Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Een flinke ziekenboeg en Dustin was jarig!

Zo, dat was me het weekje wel! Vorige week vertelde ik al dat de meiden een flinke griep te pakken hadden... Het weekend brachten ze door in bed, maar helaas ging het opknappen maar heel langzaam. Thijs ging aan het begin van de week nog naar school, maar was daarna ook aan de beurt. (Gelukkig wel een stuk minder erg dan de meiden) en ik was zelf afgelopen weekend aan de beurt, gelukkig ook niet zo erg, maar niet fijn. Dustin is de enige die de dans is ontsprongen. We zouden graag zeggen... gelukkig geen corona (er is volop getest) maar tjonge, deze griep is ook geen pretje! Ik neem je graag mee in onze week....

Ik ga even terug naar vorige week zondag, toen ging ik samen met Thijs even op pad... we vonden een geocache, altijd leuk om te doen. De meiden waren al vanaf vrijdag thuis, dus ik vond het heerlijk om er even uit te zijn.

We gaan meteen even over naar donderdag... de eerste dagen van de week waren vooral; slapen en in bed of op de bank liggen ;) Woensdag mochten ze de schoen weer zetten. Het zingen ging niet van harte met de schorre kelen van het hoesten, maar donderdagochtend konden ze meteen mooi aan de slag met hun cadeautjes.

We kregen inmiddels ook thuiswerk gestuurd van school, omdat ze al langer thuis waren... dus we mochten weer aan het thuisonderwijs en echt niemand had daar zin in, haha!


Het klinkt gek, want ze horen natuurlijk gewoon op school te zitten en te leren, maar het geeft ook een bepaalde rust als ze thuis zijn. Niet heen en weer rijden, opschieten en leven op de klok. Alleen dan wel zonder het schoolwerk, haha! Dat brengt wel wat gedoe met zich mee. Ik zit zelf in de drukste tijd van het jaar qua werk, dus dat was met schoolwerk erbij wat minder relax dan "gewoon lekker thuis".

We konden wel lekker met zijn vieren lunchen... de kinderen aten regelmatig een lekker restje van de dag ervoor op, zoals een keer deze spaghetti met pesto en doperwtjes.

We konden ook lekker kruidnootjes bakken... ook een groot voordeel van thuis zijn, want zelfgemaakt zijn ze toch het allerlekkerste!

Deze foto is gemaakt door Sara! We maakten er de volgende dag chocolade kruidnoten van, zodat we het recept met jullie konden delen.. en ja, dan zien ze er lekker huisgemaakt uit! Heb jij het recept al gezien?!

Natuurlijk keken we ook iedere avond het Sinterklaasjournaal... deze met de persconferentie vond ik briljant gevonden, ik heb zo zitten lachen!

Zaterdag was Dustin jarig! We hadden wat visite uitgenodigd, maar die werden helaas allemaal afgezegd... het werd een verjaardag met zijn vijven. Jammer natuurlijk omdat we de visite moesten afbellen, maar ook al hebben we geen corona, deze heftige griep gunnen we ook niemand ;) We maakten er een rustige dag van... lekker ontbijtje, natuurlijk slingers en cadeautjes en 's middags lekker naar buiten. 'S avonds aten we kip, patat en appelmoes (met nog wat extra groenten, haha!) en zo was de dag alsnog geslaagd! Groot voordeel; we vieren het binnenkort nog, dus dat hebben we nog tegoed.

Lekker het bos in! Als je goed kijkt zie je de meiden in de verte rennen... lekker allemaal de energie kwijt en een frisse neus halen...

We kwamen ook nog een aantal paarden tegen, dat vonden de meiden natuurlijk geweldig... die hebben het tegenwoordig alleen nog maar over paarden en kijken de hele dag Spirit, haha!

En toen was er op Dustin zijn verjaardag nog een leuke verrassing; De eerste tand ging eruit! De meiden hebben allebei een aantal tanden los zitten, maar ze kwamen er nog niet uit... en nu dan wel! Die ging meteen onder het kussen voor een muntje van de tanden fee ;)


Het was dus niet de leukste week ooit, maar het is denk ik fijn dat we voor deze griep ook weer anti stoffen hebben aangemaakt... we zien het maar positief, haha! De komende week zal alles weer iets normaler worden. Ik maak dit overzicht altijd op zondagmiddag en het ziet ernaar uit dat de meiden weer naar school kunnen. Voor Thijs moeten we het nog even afwachten, want met een flinke hoest mag je niet naar school en we moeten vannacht even afwachten hoe het gaat. Anders blijft hij nog even thuis.


Ik ben overigens heel benieuwd of de scholen open blijven, een school in onze buurt (waar onze kinderen niet op zitten) gaat deze week dicht omdat er mega veel besmettingen zijn... voor minimaal een week krijgen de kinderen thuis les, maar met alle besmettingen door het hele land zou het mij niet verbazen als de kinderen binnenkort weer thuis zijn, we gaan het zien! Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: