Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gezonder leven in 10 kleine stapjes... zo lukt het gemakkelijk!

Gezonder leven in 10 kleine stapjes... zo lukt het gemakkelijk!

Gezonder leven willen we allemaal wel, maar onthoudt dat je goed bent zoals je bent... ook als je niet maat 36 hebt, een buik(je) overhoudt aan een zwangerschap of bredere heupen hebt, ieder lichaam is anders en je kunt prima gezond leven zonder aan allerlei eisen te voldoen. Met deze 10 kleine stapjes leef je steeds gezonder en door het juist in kleine stapjes op te pakken, is het veel beter te doen en vol te houden;


1.Meer groenten


Groenten zitten vol vezels, ze helpen je lichaam beschermen tegen allerlei ziektes en bevatten weinig suiker, daarom kun je er veel van eten. Meer groenten in je dagelijkse maaltijden toevoegen is een makkelijke manier om er meer van binnen te krijgen. Denk aan een salade of kop soep voor de lunch of snoepgroenten voor de namiddag trek.


2. Geen kcal drinken


Je kunt het beste water of thee drinken. Frisdranken bevatten vaak veel suiker en als ze dat niet bevatten, dan bevatten ze zoetstoffen. Ik drink alleen kcal bij uitzondering, als ik in een restaurant ben of op visite... verder thuis altijd water en dat bevalt prima.


Vindt je water niet lekker? Dan kun je zelf smaakjes toevoegen zoals komkommer, sinaasappel, munt of citroen.


3. Meer bewegen


Bewegen is altijd goed, juist als je dat doet in het dagelijks leven. Van vaker de trap pakken tot boodschappen doen op de fiets... en vaker een ommetje lopen. Al die kleine beetjes bewegen geven een enorme boost aan je gezondheid.


4. Meer fruit eten


Fruit bevat van nature aanwezige suikers, daarom is het verstandig om niet de hele dag door fruit te eten, je gebit is daar ook niet blij mee. Maar fruit is gezond en juist doordat het lekker zoet is, ideaal om te eten op momenten dat je zin hebt in iets zoets. Neem dus een stuk fruit ipv een stuk chocolade of snoep.


5. Kleine aanpassingen


Door kleine aanpassingen te doen aan je levensstijl, kun je je gezondheid makkelijk verbeteren. Van het iedere dag bewegen tot aan het wennen van minder of geen suiker in je koffie of thee. Moet je eens uitrekenen hoeveel kcal het scheelt als je het dagelijkse koekje bij de koffie laat staan, het aantal kcal kan ervoor zorgen dat je in een jaar tijd een paar kilo afvalt, zonder ook maar iets anders te veranderen, dat kan dus echt snel optellen.

Schrijf dus eens een paar dagen op wat je eet of drinkt en kijk of je daar kleine aanpassingen in kunt doen. Iedere week of maand een andere aanpassing, dan worden al die kleine beetjes bij elkaar opeens een grote verandering voor je lichaam.

geen suiker in de koffie meer

6. Leer je lichaam kennen


Ik hou zelf enorm van uit eten gaan, maar ik weet inmiddels ook dat een 3 gangen menu veel te veel is. Ik eet dan teveel, voel mij te vol en krijg last van mijn buik. Ik ken mijn lichaam dus inmiddels goed en zorg ervoor dat ik alleen een hoofdgerecht eet of desnoods nog een dessert (favoriet hier, haha!)


De porties zijn groter geworden de afgelopen jaren, maar leer je lichaam kennen. Eet niet verder als je vol zit, eet rustig en maak niet alle restjes op omdat ze anders in de koelkast staan. Je kunt ze gemakkelijk de volgende dag nog opeten, dus weet zeker dat je niet teveel eet. Heb je regelmatig last van je buik na het eten? Eet dan minder en kijk hoe dat gaat.


7. Ga op tijd naar bed


Tja, ik herken het zelf ook... het is inmiddels 22.30u en ik wil eigenlijk naar bed. Maar... ik wil echt die serie nog afkijken, want het is zo spannend! Of mijn boek is veel te leuk en wil ik eigenlijk nog niet wegleggen. Spijt komt altijd de volgende dag als ik toch niet zo uitgeslapen ben en er weer een drukke dag staat te wachten. Daarom is het zo belangrijk om op tijd naar bed te gaan.


Ik heb zelf veel slaap nodig, maar Dustin bijvoorbeeld weer niet. Kijk dus waar jij je goed bij voelt. Als je overdag vaak moe en lamlendig bent, ga dan eens een half uur eerder naar bed, het helpt echt!


8. Zorg dat je voorbereid bent


Dingen voorbereiden is de manier om gezonder te leven. Het avondeten voorbereiden voor als je laat thuiskomt bijvoorbeeld. Of een gezond tussendoortje meenemen als je onderweg bent. Zorgen dat je fietsbanden zijn opgepompt als je op de fiets naar een afspraak wilt gaan en ga zo maar door.


Door je goed voor te bereiden, dingen alvast klaar te maken en klaar te zetten zorg je ervoor dat veel dingen op rolletjes lopen, dat scheelt stress, dat scheelt eten bestellen en dat scheelt fruit dat vergaat in de koelkast.


9. Zorg voor jezelf


Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, je bent immers de enige die dat kan doen. Heb je het een periode erg druk gehad? Plan dan een dag even helemaal niets. Merk je dat je veel stress hebt? Boek een massage of zet je partner aan het werk en pak je rust. Voel je je somber? Zorg voor leuke activiteiten en doe meer van waar jij gelukkig van wordt. We hebben allemaal de neiging om door te rennen en niet achterom te kijken, het leven is druk en vliegt voorbij. Maar sta regelmatig eens stil, ook voor jezelf en plof op de bank, neem een warm bad en laad jezelf op, je hebt het nodig.


10. Begin meteen


Gezonder leven wordt vaak uitgesteld... tot morgen, tot maandag en dan begin ik echt! Maar iedere dag heb je enorm veel keuzes te maken waarbij je gezonder kunt worden. Begin dus vandaag en laat het niet gaan als je een keer wel een zak chips leeg eet. Je kunt altijd weer gezondere keuzes maken, ook na een zak chips. Dus neem deze kleine stapjes, gun jezelf een goede gezondheid en weet dat je altijd opnieuw kunt kiezen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: