Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week;

Goedkope boodschappen,

regen en weer even wennen aan school

De eerste schoolweek van 2023 zit erop! Wat was het wennen maandagochtend... en met de regen de hele week werd het er niet beter op. Toch vloog de week voorbij... we scoorden goedkope boodschappen, leuke cadeautjes en ik ging naar de kringloop. Kijk je mee?!

We beginnen de week op woensdagochtend. Dustin en ik hadden weer even tijd voor een ontbijtje samen. We proberen dat zo vaak mogelijk te doen, want we hebben er niet altijd tijd voor! Daarna was het prachtig zonnig weer, dus we maakten een lange wandeling en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen, zo'n ochtendje vliegt voorbij.

Woensdagmiddag besloten we om even naar een aantal woonwinkels te gaan... de kinderen vinden het gelukkig leuk om mee te gaan. We twijfelen over een aantal nieuwe meubels in het nieuwe huis, deze bank vond ik ideaal.. lekker groot! We weten nog niet zeker of alles past en hoe we het een en ander in gaan delen, maar dit soort ideeën opdoen is altijd leuk.


Woensdagavond ging Dustin naar een nieuwjaarsborrel en plofte ik op de bank met een leuke film!

Donderdagmiddag ging ik na het werk weer even een wandeling maken. Als de kinderen naar school zijn, is daar gewoon meer tijd voor, dus dat heb ik meteen weer goed opgepakt na de kerstvakantie! Het miezerde een beetje, maar het zou zo droog worden... helaas begon het nog veel harder te regenen toen ik net op het verste punt van huis was.... balen! Dus snel terug lopen en daarna thuis maar even omgekleed, ik was echt doorweekt!

Daarna ging ik de kinderen van school halen, waarbij we weer helemaal doorweekt waren, haha! Lekker dagje zo... pff!

De meiden wilden graag een cake bakken, zodat we een lekker toetje zouden hebben. We volgden dit recept voor vanille cake en de meiden versierden de plakjes met verschillende spikkels... dat was dus een geslaagd toetje!

Vrijdagochtend ging ik naar de kringloop, samen met mijn moeder maakten we er een uitje van... we leverden allebei een hele hoop spullen in en gingen na het shoppen lekker aan de koffie. Voor de meiden kijk ik altijd bij de knutselspullen... daar hebben ze vaak hele leuke dingen. Dit nam ik voor ze mee, kunnen ze weer aan de knutsel!


Voor Thijs neem ik vaak Donalds Ducks mee, maar hij had nog een hele stapel liggen, dus die gingen nu niet mee naar huis.

Voor mijzelf nam ik een aantal boeken mee... voor een paar euro kan ik weer lekker lezen. Ik lees ook veel in de bibliotheek app, maar het leest toch het lekkerste met een gewoon boek!


Verder paste ik nog heel wat kleding, maar ik vond alleen een leuk jurkje (die ook nog eens perfect zat). Helaas kwam ik erachter dat er wat vlekje op zaten, die er niet uit gingen, dus die heb ik toch laten hangen. Volgende keer maar weer eens kijken... dat is het leuke van de kringloop; ze hebben iedere keer andere dingen.

Zaterdag sliepen we allemaal wat uit. De kinderen moesten we regelmatig doordeweeks wakker maken, het was echt even wennen weer aan de schooltijden. Daarnaast gingen ze vrijdagavond alle drie naar sport en lagen ze later in bed. Daarom deden we rustig aan en stiekem waren we eigenlijk aan het wachten tot het droog werd... maar helaas bleef de bui hier maar hangen en regende het ongeveer de hele dag.


We moesten er toch even uit voor een cadeautje, maar daarna konden we lekker opwarmen met een kop thee en nog een plak cake.

Voor de cadeautjes slaagden we bij de Trekpleister. Daar hebben ze (net als bij de Kruidvat) heel wat speelgoed. We keken eerst bij de speelgoedwinkel, maar waren echt verbaasd over de prijzen... iets wat de meiden laatst voor €10,- van hun zakgeld kochten was nu €18,- ! En een koffer vol loom bandjes om te knutselen was rond 5 December nog €15,-, Laatst zag ik de koffer voor € 9,95 en nu was hij € 12,95.


Hoewel we altijd wel een mooi budget hebben voor kinderfeestjes (ik wil altijd graag iets echt leuks kopen) besloten we toch om verder te kijken. Bij de Trekpleister vonden we 2 leuke dingen... geslaagd dus!

Op de terugweg liepen we langs Die Grenze... een soort parfumerie die nieuw is hier in het winkelcentrum, maar... ze hebben er ook heel veel qua etenswaren. We kochten witte chocoladevlokken en 2 pakken taco's, dat scheelde enorm met de supermarkt, dus ook mooi gescoord.

Zondagochtend moest Thijs honkballen, dus we stonden om 9u alweer bij de sporthal. Dustin haalde hem op met Sara en ze deden meteen even boodschappen. 'S middags gingen we even buurten bij opa en oma (want er was weer een bezichtiging voor ons huis... er waren er heel wat deze week!) en zo vloog ook het weekend voorbij.


De komende week is het weer druk; qua werk, maar ook met afspraken (zo lekt onze wasmachine nog steeds, dus er komt weer een monteur langs), hebben de meiden dus een kinderfeestje, is er 2 x honkbal, 1 x sport voor alle drie en is het weekend tot nu toe rustig, dan kunnen we weer mooi bijkomen ;) Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: