Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Persoonlijk; Wij hebben een nieuw huis gekocht!

Hoera! Wij hebben een nieuw huis gekocht! Het heeft even geduurd voordat het allemaal echt officieel was en daarvoor wilde ik het nog niet delen, maar nu is het zover. We hebben een nieuw huis gekocht en daar zit een heel mooi verhaal aan vast...


We hadden al langere tijd een huis op het oog, maar het was niet helemaal duidelijk of dat door kon gaan. Ik kreeg er via Instagram zelfs berichtjes over toen ik vertelde over een andere bezichtiging.... het klonk ook allemaal nogal vaag natuurlijk, maar ik leg het vandaag graag aan je uit.


Wij hebben een huis gekocht en het mooie daaraan is dat ik er al zo'n 19 jaar heb gewoond... HUH? Hoe kan dat nou weer hoor ik je denken... maar het is echt zo; we hebben mijn ouderlijk huis gekocht! Het huis waar ik voor het grootste gedeelte ben opgegroeid, de tuin waar ik uren heb gespeeld en zomers spetterde in een een opblaas zwembadje en in de winter sneeuwpoppen maakte met mijn broer en zus. De buurt waar ik naar school ging en voor de deur kon schaatsen. Ik vind het enorm bijzonder dat mijn eigen kinderen in hetzelfde huis verder gaan opgroeien en ik ben zo blij dat het gelukt is!


Het was namelijk langere tijd best onzeker. Mijn ouders wilden sinds vorig jaar verhuizen. Het is een groot huis en voor 2 personen, die eerijk is eerlijk, ook ouder worden, is het grote huis en de grote tuin soms wel erg veel werk. Ze besloten om te gaan kijken naar iets gelijkvloers. Tegelijkertijd besloten wij om ons huis te koop te zetten. Mijn ouders hadden overigens al veel eerder geopperd of wij hun huis niet leuk vonden, maar toen waren wij nog niet erg enthousiast, haha! Maar vorige zomer begonnen wij de voordelen te zien; een groot huis, een mooie grote tuin en een prachtige straat en buurt, het hielp ook mee dat wij in onze oude woning steeds minder woonplezier hadden en besloten er voor te gaan.


Na een paar weken leek het helemaal goed te gaan. Wij hadden een bod op ons huis en mijn ouders bekeken een appartement waar ze zichzelf echt zagen wonen. Helaas ging dat uiteindelijk net niet door en liepen de onderhandelingen voor onze woning met de potentiële koper na een paar weken op niets uit... super balen! Maar we gingen vol goede moed verder, het kon nog best even duren allemaal...


Toen kregen wij nog meer bezichtigingen en werd ons huis verkocht. En de koper wilde er nog best snel in ook... oeps! We besloten om op zoek te gaan naar een tijdelijke woning, uiteindelijk mochten we in een woning van een familielid, waar we half Maart naartoe verhuisden. De rest van onze spullen werd opgeslagen bij Dustin zijn werk en heel veel verhuisden we al naar het huis van mijn ouders!


Maar... het werd allemaal nog hartstikke spannend. Want mijn ouders hadden nog niet iets anders gevonden. Steeds hadden ze bijna iets leuks, maar ging het net niet door, of was het toch niet wat ze zochten. Wij besloten om verder te gaan kijken, want wij wilden niet heel lang in onze tijdelijk woning wonen.... dat heeft ook te maken met de lage hypotheekrente die wij hadden op onze hypotheek. Als we binnen 6 maanden een nieuwe hypotheek zouden aanvragen, dan mochten wij de hypotheek rente meenemen. En dat scheelt enorm veel nu de hypotheek rente inmiddels ruim het dubbele is!


Er zat dus wel wat tijdsdruk achter, maar we besloten ook om het rustig aan te doen. Wij wilden niets kopen waar we niet helemaal dol op waren en mijn ouders wilden ook iets vinden waar zij zich helemaal fijn voelden. We bekeken andere huizen en hadden nog niet echt iets anders gevonden waar we heel enthousiast over werden...


Totdat mijn ouders iets vonden! En dat was opeens allemaal snel rond. Een paar weken geleden hoorden we dat het gelukt was en dat het door kon gaan, zo fijn!


En nu zijn we dus druk bezig met de hypotheek, met het uitzoeken van vloeren, verf en wat nieuwe meubels. De planning is inmiddels gemaakt en we verhuizen waarschijnlijk net voor of net in de zomervakantie. Dat s nog zo'n 9-10 weken!


En ja, het is een heel verhaal, haha! Maar toch ook een mooi verhaal... als we straks gesetteld zijn, dan komt de rust weer een beetje terug in ons leven, wij hebben er zin in en we kijken ernaar uit!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: