Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; No bake maltesertaart

Recept; No bake maltesertaart
Het is weer tijd voor een heerlijk recept... en deze week heb ik een echte lekkere "mega kiloknaller" taart voor je! Een aantal jaar geleden maakte ik deze taart regelmatig en laatst werd er weer eens naar gevraagd.. ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik was deze taart een beetje vergeten; doodzonde! Want hij is zo lekker! En als je hem niet iedere week maakt, dan kan het best ;) Lees je mee met het makkelijke recept? 

Dit heb je nodig;

- 6 eetlepels stroop 
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 200 gram roomboter
- 240 gram kokosbiscuitjes
- 2 zakjes maltesers (2 x 175 gram)
- 200 gram pinda m&m's 
- ovenschaal of quichevorm met bakpapier

Dit moet je doen;

Deze taart is gemakkelijk te maken, het enige "moeilijke" is dat hij minimaal 2 uur in de koelkast moet voordat je kunt proeven, dus laten we snel beginnen!

- Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter samen met de stroop
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Zorg dat alles helemaal gesmolten is en dat je een mooie egale massa hebt
- Haal de pan van het vuur en laat even 3-4 minuten afkoelen
- Ondertussen kun je alvast de ovenschaal of quichevorm bekleden met bakpapier en de kokosbiscuitjes in stukjes breken
- Voeg in de pan de koekjes toe, 1 zakje maltesers en de m&ms en meng goed door (Het mengen wordt steeds lastiger, dus hier moet je even je spierballen gebruiken)
- Schep alles in de ovenschaal of quichevorm. (Ik gebruik graag die laatste omdat je dan nog mooie puntjes kunt snijden, bij een ovenschaal kun je kiezen voor vierkantjes en die zijn net zo lekker)
- Druk het chocolademengsel goed aan
- Maak de taart af door de laatste maltesers over de bovenkant van de taart te verdelen. Kijk even hoe ver je met dat zakje komt, wellicht hou je nog iets over
- Zet de taart in de koelkast en wacht minimaal 2 uur. Dit is heel lang, maar echt nodig om de taart mooi in stukken te kunnen snijden. 

En... klaar! Je kunt nu genieten van de maltesertaart. Snijd in stukjes (let op; de taart is machtig, dus wees niet te enthousiaste met grote stukken) en genieten maar! 

Eet Smakelijk! 
Iedere euro is er 1, zo tellen die besparingen razendsnel op
door Doortje 12 juni 2025
Bij besparen kijken we vaak naar de grote besparingen, maar al die kleintjes tellen ook mee. En ze tellen sneller op dan je denkt! Ik vertel je hoe wij dat doen.
Onze week: Lekker veel wandelen, voorbereidingen voor de tuin en eerste Pinksterdag!
door Doortje 10 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Snelle s'mores uit de magnetron
door Doortje 7 juni 2025
Vandaag delen wij het recept voor snelle s'mores uit de magnetron, super snel gemaakt en super lekker!
Minder snoepen, zo doe je dat
door Doortje 5 juni 2025
Ik hou enorm van snoepen, maar af en toe is het gewoon nodig om even te minderen. Vandaag deel ik mijn 10 tips, die echt werken.
Onze week: Heel veel honkbal, lekker naar buiten en ijsjes eten
door Doortje 3 juni 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Besparen in Juni; 5 handige tips
door Doortje 2 juni 2025
Juni is begonnen! Een hele nieuwe maand ligt voor ons en iedere maand delen we op de blog 5 handige bespaartips om mee aan de slag te gaan. Ook deze maand staan er weer 5 gloednieuwe handige tips online...
Recept: Stroopwafel koffie
door Doortje 31 mei 2025
Vandaag delen wij het recept voor heerlijke stroopwafel koffie...
Onze boodschappen bij de Lidl: € 54,95
door Doortje 29 mei 2025
Vandaag laat ik je weer een bon zien van onze boodschappen, deze keer bij de Lidl
Waarom wij zoveel van Tom en Jerry houden
door Doortje 28 mei 2025
Vandaag hebben wij een leuke winactie in samenwerking met Cartoonito. Doe je mee?!
Onze week: BBQen met familie, kapper, softbalwedstrijd en dagje naar Pantropica
door Doortje 27 mei 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Show More