Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goed voor jezelf zorgen in deze tijd

We zitten er weer middenin, een nieuwe Corona golf met nieuwe maatregelen, die steeds strenger worden, Gelukkig lijken de besmettingen nu weer iets te dalen, maar we weten nu allemaal dat het virus nog niet verdwenen is. Sterker nog; waarschijnlijk hebben we ermee te maken totdat er een vaccin beschikbaar komt. En dat is best lastig. Want bijna iedereen is er inmiddels wel klaar mee, daarnaast komen de donkere dagen van het jaar eraan... al met al niet de beste combinatie. Zorg dus goed voor jezelf in deze tijd, dat is enorm belangrijk! Ik geef je graag wat opties om mee aan de slag te gaan;

Ontspannen

In ons gezin loopt bijna alles door. Dustin gaat naar zijn werk, want hij kan niet thuiswerken en ik werk zoals altijd wel thuis. De kinderen gaan naar school en sport. (behalve zwemles vanaf volgende week) en verder loopt het allemaal wel. Wij merken nu dus minder van Corona dan begin dit jaar, toen ook de scholen dicht waren, maar ik merk bij mijzelf wel een onrustig gevoel. 

De gedachten als; worden we niet ziek? Loopt Dustin niet teveel risico op zijn werk? Blijft onze familie gezond? spoken door mijn hoofd. En dat had ik in de lente ook. In de zomer was dit gevoel weg, toen waren de besmettingen zo laag, maar inmiddels denk ik er weer veel aan. Het nieuws gaat over Corona, alles gaat over Corona. En daarom is ontspanning juist zo goed!

Even tijd nemen voor een lekker warm bad of met een boek op de bank. Dat is voor mij ontspanning. Ik ga ook gerust een serie kijken op de bank als ik daar zin in heb. Ik ben niet te streng en er zijn weinig afspraken, dus ik ontspan waar het kan (haha!) 

Waar raak jij ontspannen van? En heb je toch een drukke agenda, plan die momenten dan in. Je hebt het nu meer nodig dan anders. 

Positief blijven

Positiviteit helpt om alles minder somber in te zien. Ik ben zelf niet bang voor het virus, ik denk dat wij het met schoolgaande kinderen waarschijnlijk wel gaan krijgen. Maar ik ben wel bezorgd om familie, om alles wat er verder in de wereld gaande is, de stijgende armoede door Corona, de bedrijven die geheid nog om gaan vallen, de economie en ga zo maar door. 

Maar het feit blijft dat ik er persoonlijk vrij weinig aan kan doen. Ik probeer de ondernemers die ik een warm hart toedraag te ondersteunen en hou mij aan de maatregelen waardoor de kans om ziek te worden lager wordt. 

En daarom zoek ik het nu in de kleine dingen, die echt positief zijn. Ik schrijf ze iedere dag op; de dingen waar ik blij van wordt. Van een mooi boek tot samen bakken met de kinderen. Alle leuke dingen schrijf ik op en lees ik regelmatig door, dan besef ik mij hoe leuk het leven eigenlijk nog is en blijf ik positief, want ooit wordt alles wel weer normaler. 

Lekker eten


Meer dan ooit is gezond eten belangrijk. Om de weerstand hoog te houden en om je goed te voelen. Natuurlijk eet ik nog steeds graag een reep chocolade weg en de chocolade kruidnootjes blijven niet lang in de kast liggen hier in huis, haha! Maar over het algemeen eten we gezond en daar voelen wij ons goed bij.


Ik vind het ook fijn om nu veel gerechten te maken met lekker veel groenten. Om nieuwe dingen uit te proberen en lekker te koken en samen te eten. Daarnaast eten we meer groenten tussendoor. Plakjes komkommer, snoeptomaatjes of worteltjes, ik zet nu bijna iedere dag een vol bord neer als de kinderen uit school komen. Dan hebben we allemaal veel lekker wat extra vitaminen binnen.


Daarnaast hebben de meiden de smoothies herontdekt. Laatst maakten we er 1 met banaan en aardbeien, die vonden ze heerlijk! De keer daarna had ik wat veel banaan over en maakten we er 1 met banaan, peer en bramen. Deze werd door de vele bananen lekker dik, dus het leek net een ijsje, omdat we hem met een lepel op moesten eten. Nu vragen ze bijna dagelijks om een lekker ijsje, dus we blenderen wat af hier!

Naar buiten


Ik ben heel blij met het zonnige weer van de afgelopen week, want we zijn veel buiten geweest. De kinderen spelen na schooltijd vaak in de speeltuin met vriendjes uit de buurt en nu Sara het fietsen helemaal heeft ontdekt, gaan we regelmatig op de fiets naar school. Dat is wel een stuk kouder dan eerst, maar prima te doen met het zonnetje!


Zelf ga ik onder schooltijd vaak even naar buiten. Een rondje wandelen doe ik vaak even alleen. Ik luister een podcast of muziek en zorg dat ik zo ook lekker aan mijn beweging kom. Laatst liep ik in de motregen, maar gek genoeg vond ik dat ook fijn. Capuchon op en lekker lopen.


Genoeg slapen


Slapen zorgt voor rust, in je hoofd en in je lijf. Toch is het heel verleidelijk om 's avonds nog een aflevering van een serie te kijken en voor we het weten liggen we weer te laat in bed. Probeer in ieder geval 8 uur te slapen en ben je moe? Ga dan gewoon lekker iets vroeger naar bed. De donkere dagen zorgen ook voor meer moeheid, dus geef er lekker aan toe. Het is goed voor je!

10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: