Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Maak iemand anders blij met je spullen..

alle mogelijkheden op een rij

Maak iemand anders blij met je spullen.. alle mogelijkheden op een rij

Met een verhuizing op komst, zijn we de afgelopen maanden al heel druk bezig geweest met opruimen, uitzoeken en weg doen van spullen. Hoewel we al jaren bezig zijn met minimaliseren is er nog steeds genoeg weg te doen. Met een gezin van 5 ontkom je daar niet aan.


Afgelopen week stond er weer een bezoekje aan de kringloop in de agenda, ik neem dan meteen weer een aantal spullen mee om in te leveren. Deze keer waren het maar een paar dingen;

- Een kinderrugzak die niet meer gebruikt wordt.

- Kinderkleding die te klein is en nog mooi is.

- Een kinderstoel die nog in de schuur stond. (We hadden die altijd in huis voor bezoek, maar de mensen met kleine kinderen nemen in onze omgeving ook af)


Een minimalistische levensstijl heeft veel voordelen, het heeft ons als gezin door de jaren heen veel moois gebracht. Want uiteindelijk zijn spullen maar spullen en heb je het meeste niet eens echt nodig. Wil je in het nieuwe jaar ook eindelijk eens de schuur opruimen, de spullen op zolder uitzoeken of je huis een stuk leger krijgen? Maak dan iemand anders blij met je spullen. Dat kan op verschillende manieren, vandaag zetten we ze allemaal voor je op een rij;


 Kringloop


De eerder genoemde kringloop is momenteel 1 van mijn favorieten. Ik heb jarenlang van alles verkocht en heb nog steeds wel een paar advertenties online staan, maar soms is het handig om de spullen gewoon snel weg te hebben en niet te hoeven wachten op een koper. We komen zelf regelmatig bij de kringloop en ik neem dan vrijwel altijd iets mee om in te leveren. We hebben inmiddels een doos in de trapkast staan waar alles in kan, die gaat iedere keer gewoon mee en wordt ingeleverd, ideaal.


En het zal je verbazen wat je allemaal weg kunt brengen... zo nemen onze meiden weleens knutselspullen mee en kun je zelfs kaarsen, beddengoed of bijvoorbeeld een kattenmandje kwijt.


Weggeven


Als er spullen zijn die wij niet meer gebruiken, dan vraag ik altijd eerst rond of ik er iemand blij mee kan maken. Zo ging de speeltafel van Thijs naar een vriendin van mijn moeder, is onze maxi-cosi en andere babyspullen naar een vriendin gegaan en maak ik een moeder van een vriendinnetje van de meiden blij met kleding die Thijs niet meer draagt en gaat vaak kleding van de meiden naar ons nichtje.


Voor de kinderen krijgen we nog steeds regelmatig kleding of speelgoed doorgeschoven, alles wat we niet gebruiken geef ik meteen weer door.


Verkopen


Ik verkocht eerder heel veel, ik heb de opbrengsten ook jarenlang bijgehouden en weleens op de blog vertelt dat ik voor over de €10.000 aan spullen heb verkocht. Inmiddels kies ik er dus voor om vooral spullen te verkopen die ook echt goed verkopen. Denk aan fietsen, elektronica of meubels. Daarvan weet je dat, als je het verkoopt, het ook echt iets opbrengt.


Er zijn natuurlijk verschillende verkoopkanalen. Voor games, speelgoed zoals Playmobil sets en specifieke kleding zoals bijvoorbeeld een blouse voor scouting gebruik ik Vinted. Daar gaat de verkoop vaak erg snel.


Voor andere zaken zoals de fietsen of meubels is marktplaats een betere keuze, omdat kopers er ook in de omgeving kunnen zoeken. (en een fiets kun je nu eenmaal beter ophalen, versturen is geen optie)


Nog veel te doen


De komende maanden zal hier nog steeds in het teken staan van opruimen en uitzoeken. We hebben al een minder vol huis en dat brengt veel rust, maar... als we gaan verhuizen, dan zullen we er achter komen dat er nog genoeg spullen over zijn! Het is alleen maar prettig om niet alles mee te verhuizen, dus ook wij gaan de komende tijd weer aan de slag met weggeven en verkopen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: