Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn leukste hobby's! 

Ik ben best wel een bezig bijtje en de afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van zorgen... voor de kinderen natuurlijk! Van luiers verschonen tot knuffels bij een griepje. Van tandjes poetsen tot babyhapjes maken. Het kwam allemaal dubbel voorbij. 

Ik heb in de tropenjaren ook af en toe tijd voor mijzelf genomen, dat is ook echt nodig, maar... nu de kinderen ouder worden komt de tijd voor mijzelf vanzelf! (Yeah, wie had dat ooit gedacht? haha!) Een jong gezin kan zo overweldigend zijn, maar de jaren vliegen voorbij en voor je het weet zitten ze dus alle drie op school en heb je een ochtend of middag voor jezelf! 

Sinds de meiden naar school gaan, dus sinds vorig voorjaar heb ik weer wat hobby's opgepakt.. hobby's waar ik geen tijd voor had of te moe voor was. Ik heb veel dingen weer op kunnen pakken en deel vandaag mijn leukste hobby's met je! 

Koken en bakken;

De foto hierboven zegt het al... de kinderen vinden het ook leuk om te doen, haha! We staan heel wat tijd in de keuken. We bakken koekjes, taarten, broden en koken nieuwe dingen. Ik laat de kinderen vaak helpen... met bakken kunnen ze echt al heel veel dingen zelf, met koken is dat natuurlijk anders. Maar de meiden kunnen al kneden, roeren, snijden en meer... iedere keer doen ze weer iets anders en vaak weer iets nieuws, het is dus nu een gezamenlijke hobby geworden!

Radio luisteren;

De radio staat hier de hele dag aan, dus radio luisteren is ook echt een leuke hobby. Uit onderzoek is gebleken dat je blij wordt van muziek en dat klopt ook wel. Ik luister van alles; pop, rock en alles wat daar tussenin zit. Ik zing mee, dans door de kamer en ken bijna alles wel. Soms kies ik voor een radiostation met hedendaagse muziek en de andere keer ga ik terug naar de jaren 90... ;) 

Lezen;

Had ik de eerste jaren nog niet eens tijd om een tijdschrift even door te bladeren... en geloof me; ik had de concentratie ook echt niet... nu lees ik weer! En ik heb het gemist. Heerlijk met een boek in de tuin of op de bank, ik kan er enorm van genieten. Ik lees veel romans, want die lopen vaak goed af en daar hou ik van ;) Maar ik lees ook regelmatig boeken over geluk, ondernemen, marketing en meer. Dat vind ik op zakelijk gebied interessant. 

Ik heb overigens mijn abonnement op de bibliotheek al een tijdje opgezegd. Ik vind boeken bij de kringloopwinkels, maar ook bij mini-biebs in de buurt, daar kun je boeken terugbrengen en meenemen, ideaal! Ik vind het echt een heel leuk initiatief van veel bewoners. 

Series kijken;

Toen ik zwanger was van de meiden keek ik de serie Call the midwife in een paar dagen. Ik moest toen 13 weken plat liggen, dus ik verveelde mij te pletter, haha! Daarna was er weinig tijd voor series, maar inmiddels kijk ik er weer veel. Van Orange is the new black op Netflix tot Grey's Anatomie op videoland. Ik hou wel van die echte vrouwenseries. gisteren keek ik "Las chicas del cable" af, een Spaanse serie die ik ook goed vond. Nu weer op zoek naar een nieuwe leuke serie!

Ontbijten, lunchen, dineren;

Eten maakt mij blij en in goed gezelschap helemaal. Ik ging daarom regelmatig buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen en uit eten. Met vriendinnen, met Dus of met familie. De laatste maanden zijn we natuurlijk helemaal niet geweest en ik moet bekennen dat ik het thuis kokkerellen ook heel erg leuk vond. Broodjes bij de supermarkt en dan lekker thuis ontbijten. Of een BBQ met familie op afstand, het is ook heel erg gezellig! Nog niet te spreken over al het geld dat je overhoudt, haha! Maar ik hoop toch binnenkort eens te gaan... misschien voor een kop koffie om eens mee te beginnen ;) 

Wandelen en puzzelen;

Ik noem deze twee even in 1 keer, want het senioren gehalte is bij beiden best hoog :D Maar ik vind het dus leuk, dus ik doe het graag. Lekker in de buurt wandelen of een wandeltocht maken, lekker in beweging en daarna een kop koffie. Ook met de kinderen trekken we vaak het bos in voor een wandeling, zij rennen wat af en er is voor hun heel veel te ontdekken en te zien. En we komen allemaal aan onze beweging, ook fijn!

Qua puzzelen ben ik blij met Sudoku's. De moeilijke los ik graag op, ik zit nu vaak met een puzzelboekje in de tuin, het is in ieder geval een hobby die ik de rest van mijn leven kan blijven doen ;) 

Werk?

Nee! Dit is natuurlijk wel heel slecht... je werk je hobby noemen... maar gek genoeg voelt het de meeste dagen wel zo. Ik heb natuurlijk zeker weleens geen zin of een baaldag, maar ik geniet ook van mijn werk. Ik heb nooit een baas die vervelend doet, of bepaalde werktijden, ik loop de trap af, ga aan de keukentafel zitten, klap mijn laptop open en ik begin. Omdat ik het zo leuk vind, zie ik het als hobby, maar ik heb geen "bedrijfje" Ik heb een serieus bedrijf waarbij ik een serieuze omzet draai, dus wat dat betreft is het geen hobby. 

Met deze hobby's ben ik dus regelmatig bezig, heerlijk! 
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: