Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De leukste jassen voor kinderen!

De leukste jassen voor kinderen!
Nu de lente voor de deur staat, is het weer tijd om nieuwe jassen voor de kinderen aan te schaffen. Vlak voor de herfst en de lente bekijk ik altijd wat ze allemaal nog hebben en nog passen. Soms gaat een jas 2 jaar mee, maar bijna altijd moet er een grotere maat komen. Nu de winkels allemaal dicht zijn (shoppen op afspraak vind ik zelf op de een of andere manier niet relax) is de zoektocht online dus begonnen. Ik vertel je graag waar ik op let bij de leukste jassen voor de kinderen! 

1. Origineel 

Ik hou niet van jassen waar de hele klas mee rondloopt, dus een jas moet wel een beetje origineel zijn. Zoals bijvoorbeeld een vingino jas. De kinderen vinden het zelf ook niet leuk als ze in dezelfde jas lopen, Sofie heeft dat een keer in de winter gehad en het klasgenootje had een andere maat dan haar. Wij hebben echt tot 5 keer toe de verkeerde jas in huis gehad. In de kleuterklas letten ze daar natuurlijk nog niet op. Daarom zoek ik nu graag naar een originele jas, die niet iedereen heeft. 

2. Goed materiaal 

Hoewel ze bijna ieder jaar wel een andere maat dragen, moet de jas wel van goed materiaal zijn. De jas moet natuurlijk het seizoen meegaan, maar bijvoorbeeld ook gemakkelijk gewassen kunnen worden. Deze winter had ik voor de meiden winterjassen die ik gemakkelijk aan het eind van de middag kon wassen en ze dan de volgende ochtend al droog waren, ideaal! Daarnaast letten we bij de winterjassen goed op of ze goed gewatteerd zijn, dan zijn ze namelijk heerlijk warm.

3. De jas moet lekker zitten 

Misschien wel het allerbelangrijkste; Zit de jas lekker tijdens het dragen? Onze kinderen zijn niet lastig, maar als er verschillende kriebeldraadjes aan een jas zitten, dan zit het natuurlijk niet lekker. Dus nu we online bestellen, wordt er uitgebreid thuis gepast en daarna pas een beslissing gemaakt. 

4. De juiste maat 

Ik koop winterjassen vaak in een maat groter dan de kinderen op dat moment hebben, want ze dragen een winterjas natuurlijk vaak met extra laagjes. (Denk aan hemden en warme truien). Bij zomerjassen dragen ze er juist luchtige kleding onder (denk aan shirtjes of een jurkje) dus die kan gewoon dezelfde maat zijn als de kleding die ze dan dragen. 

5. Kies voor een rits 

We hebben weleens jassen gehad met knopen, maar dat is nogal onhandig. (Het duurt bijvoorbeeld langer om ze allemaal dicht te knopen en dat geduld hebben kinderen vaak nog niet) Daarnaast is een jas met knopen minder handig als het regent (ook in de zomer kan het flink regenen!) Ik kies dus nu altijd voor jassen met een rits, die kunnen ze gemakkelijk zelf dicht doen en sluiten goed af met regenachtig weer. 
Vingino jas

6. Kies een jas met goede zakken


Zakken zijn wat mij betreft essentieel, ook (vooral juist!) bij kinderjassen. Thijs kan daar bijvoorbeeld zelf zijn fietssleutel makkelijk in opbergen, maar onze kinderen zijn ook heuse verzamelaars. Ik vind dus regelmatig takjes, steentjes en blaadjes terug in de zakken die ze onderweg verzameld hebben! En als ze die niet in hun zakken kwijt kunnen, dan moet ik ze opbergen, haha! Dus eigen jaszakken vind ik een "must"!


7. Zorg voor een extra jas


Het is ontzettend handig om een extra jas aan te schaffen. Als een jas gewassen moet worden (en dat moet hier regelmatig) dan heb je in ieder geval een andere jas als de jas nog niet droog is. Maar het gebeurt hier ook weleens dat er jassen verdwijnen bij het buitenspelen, bij school of bij vriendjes en vriendinnetjes. De meeste jassen komen gelukkig wel weer terug, maar het is handig als je niet meteen "onthand" bent en geen jas hebt die even aan kan.


Met deze tips is het niet lastig meer om een goede jas te vinden... Laat je kind meebeslissen en ga lekker thuis uitgebreid passen, dan moet het helemaal goed komen!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: