Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gezonder leven? Iedere dag een ommetje is zo gedaan.

Gezonder leven? Iedere dag een ommetje is zo gedaan.

Nu het nieuwe jaar is begonnen, zijn veel mensen bezig met gezonder leven. Na de feestdagen en toch wat ongezonder eten ben ik ook altijd wel toe aan extra groenten, extra fruit en lekker wat beweging.


Wij gaan sowieso graag naar buiten, iedere dag zijn we wel buiten te vinden en de kinderen spelen graag buiten. We komen (helemaal tijdens deze lockdown) dagelijks bij verschillende speeltuintjes, we wandelen naar de supermarkt voor een boodschap of we gaan 's avonds na het eten nog door de buurt om kerstlampjes te bekijken.


Vorig jaar ben ik op mijn werkdagen ook begonnen met zelf meer naar buiten te gaan. Als de kinderen op school zaten en ik had pauze, dan ging ik lekker naar buiten. Ik loop op zo'n dag 2-3 km. en ga daarna voldaan weer aan het werk. Wandelen is echt het makkelijkste wat je kunt doen als je gezonder wilt leven, ik vertel je er vandaag meer over...


Iedere dag een ommetje;


Ik denk dat we allemaal wel de ommetjes app kennen. Het is een app van de hersenstichting, gemaakt in samenwerking met hoogleraar Erik Scherder. Dit is zeker no-spon, maar ik vind die man echt geweldig. (volg hem ook vooral op Instagram) Hij is ontzettend enthousiast en legt in de colleges heel duidelijk uit waarom bewegen zo belangrijk is. (Nog een tip; op Youtube vindt je nog veel meer colleges die leuk zijn om te kijken) Hij is vooral groot fan van "een ommetje maken" want iedere dag 30 minuten matig intensief bewegen is voor je gezondheid al ontzettend goed.


Ik heb zelf niet de ommetjes app, maar sinds ik vrijwel dagelijks lekker wandel buiten, merk ik inderdaad dat dat heel erg fijn is, voor mijn gezondheid, maar ook mentaal is het erg fijn.


Alle voordelen van "een ommetje maken"


- Wandelen is voor bijna iedereen mogelijk. Je loopt de voordeur uit en je kunt beginnen. Het is voor inactieve mensen een makkelijke manier om te beginnen met meer beweging, je overbelast je gewrichten niet (wat bijvoorbeeld met hardlopen nog weleens kan gebeuren) en het is simpel en effectief.


- Het kan iedere dag. Ja, echt! Ik heb in de herfst echt weleens door de miezer regen gelopen, maar over het algemeen is het tussen de buien ook in Nederland echt weleens droog. En mocht dat niet lukken, dan loop ik na het avondeten nog een stuk. (er is altijd wel 1 van de kinderen die sowieso mee wilt) Het kan dus iedere dag.


- Het kost weinig tijd. We hebben allemaal een druk leven... werk, gezin, huishouden, vrienden, familie en ga zo maar door. Maar mij kost het dagelijks zo'n 45 minuten. Er is altijd wel een plekje op de dag waarop het kan. Soms gecombineerd met de speeltuin, soms dus pas 's avonds, maar als je 's avonds op de bank ploft en een film kijkt, dan ben je zo 1,5- 2 uur verder. Die tijd kun je ook gebruiken voor een wandeling.


- Maak het effectief. Hoewel ik vaak met de kinderen en Dustin loop (helemaal nu ze thuis zijn) loop ik (als ze op school zijn) wel veel alleen. Ik zorg er dan voor dat het een effectief rondje wordt. Ik zet een podcast op en luister naar verhalen over het nieuws, financien, geld of gezondheid (en daarmee krijg ik vaak ook weer nieuwe ideeën voor blogs, dat is dan weer goed voor de productiviteit.)


- Je gezondheid is erg blij met beweging. En lopen doen we al eeuwen, dus het is heel toegankelijk. Ik loop zelf bijvoorbeeld niet om af te vallen, maar ik ken ook succesverhalen van mensen die 10 tot 20 kg. kwijt zijn, "alleen" maar door meer te lopen. Ook als je slechts 5 - 10% van je lichaamsgewicht verliest, dan is dat al een heel groot voordeel voor je gezondheid, maar als je, net als ik, niet hoeft af te vallen... dan is het ook heerlijk om je hartslag omhoog te krijgen, je hoofd leeg te maken en lekker buiten te zijn, het heeft veel voordelen.


- Gezellig samen bewegen; Nu de kinderen thuis zijn, gaan ze dus regelmatig mee... op de fiets, op de step of skelter... en ook zij vinden het heel gezellig, helemaal als 1 van de kinderen meegaat, dan lopen ze vaak mee en ontstaan de leukste gesprekken. Het is hier dus ook nog eens heel erg goed voor de extra aandacht.


Een nieuw jaar, een nieuw begin?


Omdat ik de vele voordelen vorig jaar al heb opgemerkt, blijf ik dit jaar ook zeker lekker lopen. Dus wil je na de feestdagen ook gezonder bezig zijn, begin dan met een ommetje... met de app of zonder de app, gewoon lekker wandelen. Doe je mee?!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: