Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gezin van 5 zonder droger, zo doe je dat! 

Toen wij gingen samenwonen kochten we een nieuwe wasmachine en droger. We woonden in een klein huisje en de wasmachine en droger stonden op elkaar gestapeld in de badkamer. Het huis waar we nu wonen is een heel druk groter en daar verhuisde alles naar de zolder. Vlak voordat de meiden geboren werden begon de droger het minder goed te doen. Hij draaide met veel lawaai en de was kwam er vaak niet helemaal droog uit. Aangezien ik hoogzwanger was en plat moest liggen, had ik niet de energie om een nieuwe uit te zoeken, dus dat verplaatsten we even naar een niet te noemen datum. 

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en hebben we nog steeds geen nieuwe droger. Ik vond het eigenlijk helemaal prima en heb de droger eigenlijk nooit gemist. Ik vertel je graag hoe we dit nu doen;

1. Plannen;

We hebben veel was. Met 3 kinderen, 5 bedden die verschoond moeten worden en alle handdoeken en sportkleding die inmiddels gebruikt wordt, is er veel te wassen. Ik heb 2 losse wasrekjes staan en kan bij beiden 1 was kwijt. Iedere ochtend kijk ik na het douchen of er een wasmand vol is en dan zet ik meteen een was aan. Halverwege de ochtend kan ik hem ophangen en dan vouw ik meteen de was op, als er nog een was hangt. Het is dus even plannen en soms ben ik niet thuis en draai ik 2 wassen op 1 dag, zolang ik het bijhoudt gaat het helemaal prima. 

2. Naar buiten;

De afgelopen weken regent het enorm veel en daardoor droog ik eigenlijk niets buiten. In de lente en zomer (en soms zelfs in de herfst) droog ik wel alles buiten. Als het zonnetje schijnt, dan is de was in de tuin zo droog. De was die dan s'ochtends uit de wasmand komt, ligt dan s'avonds schoon en droog in de kast. 

In de winter is het dus iets lastiger. Ik droog dan binnen en heb dus 2 wasrekken, als de nieuwe was op het rek moet is de vorige was wel droog, dus het duurt iets langer, maar het valt mij erg mee. Ik zorg er wel voor dat we op zolder vaak en veel het raam open hebben, zodat het huis niet vochtig wordt. Je wilt geen problemen krijgen met schimmels. 

3. Besparen maar;

Het grote voordeel van het niet hebben van een droger is de besparing op je energierekening. En dat merk je echt. Het scheelt veel geld en daarnaast slijt je kleding echt minder snel. Ik doe nu veel langer met mijn kleding. Dat de handdoeken iets harder zijn, dat vind ik persoonlijk wel meevallen, helemaal als je ze zomers in de zon en de wind droogt, dan zijn ze echt ook lekker zacht. Ik schreef eerder al over het besparen op de was.

Mis ik de droger dan echt nooit?! Nou, nee eigenlijk niet. Laatst kwam het buikgriep virus hier in huis (echt... genieten!) en dan moet er natuurlijk meer gewassen worden, maar ik heb voor de kinderen meer dan genoeg beddengoed, ik was alles dezelfde dag schoon en dan ligt het de volgende dag weer op bed, helemaal prima. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: