Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 redenen om meer huismerk producten te kopen

Als ik in ons winkelmandje kijk... in de echte of online, dan kopen wij veel huismerken. Er zijn echt nog wel een aantal A-merken te vinden, maar dat zijn echt onze favorieten, verder kopen wij vooral huismerken. Daar zijn verschillende redenen voor, ik vertel je ze vandaag, zodat ook jij eens vaker een huismerk mee kunt nemen...


1.De prijs


De belangrijkste reden is natuurlijk de lagere prijs van huismerken. A-merken zijn duurder, omdat er vaak reclame voor wordt gemaakt en dat kost flink wat. Huismerken verkopen zichzelf, het zijn de merken waar vaak de naam van de supermarkt zelf op staat en daar is geen verdere reclame voor nodig. In het laatste onderzoek van de consumentenbond blijkt dat je in veel gevallen bijna 45% goedkoper uit bent, dat is bijna de helft! Dus wil je besparen op je boodschappen en meer geld overhouden, probeer dan eens wat huismerken uit. Welke je lekker vindt, die blijf je kopen.


2. Net zo lekker


Bij veel producten merk je geen enkel of vrij weinig verschil met het A-merk. Dit zijn dan ook de producten die je moet hebben! Als je ze niet lekker vindt, dan blijf je natuurlijk het A-merk kopen, maar is de smaak vrijwel hetzelfde, dan gaat het huismerk mee. En smaken veranderen ook... wij hebben jaren Nutella gekocht en vinden dit nog steeds heel erg lekker, maar de chocolade hazelnootpasta van het huismerk vinden wij inmiddels nog lekkerder, dus die staat hier nu altijd op tafel!


3. Er zit vaak meer in


Niet alle verpakkingen zijn hetzelfde als het A-merk. Bij veel huismerken zit er meer in. Bij hagelslag is dat bijvoorbeeld 20 gram en bij een pak thee zitten er bijvoorbeeld 4 extra theezakjes in. Het zijn misschien kleine verschillen, maar over meerdere jaren koop je heel wat verpakkingen minder hierdoor.


4. Huismerken zijn ook in de aanbieding


Wil je graag een A-merk kopen? Wacht dan op een goede aanbieding, want A-merken zijn heel vaak in de aanbieding... maar het mooie van huismerken is; Die zijn ook regelmatig in de aanbieding! Ik kocht laatst een hele stapel wraps voor 1 + 1 gratis, die komen hier wel op en dat scheelde alsnog veel. Ik kocht bijvoorbeeld een aantal jaar geleden ook altijd luiers in de aanbieding, die aanbieding kwam regelmatig terug en dat scheelde dan nog meer met een A-merk. Dat vond ik met een tweeling helemaal fijn, want de kosten waren allemaal dubbel ;)


5. Gezondere keuze?


Het is altijd belangrijk om de ingrediënten te bekijken. Lang waren huismerken een stuk minder gezond, omdat er bijvoorbeeld meer toevoegingen in zaten, meer suiker of meer zout. Maar de afgelopen jaren worden er steeds meer huismerk producten gezonder, zo zit er in het huismerk pindakaas nu meer pinda's als in de pot van het A-merk. Als je hier op let, kunnen huismerken je niet alleen veel geld besparen, maar ben je ook nog eens gezonder bezig.


Altijd de ingrediënten lijst bekijken (ik doe dat als ik boodschappen bestel gewoon meteen, je kunt alle informatie zo terugvinden) en dan weet ik precies of ik dat huismerk product wil kopen of niet. Een beetje meer suiker of zout is niet erg, maar een beetje minder is wel prettig!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: