Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Trakteren, veel buiten en een nieuwe bril!

Maandag, een nieuwe week. Tijd om je weer mee te nemen in onze vorige week. Dinsdag gingen de kinderen na een heerlijke studiedag weer naar school. Ze mochten alle drie trakteren en we genoten van het heerlijke zonnige weer... volgens mij waren we daar allemaal wel aan toe! Aan het eind van de week was de nieuwe bril van Sara klaar en die werd natuurlijk ook opgehaald... kijk je mee?!

De meiden mochten dinsdag eerst uitdelen, want Thijs was in verband met een afspraak nog thuis in de ochtend. Ik kreeg van iemand al een vraag of ze zo'n kleine klas hebben, want de mand zit niet erg vol, haha! Dat klopt inderdaad... ze zitten nu in een klas met 11 leerlingen, heel klein dus! Het was een groot feest, helaas kwam Sara gapend thuis tussen de middag. Ze voelde zich niet goed (en dat de eerste dag na de vakantie!) Ze ging naar bed en sliep tot halverwege de middag, ik denk dat ze een beetje oververmoeid was, want woensdag ging het wel weer prima. Gelukkig had ze dus nog uit kunnen delen!

Dinsdagmiddag was ik eigenlijk van plan om volop aan de slag te gaan, genoeg werk te doen weer na de voorjaarsvakantie! Maar omdat Sara thuis was en inmiddels koorts had, ging ik steeds even bij haar kijken... hoewel ze dus heerlijk sliep de hele tijd! Ik besloot na wat ongeconcentreerd werd maar alvast het eten te maken. Ik maakte een lekker uiensoepje en zette de hele pan in de hooimadam, die bleef dus lekker warm de rest van de middag en om 18.30u konden we zo aan tafel.

Woensdag ging Thijs trakteren op school! Zoals je ziet is zijn klas wel wat groter en hij wilde gewoon zakjes chips, helemaal prima! Ik ben toch niet creatief, haha! En al die zakken snoep die soms uitgedeeld worden, vind ik ook soms een beetje teveel, dus chips is prima! Nog even een leuke anekdote over de Tony's chocolade; eerdere jaren deed ik er voor de juffen en meesters altijd andere chocolade bij, die kreeg ik dan vaak vol of bijna vol weer terug, ik vrees dat het niet in de smaak viel. Deze keer verheugde ik mij dus stiekem al op de overgebleven chocolaatjes, maar helaas... de zakken Tony's zijn niet mee terug gekomen, haha! Ik denk dat ze die wel lekker allemaal opgegeten hebben :D

Woensdagmiddag was het weer heerlijk zonnig! Dus de kinderen wilden graag voetballen in de speeltuin... we maakten teams en begonnen met de wedstrijd. Door de tijd heen kwamen er steeds meer kinderen aansluiten, om uiteindelijk met ruim 20 man te voetballen en lekker heen en weer te rennen... we waren ruim een uur bezig en toen won het team van mij en Thijs, super!

Daarna moesten we wel even bijkomen! Het gebeurt niet vaak dat we een uur achter elkaar heen en weer rennen, haha! Maar ook in het zonnetje was dat geen straf en wat hadden we het leuk gehad...

Donderdag konden we na school ook lekker in de tuin rommelen. Thijs vindt dat geweldig en kreeg voor zijn verjaardag een hamer, gereedschapskist, spijkers, schroeven etc. Genoeg te doen...

En er lag flink wat nieuw leesvoer in de brievenbus... de meiden kregen voor hun verjaardag een proefabonnement. De een op de Donald Duck Junior en de ander op de gewone Donald Duck. Ze lezen ze beiden... dus de komende weken kunnen ze lekker Donald Ducken ;)

Donderdag was het pannenkoeken dag! Ik twijfelde nog even of ik op de bakplaat zou bakken.. dat scheelt veel gas, maar koos nu toch voor de pan. Ik maakte deze foto even snel en appte deze door naar mijn ouders, die net op de terugweg waren van een afspraak en in de file stonden... balen! Gelukkig waren ze snel thuis hoor! En toen Dustin hier de deur binnen stapte, ging net de laatste pannenkoek uit de pan, mooi gepland... en de melk was weer op. (Ik vertelde in het weekmenu al dat we melk over hadden!)

Vrijdag was ik op pad voor controle voor mijn lenzen toen ik bericht kreeg dat Sara haar nieuwe bril binnen was... dus na school konden we de bril meteen even ophalen! Ze was er erg blij mee en ze kan weer even vooruit, super fijn!

Zaterdag ging ik met de kinderen op de fiets richting mijn ouders... mijn moeder had de maltesertaart gemaakt! (Naar dit recept) en die was erg lekker! De kinderen speelden in de tuin, wij zaten lekker in de zon en konden lekker bijkletsen... heerlijk!


Zondag hadden we een rustige dag. Dustin was vrij, ik kleurde mijn haren weer eens (dat was weer nodig!) en de speeltuin werd weer bezocht... verder lekker rustig om weer helemaal opgeladen aan een nieuwe week te beginnen... fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: