Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Iedere dag een besparing!

Iedere dag een besparing!

De laatste tijd ben ik druk aan het bewegen, op de meeste dagen doe ik mijn oordopjes in, start een leuke podcast op en loop een half uurtje buiten. Het klinkt makkelijk (dat is het ook) en inmiddels is het echt een momentje voor mijzelf… even een extra frisse neus halen, lekker bewegen en stappen zetten. Toen de kinderen ziek waren, miste ik het meteen. Op de dagen dat Dustin thuis was, ging ik zeker en de andere dagen was het even niet anders, gek hoe zo’n nieuwe gewoonte toch echt een goed gevoel geeft en je het zelfs mist al het even niet kan… 


Tijdens het lopen luister ik dus vaak naar een podcast. Ik heb verschillende favorieten… laatst vroeg ik op Instagram ook naar een aantal tips en toen kreeg ik er meteen heel veel bij, genoeg te luisteren dus! En het loopt zo lekker weg… ik vind het ideaal. Toen ik laatst een podcast luisterde over financiën werd er als tip gegeven om een bepaalde periode iedere dag een besparing te doen. Nou zijn wij inmiddels best goed in besparen, dus ik was vooral benieuwd of dat ons zou lukken. En ja hoor, er is echt enorm veel te doen als je even verder zoekt. Ik vertel je vandaag graag wat wij de laatste tijd allemaal deden en geef je ook nog wat extra tips om zelf dagelijks mee aan de slag te gaan. Als je iedere dag een (kleine) besparing doet, dan telt dat op de lange termijn enorm op; 


Restjes dag; 


Ik had eerder altijd een restjes dag op ons weekmenu staan, totdat de vriezer wel erg leeg werd, omdat wij vaak de restjes met de lunch opmaken en ik besloot om dat maar even te laten. Maar iedereen weet dat een vriezer zo weer gevuld is, ik besloot dus om de restjes dag gewoon weer iedere week op te schrijven. Soms lijkt het dat er vrij weinig over is, maar laatst besloot ik om daarom een pasta gerecht te maken met de pot pasta saus uit de voorraadkast (die er al lang stond) en lekker veel uien, knoflook en groenten uit de vriezer, een prima maaltijd! Restjes dag is hier dus helemaal terug. 


Abonnement opzeggen;


Ik zat er al best een tijdje tegenaan te hikken; Videoland. We hadden nog steeds een abonnement, maar we kijken er eigenlijk niets meer op, zo zonde! Ik wist dat er in het najaar wel weer nieuwe programma’s zouden komen, maar ook die vielen een beetje tegen en keken we niet verder. Op de dag dat ik deze tip in die podcast hoorde, heb ik het abonnement opgezegd. Als we het echt enorm missen, dan kunnen we het altijd weer opnieuw afsluiten, maar ik denk zomaar dat dat best zal meevallen. 


Opruimen en verkopen;


Het grote voordeel van binnen zitten toen de kinderen ziek waren, was dat we weer veel in huis konden aanpakken. We besloten om veel speelgoed eens uit te zoeken en ik zette meteen mijn Vinted winkeltje weer vol. Dit is meer een extra inkomstenbron, maar dat is natuurlijk net zo belangrijk als besparen. Inmiddels zijn de eerste pakketjes weggebracht en is de eerste € 50,- weer verdiend. 


Zorgverzekering vergelijken;


Het is weer de tijd! De premies zijn bekend, dus we moeten een keuze maken. Vorig jaar zijn we overgestapt en had ik een aanvullende verzekering voor een medische ingreep die gedaan moest worden. Inmiddels is dat gebeurt en kan die aanvullende verzekering er het komende jaar weer af. (Bereken goed of een aanvullende verzekering nut heeft, ik kon deze ingreep zelf betalen of het laten vergoeden door de aanvullende verzekering, dat scheelde uiteindelijk maar € 20,- maar dat vond ik toch de moeite waard) En kijk natuurlijk of je misschien je eigen risico hoger kunt zetten. Als je gezond bent en weinig zorg gebruikt, dan kun je dat risico vaak wel lopen. 


Dekentjes op de bank;


Ik besloot om meteen de dekentjes uit de kast te halen en weer op de bank te leggen. Soms moet je net even gewezen worden op het besparen om weer dingen te ondernemen. En het helpt zeker; Wij hebben dit najaar nog maar 2 dagen de verwarming even een uurtje aan gehad, verder was het hier binnen lekker warm, vooral doordat ons huis goed geïsoleerd is (daar hebben we geluk mee) maar ook doordat we nu als we ’s avonds op de bank ploffen niet de thermostaat nog een draai geven omdat het kouder is. 


Minder naar de supermarkt;


Ik besloot ook meteen om minder naar de supermarkt te gaan, nu de besmettingen weer zo hoog zijn, vind ik dat toch een stuk prettiger. Wij bestellen nu eens per week de boodschappen en gingen dan vaak nog 2 keer per week naar de fysieke supermarkt. Nu is dat 1 keer of helemaal niet… weet je, het is helemaal niet zo erg als de pindakaas op is, dan is er nog genoeg ander beleg en de volgende keer is er gewoon weer pindakaas… het scheelt veel extra aankopen in de supermarkt. 


Dit waren de dingen die ik de eerste dagen bedacht. Door er iedere dag even mee bezig te zijn (dat kost echt niet veel tijd) kun je inderdaad ook als ervaren bespaarder nog best besparen. Begin je pas net, dan heb je helemaal geluk, want dan valt er nog heel veel te ontdekken op bespaargebied. Deze dingen zou je ook nog op een dag kunnen doen;


- Iedere dag even een verzekering checken (dus niet alleen de zorgverzekering) maar ook de verzekeringen voor je huis, auto en meer. Kijk of het goedkoper kan en zoek het een keer uit, want dit is precies zo’n klusje dat altijd blijft liggen. 


- Zeg abonnementen op. Niet alleen die van Videoland als je dat hebt, maar kijk ook eens naar tijdschriften, glazenwassers of andere abonnementen, we hebben er vaak al heel veel. 


- Zoek je kledingkast uit, dan kom je erachter dat je waarschijnlijk nog meer dan genoeg hebt.


- Probeer de low budget versie, van van alles; van wasmiddel, shampoo, douchegel, pasta, yoghurt etc. Probeer ze eens een keer, als iets bevalt, dan kun je in het vervolg het low budget merk kopen.


- Gewoon even niet naar de winkels gaan, stel je boodschappenrondje uit (en verbaas je over alles wat je nog kunt maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt) 


- Zorg dat je altijd iets te eten en een flesje water in je tas hebt, als je onderweg bent en moe bent, dan is het super verleidelijk om iets ongezonds te halen, als je iets mee hebt, dan ben je daarop voorbereid. 


- Zeg je televisie op, helemaal als je abonnementen op streaming diensten hebt


- Probeer eens een tijdje zonder iets te doen, zo hebben wij geen droger, maar missen wij hem ook niet (nee, ook in de winter niet) 


Met deze bespaartips zet je dus iedere dag een nieuwe stap om minder uit te geven. Juist nu, vlak voor de dure Decembermaand is het handig om nog even wat te besparen… 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: