Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Boodschappen, lekker buiten en naar Italië!

Een nieuw weekoverzicht op woensdag! Vorige week vertelde ik je al dat ik het weekoverzicht iets later zou plaatsen, maar ik vertelde nog niet waarom. Als je mij volgt op Instagram, dan heb je het vast al gezien! We zijn een paar dagen naar mijn familie in Italië geweest! Het was inmiddels 5 jaar terug dat wij daar heen gingen.. iets met geboekte vluchten in 2020 en een pandemie ;) Maar gelukkig kwamen ze regelmatig naar Nederland. Nu konden we weer eens naar ze toe en dat was heerlijk, ik vertel je er alles over, kijk je mee naar onze week?!

We beginnen de week met boodschappen! Zoals je vorige week kon lezen, hebben wij een nieuwe woning gekocht! En... omdat het dichtbij school is, ben ik er al heel vaak om te werken. Dan moet je natuurlijk af en toe de dropjes etc. aanvullen ;)

Woensdag was het heerlijk weer... en dan is het fijn om na het avondeten nog lekker naar buiten te gaan. Wij wandelen rond en de kinderen spelen of gaan mee op de steps/ fiets. Deze keer ging de basketbal mee en waren we lang weg, dat maakte gelukkig niet uit, want ze waren donderdag toch vrij!

Vlakbij ons tijdelijke huis ontdekten we laatst een zwanennest en op de terugweg wilden we natuurlijk even kijken! En ja hoor... de kleine zwaantjes waren geboren, zo lief!

1 van de meiden wilden wel wat foto's maken... we hebben er heel veel... met onze benen en zoals deze, waar we half op staan, haha! Uiteindelijk lukte het wel hoor, de zon was lekker fel en scheen in haar ogen.

Donderdag was het hemelvaartsdag en waren de kinderen lekker vrij. Dustin moest wel gewoon werken. We begonnen de dag rustig en ik besloot om 's middags met de kinderen met de trein naar het winkelcentrum te gaan, dat vonden ze een goed idee! De meiden hadden nog wat kleding voor de zomer nodig. We kopen nooit heel veel kinderkleding, maar soms heb je echt wat dingen nodig en dan gaan de kinderen zelf mee. Dan kunnen ze passen en kopen we echt alleen wat ze leuk vinden en wat goed zit. (want die maten verschillen per winkel en zelfs per kledingstuk). We slaagden goed en nu mag het mooie weer wel echt komen hoor

's avonds besloot ik om lekker pannenkoeken te bakken... we hadden nog heel erg veel melk, haha! En aangezien we het weekend weg zouden gaan, kon ik zo een heleboel opmaken, zonde om weg te gooien.

Vrijdag was het eindelijk zo ver! We zouden met de kinderen naar Italië gaan! Het was allemaal nog best spannend, want woensdag kregen we bericht dat de luchtverkeersleiding zou staken en onze vlucht geannuleerd was... gelukkig konden we omboeken naar een latere vlucht op de dag, wat nog best een wonder was met 5 personen, want het was druk!

Maar... we konden de vrijdag rustig beginnen, de laatste spullen inpakken en halverwege de middag gingen we met de trein naar Schiphol.

Op Schiphol was het niet erg druk en we waren zo door de douane. Omdat we ook geen koffer hoefden in te checken, ging het allemaal super snel. We vermaakten ons daarna door wat winkeltjes te bekijken (en wat souvenirs uit Nederland te kopen) en voor we het wisten konden we boarden. De meiden waren best zenuwachtig, want met hun 8 jaar was dit hun eerste vliegreis. We zouden dus eigenlijk 3 jaar terug naar Italië gaan, maar door corona ging dat toen niet door.

Ook in het vliegtuig verliep alles voorspoedig, ik was zelf ook best zenuwachtig, want hoe zouden ze het vinden? En hoe zou het gaan? Nou.. goed dus! Voor we het wisten was het alweer tijd om te landen, we kwamen aan op een ander vliegveld dan gepland (omdat we omgeboekt hadden) en konden zo doorlopen met alleen onze handbagage. Familie stond al te wachten en binnen een half uur waren we op de plek van bestemming!

En daar werd er natuurlijk pizza gegeten! Dat hoort erbij ;) Wat fijn om iedereen weer te zien en we konden lekker eten. Al snel was het laat en gingen we naar ons logeeradres. De kinderen sliepen snel en wij gingen ook meteen slapen...

Zaterdag was het helaas minder goed weer... in Nederland was het heerlijk zagen wij, haha! Maar dat maakte niks uit. De BBQ ging aan, we gingen nog even naar de supermarkt (ik hou van supermarkten in het buitenland.. allemaal andere producten en we hebben dus flink ingeslagen, dat komt binnenkort naar Nederland) En 's avonds weer lekker tafelen met oa deze koekjes met vulling als toetje. Wat hebben ze toch heerlijk eten in Italië!

Zondag was het feest! Ons neefje deed zijn eerste communie. De nagels van de meiden werden gelakt en daarna konden ze zich nog uitleven in de tuin op de schommels en trampoline... het was weer lekker zonnig. Aan het eind van de middag gingen we naar de feestlocatie. We zaten in een prachtige zaal met uitzicht over de bergen... zo mooi! En natuurlijk was er heel veel eten; bruschetta, vleeswaren, kazen, allemaal heerlijke voorgerechten. Daarna kregen we pasta, risotto (de kinderen pasta en daarna vlees) en was er scropinno met citroen, daarna taart en koffie met likeur..


Tussen de gangen door konden de kinderen, 7 kids in totaal, lekker voetballen in de tuin. En het is zo grappig... ze spelen allemaal vol enthousiasme met elkaar, terwijl ze allemaal een andere taal spreken. Ze roepen in het Italiaans, Nederlands en soms wat Engels en ze begrijpen elkaar prima!  Na het eten werd het al donker en zaten we bomvol! Snel naar bed!

Maandagochtend sliepen we lekker uit en aten daarna voor de laatste keer een Italiaans ontbijt... de kinderen vonden het geweldig! Koekjes en croissants, haha! Daarna snel naar buiten om de buurtkat nog een keer te aaien.

Nog even tijd voor een lekkere kop koffie en toen was het helaas alweer tijd om naar het vliegveld te gaan... Dat ging veel te snel!

Na wat winkelen... vooral kijken trouwens, want het was typisch Milaan! We zagen Dior, Hermes, YSL en meer... was het tijd om aan boord te gaan. Helaas was ons vliegtuig te laat aangekomen en hadden we wat vertraging. Na het boarden moesten we wachten op een nieuw startslot, maar gelukkig konden we na een half uurtje toch gaan.

De vlucht ging weer goed. We konden veel zien.. daarom heb ik deze foto iets groter gelaten... als je goed kijkt zie je de bergen in Zwitserland met de sneeuw!

En hoewel we later vertrokken, kwamen we maar iets later dan gepland aan... ze hadden lekker doorgevlogen volgens mij! Fijn ook om dan weer op Schiphol te zijn. We moesten even wachten op de trein (want ook die had wat vertraging) en toen waren we weer thuis. Moe, maar met mooie herinneringen! Nog even snel eten, ik had soep in huis, dus dat stond snel op tafel en daarna naar bed. De kinderen moesten dinsdag weer naar school en wij aan het werk... wat gaat het dan snel voorbij he?!


De komende week vieren we het feestje van de meiden, heeft Thijs nog een feestje en zijn wij weer druk met van alles regelen voor ons nieuwe huis! We gaan zo de drukte weer in, maar dit weekend was wel een heerlijk rustpuntje tussendoor ;) Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: