en weinig drinken bijvoorbeeld ook vaker een waterijsje, dan krijgen ze wat suikers en vocht binnen en ze vinden dat dan heerlijk.


Maar denk ook vooral aan watermeloen of bijvoorbeeld komkommer. En op koudere dagen is een kom soep ideaal, zo krijg je toch vocht binnen en hoef je het niet allemaal op te drinken.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: