Recept; Overnight oats met bessen en banaan!

Vandaag gaan we voor een lekker gezond ontbijtrecept. Overnight oats worden hier regelmatig gemaakt en ik maak ze met steeds verschillende ingrediënten. Omdat je de havermout 's avonds al klaar zet in de koelkast, is het de volgende ochtend een kwestie van nog wat laatste ingrediënten toevoegen en je kunt ontbijten. Geen gedoe met havermout koken, want daar heb ik doordeweeks echt geen tijd voor. Vandaag deel ik het recept voor overnight oats met bessen en banaan, erg gezond, erg lekker en met het fruit en de nootjes heb je meteen heel veel "planten" binnen...
Dit heb je nodig voor 1 portie overnight oats met bessen en banaan;
- 40 gram havermout
- 125 ml (plantaardige) yoghurt
- 100 gram gemengde diepvries bessen (bramen, aardbeien, blauwe bes, framboos, kersen etc.)
- 1 kleine banaan
- 25 gram ongezouten noten
Zo maak je de overnight oats met bessen en banaan;
Begin de avond voordat je wilt ontbijten;
- Doe het diepvriesfruit in een kom en voeg daar de yoghurt en havermout aan toe
- Roer even goed door en zet het de "oats" in de koelkast
De volgende ochtend;
- Roer de overnight oats even goed door. Je zult zien dat het inmiddels een stuk dikker is geworden, het fruit is ontdooid en je mengt alles even goed door.
- Snijd de banaan in plakjes en leg bovenop de oats
- Hak de nootjes in kleinere stukjes en voeg die als laatste toe
- Roer nog even door voordat je gaat eten
En zo maak je heel gemakkelijk overnight oats. Ik vind het ideaal om het 's avonds klaar te zetten, je hebt alleen een beetje tijd nodig om alle smaken goed te laten mengen, dat kan prima in de nacht en daarna heb je heel snel een goed vullend en gezond ontbijt klaarstaan.
Probeer ook eens onze andere recepten. En kijk hoe wij dit recept maken in de onderstaande video;