Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 besparingen die je maximaal 10 minuten kosten!

10 besparingen die je maximaal 10 minuten kosten!
Besparen, er is altijd wel iets. (Lees vooral alle andere artikelen over besparen ook door!) Maar besparen heeft ook wel een reputatie; vervelend, saai en vooral tijdrovend. En ja, bij sommige besparingen moet je even wat tijd investeren, maar bij andere besparingen is het een kwestie van; Gewoon even doen! Deze 10 besparingen kosten je maximaal 10 minuten, dat is prima te doen, toch?! Laten we dan gaan beginnen.... 

1. Huismerk 

Koop je veel producten van een A-merk? Spreek dan vandaag met jezelf af dat je alleen nog maar huismerk (of c-merk) producten koopt. Dat kost je vrijwel geen tijd extra met de boodschappen, je moet waarschijnlijk alleen even op de onderste planken in de supermarkt kijken... maar dat is een kleine moeite en je bespaart er een hoop mee. 

2. Koopzegels 

Als je dan toch in de supermarkt bent, begin dan vandaag nog met het sparen van koopzegels, vaak hoef je ze echt niet meer te plakken, maar kun je ze sparen via een pasje of een app. Je ontvangt 4 tot 6% rente (afhankelijk van welke supermarkt) en het is zo geregeld. Veel sneller kun je je geld tegenwoordig niet laten groeien. 

3. In de aanbieding 

Vanaf vandaag koop je al je drogisterij producten in de aanbieding. Bedenk goed welke producten je graag gebruikt... tandpasta, shampoo, douchegel, zeep etc. En hou de aanbiedingen in de gaten. De meeste producten zijn minimaal eens per 3 weken in de aanbieding. Koop ze als ze 1 + 1 gratis zijn en je bespaart een hoop. 

4. Eco programma 

Wist je dat je wasmachine of afwasmachine met het eco programma veel minder stroom en water verbruikt? Ja, het eco programma duurt altijd vrij lang, maar je bespaart er veel mee. Met de ook al stijgende elektra prijzen is dat mooi meegenomen. 

5. douche voor 5 minuten 

Dat kost je dus nog minder dan de genoemde 10 minuten... ;) Een warme douche is heerlijk, maar ook hier weer; de stijgende prijzen voor gas kunnen ervoor zorgen dat die lange douchesessies een vervelende financiële nasmaak krijgen. Sta dus niet langer dan nodig onder de douche, doe wat je moet doen en... douche lekker koud af. Ik doe dat nu al maanden lang en het is heerlijk (en je bent meteen goed wakker!) 

6. Zet het gas uit 

Als je, net zoals wij, nog op gas kookt, wees daar dan ook zuinig mee. Als het water kookt van de rijst, pasta, groenten of eieren, dan zet ik het gas uit. Met de deksel op de pan blijft de warmte binnenin en wordt alles prima gaar, het duurt alleen zo'n... 5- 10 minuten langer. Maar als je daar de tijd voor neemt, dan verbruik je in no-time veel minder gas. 

7. Abonnement weg 

Zeg vandaag nog een abonnement op. We hebben vaak veel meer abonnementen dan we denken, want je sluit ze gemakkelijk af en dat tientje per maand maakt niet zoveel verschil, toch?! Nou, wel dus! Al die tientjes bij elkaar zijn zo 
€100,-  Ga je abonnementen dus eens af en zeg er minimaal 1 op... 

8. Gebruik je vriezer

Als je een vriezer hebt, gebruik hem dan! Vries fruit in dat bijna niet meer goed is en maar niet op komt, vries je restjes in voor later in de week, vries brood in zodat je altijd vers brood uit de vriezer kan halen, snijd de groenten die overblijven in de la van de koelkast in stukjes en vries ze in... het is zo makkelijk en kost weinig tijd, maar het scheelt wel enorm in je boodschappen budget. 

9. Verzekeringen 

Pfff, altijd die verzekeringen.. het is zoveel gedoe om na te kijken, toch?! Nou, als je er even voor gaat zitten valt dat best mee. Pak gewoon iedere keer een andere verzekering aan. En redt je het in 10 minuten, ik denk dat dat best prima kan. Even vergelijken en oversluiten maar, dat scheelt je weer lekker op de vaste lasten iedere maand. 

10. Neem eten en drinken mee

Sinds wij kinderen hebben, nemen we altijd van alles mee. Eerst waren dat luiertassen met luiers, doekjes, speentjes en nog veel meer. Nu neem ik altijd iets te eten en een dopper water mee. Hoeveel ze ook gegeten of gedronken hebben, als we ergens zijn is er altijd wel iemand die honger of dorst heeft (en dan niet zomaar, maar hele erge honger of hele erge dorst en we kunnen niet meer wachten! drama!!) gelukkig zijn we daar dus op voorbereid en kan er altijd even iets gegeten of gedronken worden. Dat betekent niet dat we nooit iets buiten de deur kopen, maar een dopper met water vullen en een pakje crackers in je tas gooien kost vrijwel geen tijd en scheelt de aankoop van een flesje water voor € 3,-
Prima besparing lijkt mij! 

Zo kun je dus heel goed besparen, ook als je niet al teveel tijd hebt... succes!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: