Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Van falafel tot pannenkoeken

Weekmenu; Van falafel tot pannenkoeken

Het is weer tijd om een nieuw weekmenu met jullie te delen! We eten deze week weer lekker gevarieerd en er komen een aantal favorieten voorbij. Hopelijk vindt je weer wat nieuwe inspiratie voor je eigen weekmenu, bekijk ook vooral alle andere weekmenu's die inmiddels online staan...


Maandag; Plaattaartjes met spinazie


Maandag was Thijs jarig. Op zondag vierden we dat al met "bestelde pizza" zijn favoriet! Maandag zijn we lekker op pad geweest, dus we planden iets makkelijks in, Thijs koos nu voor plaattaartjes met spinazie, niet het meest makkelijke recept, maar wel hartstikke lekker! We smulden ervan en alles ging schoon op.


Dinsdag; Uiensoep


Sara vroeg al een aantal weken om uiensoep. Wij houden er allemaal van, alleen al die uien snijden is niet altijd mijn favoriete bezigheid... Maar nu moest het er maar weer eens van komen, ik maakte de soep al in de middag en zette de pan in de hooimadam (ook ideaal voor stoofvlees old) hierin bleef de pan lekker warm en konden de smaken goed intrekken. De soep was heerlijk. We aten er de laatste stukjes pizza van zondag bij en nog een aantal afbakbroodjes.


Woensdag; Broodje falafel


Ik ben al langer fan van falafel, de kinderen waren eerst niet erg enthousiast, maar zo zie je maar... als je het toch af en toe op tafel zet, dan wordt er steeds meer van gegeten. We aten de falafel met broodjes en wraps. Met lekker veel rauwkost erbij; sla, tomaat, komkommer, wortel in reepjes en knoflooksaus.


Donderdag; Pannenkoeken


Twee weken terug was de melk "opeens" op. Dus we besloten om met de boodschappen maar even 2 pakken mee te nemen ipv dat ene pak per keer. Toen hadden de kinderen vakantie en werd er veel minder melk gedronken, je kent het vast wel! Ik had dus een pak melk over en dat moest echt wel op. Dat betekent bij ons dan; pannenkoeken! Zo vaak gebeurt het niet, dus dan bak ik ze met veel plezier. We aten ze hartig met spek en zoet met stroop, poedersuiker of banketbakkersroom.


Vrijdag; Aardappelpuree, worstje en sperziebonen


Aardappels staan gemiddeld eens per week op het menu. Deze keer maakten we aardappel puree en we aten er een worstje met sperziebonen bij. Altijd een vrij simpele maaltijd, maar ook altijd goed! Op vakantie verlang ik altijd het meest terug naar een simpele maaltijd met aardappels, je bent Nederlands of niet he?!


Zaterdag; Pasta pesto met doperwtjes en tomaten


De kinderen zijn nog steeds dol op pasta pesto. Ik ben minder enthousiast, want we eten het zo vaak, haha! Maar goed.. soms haal ik voor mijzelf een restje uit de vriezer en soms eet ik wel lekker mee. Vanavond kijk ik wel even. Ik bak tomaten met ui, knoflook en kruiden op. Kook de pasta en doperwtjes en alles gaat samen op het bord met vers geraspte Parmezaanse kaas


Zondag; Taco's


Taco's zijn ook nog steeds favoriet, met onze favoriete groentenmix met ui, paprika, knoflook, mais en kidneybonen. Een hele pan vol groenten gaat altijd op. De taco schelpen vullen we nog met sla, tomaat, kaas en een sausje naar keuze.


We eten dus weer heerlijk en gevarieerd... veel groenten en de boodschappen vielen prima in het budget, ook fijn! Nu weer een nieuw weekmenu bedenken..

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: