Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Low budget weekmenu

Onze geldmaand loopt altijd tot en met de 15e van de maand. Dit is dus de laatste week van deze geldmaand en dat zie je terug in ons weekmenu! Ik zorg er altijd voor dat we de laatste week veel opmaken, eens extra kijken wat er in de voorraadkast staat en zo minder boodschappen te doen. Dan krijg je dus een mooi low budget weekmenu en kun je de laatste week van de maand wat dingen extra opmaken en je portemonnee even rust gunnen. 

Wat eten wij deze week en wat hadden we nog in huis? Ik vertel het je vandaag in ons low budget weekmenu.

Maandag; Pompoensoep

Ik maakte maandag een enorme pan pompoensoep. Ik vertelde al eens dat ik een aantal pompoenen in de aanbiedingen had gekocht, meestal kun je ze lang laten liggen, maar ik had er nog 2 die beiden al minder goed werden. Daarom besloot ik ze op te maken. Ik maakte dubbel zoveel soep. Er ging wat in de vriezer en we hadden zelfs nog wat over voor de lunch, helemaal prima. Ik maakte er zelf broodje bij, de laatste tijd maak ik vaak zachte broodjes naar dit recept, een aanrader! 

Dinsdag; Tortilla schotel

Vorige week wilde ik al een tortilla schotel maken, maar echt alle tortilla chips was uitverkocht in de supermarkt! Geen idee hoe ze dat voor elkaar kregen, maar het was echt op. Daarom nam ik taco's mee en aten we taco's gevuld met gehakt en groenten. De tortilla schotel maak ik alleen met groenten deze week. De geraspte kaas nam ik wel vorige week al mee, deze ging in de vriezer en die gebruiken we deze week.

Woensdag; Stamppot

Nu we meer stamppotten eten, hebben we vaak een voorraad in de vriezer. Want stamppot maak je alleen in grote hoeveelheden (althans, wij wel!) Een makkelijk vriezer maal ook al gaat de zwemles op woensdag nu niet door. Een rookworst erbij, die ik vorige week al meenam met de boodschappen. 

Donderdag; Pasta met tomatensaus

Vandaag eten we lekker spaghetti. Het maakt niet uit welke pasta ik koop, de kinderen zijn echt dol op pasta. Vandaag gebruik ik een pot saus die nog in de voorraadkast stond en ik doe er ui, knoflook, paprika, courgette en champignons door. De knoflook en ui hebben we in huis. De paprika en courgette ligt al gesneden in de vriezer, dus ik kocht alleen de champignons. 

Vrijdag; Aardappels, groenten en "vlees"


De voorraad aardappels is inmiddels op, dus ik kocht deze keer krieltjes. Daarbij sperziebonen en deze keer geen vlees, maar een spinazie of paddenstoelen burger die ik laatst al meenam met een sticker erop. De spinazie burger eten we vaker en vinden we allemaal lekker. De paddenstoelen burger gaan we uitproberen, ik ben benieuwd!


Zaterdag; Pizza


In het weekend hebben we nu vaak een dag waarop we lekker makkelijk doen. Deze keer eten we pizza, gewoon kant en klaar uit de winkel, want dat is ook weleens lekker ;)


Ik weet niet of iedereen het volgende doet; maar wij leuken diepvriespizza's altijd wat extra op. Wat extra tomaat, nog een plak salami en reepjes paprika... dan voelt het minder ongezond, haha! Nog een excuus komkommertje erbij en het is helemaal goed.

Zondag; Plaattaartjes


Op de laatste dag van de week (en de laatste dag van onze geldmaand) maken we plaattaartjes. Deze keer weer "the good old" plaattaartjes, wel met spinazie, maar met brie ipv geitenkaas. Brie is wat goedkoper en deze week maken we low budget keuzes. En ik kan je vertellen dat de plaattaartjes met brie ook ontzettend lekker zijn! Na een weekend vol pizza en taartjes met brie, is het weekmenu dan weer goed gevuld!


Wat zijn jullie low budget gerechten? Laat ze mij weten op Instagram!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: