Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; No bake maltesertaart

Recept; No bake maltesertaart
Het is weer tijd voor een heerlijk recept... en deze week heb ik een echte lekkere "mega kiloknaller" taart voor je! Een aantal jaar geleden maakte ik deze taart regelmatig en laatst werd er weer eens naar gevraagd.. ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik was deze taart een beetje vergeten; doodzonde! Want hij is zo lekker! En als je hem niet iedere week maakt, dan kan het best ;) Lees je mee met het makkelijke recept? 

Dit heb je nodig;

- 6 eetlepels stroop 
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 200 gram roomboter
- 240 gram kokosbiscuitjes
- 2 zakjes maltesers (2 x 175 gram)
- 200 gram pinda m&m's 
- ovenschaal of quichevorm met bakpapier

Dit moet je doen;

Deze taart is gemakkelijk te maken, het enige "moeilijke" is dat hij minimaal 2 uur in de koelkast moet voordat je kunt proeven, dus laten we snel beginnen!

- Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter samen met de stroop
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Zorg dat alles helemaal gesmolten is en dat je een mooie egale massa hebt
- Haal de pan van het vuur en laat even 3-4 minuten afkoelen
- Ondertussen kun je alvast de ovenschaal of quichevorm bekleden met bakpapier en de kokosbiscuitjes in stukjes breken
- Voeg in de pan de koekjes toe, 1 zakje maltesers en de m&ms en meng goed door (Het mengen wordt steeds lastiger, dus hier moet je even je spierballen gebruiken)
- Schep alles in de ovenschaal of quichevorm. (Ik gebruik graag die laatste omdat je dan nog mooie puntjes kunt snijden, bij een ovenschaal kun je kiezen voor vierkantjes en die zijn net zo lekker)
- Druk het chocolademengsel goed aan
- Maak de taart af door de laatste maltesers over de bovenkant van de taart te verdelen. Kijk even hoe ver je met dat zakje komt, wellicht hou je nog iets over
- Zet de taart in de koelkast en wacht minimaal 2 uur. Dit is heel lang, maar echt nodig om de taart mooi in stukken te kunnen snijden. 

En... klaar! Je kunt nu genieten van de maltesertaart. Snijd in stukjes (let op; de taart is machtig, dus wees niet te enthousiaste met grote stukken) en genieten maar! 

Eet Smakelijk! 
Het makkelijkste appelflappen recept!
door Doortje 13 september 2025
Vandaag delen we het makkelijke recept voor heerlijke appelflappen!
Weekmenu: Tortilla schotel, pasta pesto en de bbq aan
door Doortje 11 september 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je, wat eten we deze week allemaal?!
Onze week: Oogarts, oogst uit eigen tuin en lekker koken
door Doortje 9 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Verspillingsvrije week, 20 tips om niets meer te verspillen op een rij
door Doortje 6 september 2025
Het is volgende week de verspillingsvrije week! Daarom delen we vandaag 20 tips om minder voedsel te verspillen, thuis, in restaurants en in de supermarkten...
Wat geven wij uit in 1 week als gezin van 5?
door Doortje 4 september 2025
Hoeveel geven wij nou uit als gezin van 5 in een week? Ik hield het bij en laat vandaag het hele overzicht zien.
Onze week: Weer naar school, nieuwe schoenen, koken en marktplaats
door Doortje 2 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
door Doortje 1 september 2025
In September zijn er weer heerlijke seizoensgroenten verkrijgbaar. Ik vertel je vandaag welke groenten dit zijn en wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken!
Onze boodschappen: €62,73 bij Vomar
door Doortje 30 augustus 2025
Vandaag delen wij weer onze boodschappenbon met je. Hoeveel gaven wij uit en wat werd er gekocht?!
Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
door Doortje 28 augustus 2025
De vakantie is (bijna) voorbij. Heb je ook net iets teveel uitgegeven? Zorg dan dat je je gewone rekening, spaarrekening of spaarpotjes snel weer aanvult..
Onze week: Feest, naar het bos, 3 keer uit eten en strand!
door Doortje 26 augustus 2025
Onze laatste vakantieweek! Kijk je mee?!
Show More